Lei feriehus i Nykøbing Mors - Book her

Feriehus i Nykøbing Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Sommerhusområdet ved Nykøbing Mors er rolig og ligger koselig ved Limfjorden.

 

Gjestevurderinger fra Nykøbing Mors

 
 

3 gjester har gitt Nykøbing Mors en gjennomsnittlig vurdering på 4,67 av 5 stjerner.

 

Eign

Kjøpstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Opplev de små, hyggelige gatene i havnekvarteret med de gamle arbeiderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlengelse av den stemningsfyllte gågaten, og her finner De en deilig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder. Ørodde er tangen, som rammer inn bukten ved Nykøbing. Dette er byens rekreative område med badestrand, grønne områder og sportsanlegg.

 

Strande

Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde er en god og barnevennlig badestrand med badebro og Blått Flagg. Den 20 m brede og 20 km lange stranden med sand og stein har lavt, klart vann og en deilig sandbunn. Her er beachvolley en veldig populær aktivitet.

Natur

På tangen Ørodde finnes et grønt område med plantasje og badestrand - et veldig søkt utfluktsmål. Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage er en veldig variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA. På Nordmors finner De utsiktspunkterne Salgerhøj og Hanklit, som med de 87 m.o.h. sine er de høyeste stedene på Mors. Limfjords-øyen er omgitt av flotte kyster ¿ her blir høye klinter avløst av strandenger med et rikt fugleliv. Mors og naboøyen Fur er de eneste stedene i verden, der det finnes moler i undergrunnen.

Aktiviteter

Det er ideelle fiskemuligheter langs de vakre limfjordskystene på Mors. Desuten finnes det flere Put&Take fiskesjøer i området, hvor den nærmeste er Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Det finnes tennisbaner på Ørodde, som kan brukes av alle. For golfspillere er det fine muligheter i nærheten. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlagt på et engareal med et system av bekker. I Gatten finnes Nordeuropas største golfanlegg; Himmerland Golf & Country Club, med utfordringer for både øvede og nybegynnere. (61 km) Mors er som skapt til aktiv ferie, og det er mulig å leie sykler i byen og følge den merkede solskinnsruten rundt øyen (i alt 120 km).

Severdigheter

Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finner De gallerier, utstillinger, samlinger og museer. Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldst bevarte bygning, som ble grunnlagt av johanitterordenen i 1371. I dag utstilles det i de 5 historiske bygningene. Det eventyragtige Højriis Slot ved Nykøbing er en av Danmarks eldste herregårder og i dag åpen for publikum. Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler og pirat-, leke- og vannland med forskjellige aktiviteter. (5 km) Skarregaard er en gammel, velbevart slektsgård i naturskjønne omgivelser. Gården fungerer i dag som et landbruksmuseum. (17 km) Molermuseet i Hesselbjerg viser en utstilling av 55 mio. år gamle fossiler fra moleret. (18 km) Morsø Traktormuseum er en enestående samlig av 70 traktorer.

Utfluktsmål

Herregården Hessel, den eneste bevarte stråtekte herregård i Danmark, ligger på den fredede Louns-halvøyen ved Hvalpsund. Her kan De oppleve, hvordan herskab og tjenestefolk levet i gamle dager. (31 km) På øyen Fur finner De forskjelligartede og særpregede landskaper, som er preget av flate enger, sjøer, marker, bakker, stupe kystklinter, skog og molergraver. (33 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort. (44 km) Det flott beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljøet. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra en kjøkkenmødding og en rekonstruert boplass viser datidens hytter. (48 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Nykøbing Mors

Søk feriehus