Lei feriehus i Sennels - Book her

Feriehus i Sennels, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Sennels er en liten, hyggelig landsby, som ligger ut til Limfjorden og Thisted Bredning.

 

Gjestevurderinger fra Sennels

 
 

1 gjester har gitt Sennels en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusene ved Sennels er omgitt av fjord, marker og skog. Det naturskjønne og kuperte området ligger 7 km nord for handelsbyen Thisted. I landsbyen finnes bl.a. en kirke, et hyggelig torg, en lekeplass, et grønnt område med gamle frukttrær og mulighet for innkjøp av dagligvarer. I Thisted finner De gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder. Det finnes flere oldtidsminner i form av langhøyer, gravhøyer og boplasser fra steinalderen. Sennels er et ideelt feriemål for lystfiskere, kulturelt interesserte og fugle- og naturelskere.

 
Demning, vann med et rikt fugleliv og bakkede naturområder ved Sennels Badebro på stranden i feriehusområdet Sennels Utsikt langs kysten, som er omgitt av skog, ved Sennels Feriehus i grønne omgivelser, bak kysten i Sennels
 

Strande

Det er mulig å bade i Thisted Bredning ved Sennels. 14 km mot nord, via to demninger, finner De en virkelig god Limfjords-badestrand med grovt sand og stein ved Amtoft. Det finnes desuten en badebro på stedet. Ønsker De å bade i Vesterhavet, så ligger kysten og Klitmøller Strand bare 23 km fra Sennels. Den deilige, hvite sandstranden ved Klitmøller er ca. 50 m bred og mange kilometer lang. Et ideelt sted for en dukkert, soling og windsurfing. Vannet er klart og det er sandbunn. Men det blir fort dypt, og bølger og sterk strøm kan forekomme. Bilkjøring er ikke tillatt på stranden.

Natur

Sennels er omgitt av Limfjorden og et bakket terreng med Hov Dås som det høyeste punktet (46 m). Sennels Plantage fra 1884 ligger i Sennels Skov, rett nord for sommerhusområdet. Arup Vejle, en del av naturreservatet 'Vejlerne', er et inndemmet område med rørskog, strandenger og et rikt fugleliv. Vejlerne er Nordeuropas største reservat for ville fugler, og her i våtområdet kan De fra en av de merkede rutene eller fra de mange utsiktstårnene følge med i fuglelivet. Ved skråningen ned til fjorden ved Hovsør, et par km nord for Sennels, er det flott utsikt over fjorden og Hov-demningen. Knudsbjerg plantasje ligger helt ut til vannet og har en hel spesiel vegetasjon. I Østerild Plantage kan De fra fugletårnet på stedet oppleve en flott utsikt over Tømmerby Fjord og Vesløs Vejle.

Aktiviteter

Det er gode muligheter for lystfiskere i fjorden og i sjøene, bekkene og Put & Take fiskesjøene i området. Golfspillere kan prøve banene hos de nærliggende golfklubber: Nordvestjysk Goldklub i Thisted ( 7 km), Han Herred Golfklub ved Fjerritslev (38 km) og Åbybro Golfklub (69 km). Ved kysten ut for Sennels er det også gode betingelser for windsurfere.

Severdigheter

Området rundt Sennels er rikt på kulturelle minner. Rundt høydedraget ved Hov kan De se spor etter flintminer. På Hov Dås finnes en langhøy, og på Sennels Dås kan De oppleve en langdysse, der kammeret er fjernet. På Knudsbjerg ligger det en boplass fra steinalderen. Ved Vesløs, ca. 20 km mot øst, kan De se vollstedet Helledis. Et par km nord for dette ligger vikingegravplassen ved Højstrup, som består av 37 små runde og avlange høyer og omkring 70 reiste stein. I Thisted finner De butikker, restauranter, gallerier, kjeramikerverksteder, Thisted Kirke og Thisted Museum, som er innrettet i en gammel, privat villa og viser bl.a. en minnestue for forfatteren J. P. Jacobsen og utstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (7 km).

Turer

I den hyggelige landsbyen Øsløs kan dere se velbevarte bondeskipperhus fra 1800-tallet, heriblant barndomshjemmet til forfatteren Johan Skjoldborg som i dag er innredet til museum (21 km). Besøk Hanstholm Fyr samt bunkermuseet i Hanstholm som har utstillinger om 2. verdenskrig (27 km). På Nordsøakvariet i Vorupør kan dere oppleve fisk og havdyr som er fanget av fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er innredet i det gamle skipsverftet som har bygget skip til fiskerne på kysten, og som viser historien bak Vorupør og byens kystbefolkning (30 km). I Jesperhus kan hele familien hygge seg med fargestrålende blomster, lekeland, tropiske dyr og underholdning på scenen (44 km). En litt lengre dagstur kan føre dere til Stenaldercentret i Ertebølle, hvor dere kan se utstillinger og lære mer om steinalderens mennesker (68 km), eller til frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor dere kan gå rundt i en intakt, gammel landsby og følge med i aktivitetene på verkstedene, i husene og på markene (82 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sennels

Søk feriehus
 
  •  

   Sennels Feriehus, Sennels

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   250 m till vann
   Reg. nr.: 30-2501

    
   1 uke fra NOK 3716,-