Lei feriehus i Østerild - Book her

Feriehus i Østerild, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Destinasjonsbeskrivelsen er under utarbeidelse!

 

Gjestevurderinger fra Østerild

 
 

gjester har gitt Østerild en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Østerild er beliggende ved Limfjorden, tett på Thisted, Nationalpark Thy, Vesterhavet og Nordeuropas største fuglereservat Vejlerne. Ved Østerild ligger den nydelige Østerild Klitplantage, der dere kan vandre eller lufte hunden i hundeskogen. Østerild er et godt feriested for de, som liker fredfylt natur og interesserer seg for fugler. Dere kan kjøpe dagligvarer i området eller ta til Thisted, hvor dere kan handle og spise på restaurant (13 km).

 

Strande

Ved Amtoft, 11 km fra Østerild, kan dere bade på en god Limfjordsstrand med grovt sand og stein. Stranden har dessuten en badebro. Og 14 km borte ligger Vigsø og Vesterhavets badestrender med sanddyner. Her kan dere bade, surfe og dyrke strandaktiviteter på den brede sandstranden. Vil dere gjerne surfe i helt ideelle omgivelser, kan dere besøke Klitmøller, også kjent som Cold Hawaii, hvor dere finner surfbutikker, instruktører og fine bølger (27 km).

Natur

I utkanten av Østerild ligger den nydelige Østerild Klitplantage, som rommer mange stier, en skoglekeplass, hundeskog, utsiktstårn og en sjø med bålplass. Rett sør for Østerild ligger Hovsør og en bratt helling, som går ned til fjorden. Herifra kan dere nyte en flott utsikt over fjorden. Tett på Østerild kan dere oppleve Nordeuropas største viltfuglereservat, Vejlerne, og følge det rikholdige fuglelivet fra stiene eller et av utsiktstårnene. 19 km mot nord ligger Danmarks eneste fuglefjell, den 47 meter høye klinten Bulbjerg, som er tilholdssted for et stort antall havfugler.

Aktiviteter

Limfjordsområdet er ideelt for lystfiskere, som kan kaste ut snøren i fjorden samt i bekkene, sjøene og Put & Take fiskesjøer på området. Dere kan også ta med på havfiskeri med en kutter fra havnen i Hanstholm (20 km). Spiller dere golf, kan dere prøve de nærliggende banene hos Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller og Vigsø Bugt Golf. Dere kan surfe både i Limfjorden og langs Vesterhavets kyst. Området rundt Østerild og Østerild Plantage er særdeles passende til vandre- og sykkelturer i den fredelige naturen.

Severdigheter

I den hyggelige landsbyen Vesløs, 10 km øst for Østerild, kan dere besøke barndomshjemmet til forfatteren og dikteren Johan Skjoldborg, som i dag er innrettet som museum. Nær Frøstrup kan dere se en gravplass fra vikingtiden med tallrike hauger og bautastein. Tømmerby Vikingegravplads "Højstrup Gravpladsen" stammer fra år 800 og har vært fredet siden 1881. Nasjonalmuseet har gjennomført utgravninger på stedet og funnet mange typer grav (12 km). Besøk Thisted, som byr på butikker, restauranter, gallerier, kunsthåndverkere, Thisted Kirke og Thisted Museum. På museet kan dere se en minnestue for forfatteren J. P. Jacobsen og lære mer om bondekulturen i Thy og historien til Thisteds historie (13 km).

Utfluktsmål

I Hanstholm kan dere nyte utsikten fra fyrtårnet i byen og besøke Museumscenter Hanstholm, der dere kan se en bunker fra 2. verdenskrig og mange kanoner (20 km). Handelsbyen Fjerritslev byr på butikker, spisesteder, et stort torg hver lørdag i sommerperioden og Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, hvor dere kan se et gammelt bryggerhjem, en draktsamling og lære mer om ølbrygging. I Fjerritslev kan dere også følge Planetstien – her er solsystemets 9 planeter redusert en milliard ganger (29 km). Besøk Nordsøakvariet i Vorupør og opplev fisk og havdyr, som er fanget av fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er innrettet i det gamle verftet, og her kan dere lære mer om bakgrunnen for Vorupør og byens kystbefolkning (35 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Østerild

Søk feriehus