Lei feriehus i Oddesund - Book her

Feriehus i Oddesund, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Rolig ferieområde med strand, uspolert natur og velbevarte landsbyer.

 

Gjestevurderinger fra Oddesund

 
 

gjester har gitt Oddesund en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Oddesund Nord ligger på sydspissen til Thyholm, direkte ut til Limfjorden. Oddesundbroen fra 1938 forbinder halvøyen med fastlandet og Oddesund Syd. Den sydligste landsbyen til Thyholm er preget av røde mursteinshus, den gamle, hyggelige Oddesund Færgekro og en sjarmerende lystbåthavn. Syd for Oddesundbroen finner dere et fyrtårn på Grisetå Odde. I Struer finner dere butikker, restauranter, severdigheter og Limfjordens største lystbåthavn (12 km). Oddesund er et ideelt ferieområde for bl.a. lystfiskere og naturelskere.

 
Fyrtårnet på Grisetå Odde i feriehusområdet Oddesund Badestranden ut for feriehusene i Oddesund Hyggelig havn med fiskebåt og lystbåt i ferieområdet Oddesund Det rød- og hvitstripede fyret på Grisetå Odde i Oddesund
 

Strande

Limfjordsstranden Oddesund Strand er en deilig sandstrand med småstein og lavt, barnevennlig vann. Her er det er fine betingelser for windsurfing, og det er tillatt å ta med bilen på stranden. Ved Søndbjerg Strand finner dere fin strand med grovt sand og rent vann. Vannet er lavt, og det gjør stranden veldig barnevennlig. For dere som gjerne vil bade i litt dypere vann, kan badebroen benyttes. Bak stranden er det sanddyner (9 km).

Natur

Oddesund er et veldig vannrikt og naturskjønt område med sand- og steinstrand, grønne arealer, små klitter, litt skog, sjøer og et rikt fugleliv. Ved Odby finner dere en imponerende og markant kystklint som strekker seg langt mot nord (4 km). Fra de markante, 50 m høye kystklintene ved Toftum Bjerge kan dere nyte en enestående utsikt over Limfjorden mot Thyborøn, Thy, Thyholm og Oddesund (8 km). Ved ''Den hellige Kilde'' nær Helligkilde kan dere oppleve en kilde, der store mengder kaldt, klart vann veller frem fra jorden året rundt (9 km). Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort, lavt plantasjområde med løv- og nåletrær (10 km). På Venø kan dere oppleve en nydelig og ytterst vekslende natur. Naturen preges av marker, hedelandskap, skogområder og stupe skrenter. Her finnes det et sjeldent rikt fugle- og dyreliv, og øyen er spesielt kjent for de mange enestående sommerfugleartene sine (11 km til fergen).

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter for å fange sild og horngjel ved Oddesund, og dere kan dessuten leie båt flere steder på Thyholm. Har dere lyst på å fiske i en Put & Take fiskesjø, kan dere besøke Humlum Lystfisker Sø ved Toftum Bjerge (6 km). Farvannet ut for især Oddesund Syd er veldig velegnet til windsurfing. Dere kan dykke ved Grisetå Odde og oppleve det rike livet på bunnen av fjorden med bl.a. mange sjønelliker. Hos Struer Golfklub kan dere prøve en utfordrende, lett kupert, 18-hullers seaside bane samt en 9-hullers Pay & Play bane med sandbunkers, sjøer og vannløp (10 km).

Severdigheter

Bunkermuseet er en del av det gamle festningsanlegget ved Oddesund Nord. Utstillingsbunkeren med intakte panserdører og 2 m tykke vegger inneholder en plansjeutstilling som informerer om anlegget, Atlantvolden, motstandsbevegelsen og befolkningen. Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg er innrettet i en gammel apotekergård. Her fortelles det om eignens kultur og historie (9 km). Besøk Struer som byr på Limfjordens største lystbåthavn, hyggelig byliv samt flere gallerier og severdigheter. Struer Museum er innrettet i byens eldste eiendom, Torngård, og her kan dere se en gammel bondestue, en flaskeskipsutstilling, en oldtidsutstilling og en utstilling om B&O (10 km). Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved ved Struer byr på interessante, skiftende utstillinger.

Utfluktsmål

Besøk Jegindø som bl.a. byr på Jegind Tap - en lang, smal odde med gode bademuligheter og særpreget natur (11 km - til demningen). Lemvig Museum er et spennende, lokalhistorisk og litt gammeldags museum med bl.a. skulpturer og malerier (20 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir livaktiggjort (34 km). Vejlby Sommerpark er en fornøyelsespark med utleie av hester, fiskesjø, mini-cross, hestevognskjøring, mini-zoo, moto-cross og minigolf (39 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor dere kan klappe en hai på hodet og holde en krabbe i hånden, Kystcentret - et spennende opplevelses- og formidlingssenter for hele familien, samt Sneglehuset som er dekorert med millioner av skjell både innvendig og utvendig (46 km). Jesperhus Blomsterpark ved Nykøbing Mors er Nordens største blomsterpark med jungelzoo, lekeland og vannland (52 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Oddesund

Søk feriehus