Lei feriehus i Løgstør - Book her

Feriehus i Løgstør, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Med sin unike beliggenhet ved Limfjorden er den tidligere fiskerby Løgstør i dag et attraktivt feriemål.

 

Gjestevurderinger fra Løgstør

 
 

gjester har gitt Løgstør en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

'Blåskjellens by' Løgstør er en sjarmerende kjøpstad med en fiskeri- og lystbåthavn, et rikt kunstnermiljø, små, hyggelige hus, et spendende maritimt museum og gode innkjøpsmuligheter. Byen er omgitt av en nydelig og uspolert natur med fjord, fuglebeskyttelsesområder, lyngarealer, høye bakker og skogområder. Mange kunstnere og kunsthåndverkere føler seg tiltrukket av dette område pga. den deilige, friske naturen og det særlige lyset, og De kan besøke flere av dem i verkstedene og atelieene deres eller på havnen, hvor de lager Kunstnertorg. Løgstør og omegn byr på gode badestrender, fredede naturområder, gode aktivitetsmuligheter, kulturelle severdigheter og fornøyelser for hele familien.

 

Strande

Tett ved kanalen i Løgstør finner De en deilig badestrand med blide, barnevennlige bølger. Det finnes flere gode Limfjords-badestrender i området som dessuten egner seg til vannsportsaktiviteter som f.eks. seilas og surfing. Bl.a. kan strendene ved Lendrup og Trend anbefales. Ønsker De å bade i Vesterhavets brusende bølger, kan De besøke en av de deilige badestrender i Jammerbugten som ligger 22 km fra Løgstør.

Natur

Frederik d. VII's kanal som går gjennom Løgstør, er 4 km lang og gravet ut med håndkraft. I dag er kanalen fredet, og langs den kan De oppleve et rikt plante- og dyreliv. Løgstør er omgitt av Limfjorden samt bakkede, naturskjønne områder. I den østlige utkant av Løgstør finner De Oudrup Hede - et stort natur-/hedeområde med lyng. Tett ved Løgstør kan De besøke den fredede Christiansminde Skov. Det enestående Løgstør Bredning Vildtreservat består av vader, strandeng, rørskog og lave sjøer, og er et internasjonalt fuglebeskyttelsesområde med bl.a. hvinender, pipeender og vannfugler. I den smukke Trend Skov som ligger bak landsbyen Trend, finner De den kongelige Jakthytte samt et utall av gode vandrestier (16 km mot syd).

Aktiviteter

På den stemningsfylte havn i Løgstør kan De oppleve Kunstnertorget, der de lokale kunstnere møtes og utstiller. Trenger De til forkjælelse og avslapping, kan De nyte en wellness-behandling på Løgstør Park Hotel. Løgstør Golf Klub byr på en 18-hullers bane samt en par 3 bane med 9 huller. I Gatten kan De oppleve Nordeuropas største golfanlegg 'Himmerland Golf & Country Club' med utfordringer for golfspillere på alle nivåer (15 km). Hos Rønbjerg Feriecenter har De adgang til et subtropisk badeland, et helsesenter og et utall av andre aktiviteter for såvel barn som voksne mot betaling (12 km). Lystfiskere har gode muligheter for fangst i Limfjorden samt i områdets bekker og Put & Take fiskesjøer. Limfjordsområdet er som skapt til aktiv ferie. Bl.a. kan De bade, seile, fiske samt kite- og windsurfe på fjorden eller vandre, ride og sykle på de gode stiene i det avvekslende og naturskjønne landskap.

Severdigheter

Limfjordsmuseet er et maritimt museum ved havnen og inneholder spendende samlinger om sjøfart, fiskeri, fergefart og båtbygging. Uten for museet kan De oppleve gamle fiskefartøyer. Festningsanlegget Aggersborg ved Aggersund fra 980 er en av de største ringborger i Danmark med spor etter 48 langhus. Vikingborgen ligger meget strategisk ved Limfjordens smaleste sted. Ved ringborgen kan De se en utstilling om borgens oppbygging (5 km). Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas best bevarte landbryggeri. Bryggeriet framstår som i gamle dager med 100 år gamle bryggerkjeler, gjærkar og øltønner. Bryggergården som nå er innrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehall (15 km). I Fjerritslev kan De dessuten besøke Han Herred Naturcenter og lære mer om området natur og dyreliv. Ved Bjørnsholm Bugt, 16 km mot sør, ligger det imponerende 3-lengede middelalderkloster Vitskøl fra 1157. Her kan De oppleve kirkeruinen, krydderurtehagen og plassen med de vakre bygningene.

Utfluktsmål

Fra Rønbjerg kan De ta fergen til den nydelige øy Livø som er bilfri og veldig naturskjønn. Øyen har et rikt dyreliv, og her kan De bl.a. oppleve sel. Derutover har øyen flere gode badestrender og merkede vandrestier. Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle og menneskers liv i dette miljøet for 6-7000 år siden. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra en kjøkkenmødding. En rekonstruert boplass viser hvordan datidens hytter så ut (21 km). Fra den 47 m høye kalkklint ved Bulbjerg kan De oppleve en enestående utsikt over hele Jammerbugten. Det er innrettet en liten utstilling i bunkeren på toppen av klinten som er Danmarks eneste fuglefjell (34 km). I fornøyelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan De prøve mer enn 50 forlystelser, inkl. Danmarks største vannland og Danmarks største berg- og dalbane, Falken (62 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og lekeland (64 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Løgstør

Søk feriehus