Lei feriehus i Louns - Book her

Feriehus i Louns, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Louns liggerer på den fredede og veldig naturskjønne Louns-halvøy mellom Louns Bredning og Risgårde Bredning i den sydlige delen av Limfjorden.

 

Gjestevurderinger fra Louns

 
 

gjester har gitt Louns en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Louns er en idyllisk liten landsby, som er omgitt av skog, bakker, sjøer, fugleområder og deilige badestrander. Louns er et ideel feriemål for de, som ønsker å slappe av eller være aktive i naturen. Det er bra muligheter for å observere fugler, surfe, spille golf, fiske eller spasere og sykle i den varierte naturen. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Hvalpsund, som ligger 3 km fra Louns, og som desuten byr på en hyggelig lystbåthavn, et fergeleie, der fergen seiler til Sundsøre på Salling, og en historisk kro med utsikt over Limfjorden. Nærmeste større by er handelsbyen Farsø, som ligger 13 km mot øst.

 
Grønn og frodig natur bak sandstranden i feriehusområdet Louns Fin sandstrand ved feriehusområdet Louns Utsikt mot stranden og feriehusene fra badebroen i Louns Utsikt langs kysten i feriehusområdet Louns
 

Strande

Hele veien rundt Louns-halvøyen finner De deilige, lange sandbadestrander med rolig, klart og barnevennlig vann.

Natur

Louns-halvøyen er fredet og preget av store bakker og kløfter, og det er et rikt dyreliv og en sjelden vegetasjon i denne enestående naturen. På grunn av det kuperte terrenget er det mange utsiktspunkter i området, der De kan se fjorden og det vakre landskapet litt oppefra. For å bevare naturen, bør De bare gå rundt på halvøyens stier og strander. Den vakre, gjenskapte sjøen Louns Sø er i dag et yndet mål for både trekk- og standfugler og dermed også et godt sted å observere fugler. I Uhrehøj Plantage finnes flere fredede gravhøyer. Herifra er det storslått utsikt over landskapet og til dels over Limfjorden. Hyllebjerg Bakker er et naturskjønt og kupert hede- og skogområde ved Hyllebjerg (23 km). Navn Sø er totalt fredet og ligger flott omgitt av myr, lyng og hede ved Gatten (31 km).

Aktiviteter

Området rundt Louns er som skapt til aktiv ferie. Fjorden er ideel for bading, lystseilas, surfing og havfiskeri. Det avvekslende landskapet byr på deilige naturopplevelser langs de mange gode vandre- og sykkelrutene i området. Det finnes flere besøksgårder i området, der De kan oppleve dyrelivet på en gård. Hester leies også ut i området. I Gatten finnes Nordeuropas største golfanlegg; Himmerland Golf & Country Club, med utfordringer for både øvede og nybegynnere. Limfjorden og de mange sjøene, bekkene og Put & Take fiskesjøer i området byr på virkelig gode muligheter for lystfiskeren.

Severdigheter

Herregården Hessel er Danmarks eneste bevarte stråtekte herregård og ligger her på halvøyen. Herregården fungerer i dag som et landbruksmuseum, og her kan De oppleve hvordan herskap og tjenestefolk levde i gamle dager (2 km). Steinanlegget i Myrhøj oppstod i bronsealderen og består av en steinrekke på 154 m (15 km). Det flott beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljøet. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra en kjøkkenmødding. En rekonstruert boplass viser hvordan datidens hytter så ut (16 km). Området rundt Louns-halvøyen har altid inspirert og tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndverkere. Opplev kunstnerne i verkstedene og atelieene deres.

Turer

Ta en tur til øya Fur, der dere kan oppleve særpregede landskaper med åker, sjøer, marker, bakker, stupe kystskråninger, skog og graver i moleiren (23 km). Besøk den flott beliggende Skive som byr på museer, gallerier, en hyggelig gågate og en sjarmerende lystbåthavn (27 km). En dagstur fra feriehuset deres til Jesperhus er en opplagt mulighet. Jesperhus er en imponerende blomsterpark med junglezoo, underholdning og mange lekeparker for barn (31 km). Dere kan også ta på en tur tilbake i tiden og oppleve aktivitetene i den autentiske landsbyen på frilandsmuseet Hjerl Hede (47 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Louns

Søk feriehus