Lei feriehus i Karby, Mors - Book her

Feriehus i Karby, Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Den hyggelige landsbyen Karby ligger rett ut til Visby Bredning på vestkysten av Mors.

 

Gjestevurderinger fra Karby, Mors

 
 

gjester har gitt Karby, Mors en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Karby er veldig vakkert beliggende, omgitt av åpne landskaper med beitende dyr og fjorden i bakgrunnen. Området byr på mange aktivitetsmuligheter, og De kan bade, surfe, seile, fiske, spille golf, ride, spasere, sykle eller bare slappe av her. Like syd for Karby finner De et fergeleie, hvorifra De kan seile over Limfjorden til Thy. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Karby, og 20 km mot øst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byr på mange butikker, spisesteder, severdigheter og hyggelig havnestemning.

 

Strande

Tett på Karby ligger en deilig Limfjordsstrand med grovt sand og lavt, barnevennlig vann. Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øyens beste badestrand. Her er vannet lavt og rent, og det gjør stranden veldig barnevennlig. En beachvolley bane er til rådighet på stranden, som desuten har badebro og Blått Flagg. Det er desuten gode surfmuligheter her (16 km mot sydøst). Ved Nykøbing kan De bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og barnevennlig badestrand med badebro og Blått Flagg. Den 20 m brede og 20 km lange stranden med sand og stein har lavt, klart vann og en deilig sandbunn. Her er beachvolley en veldig populær aktivitet (20 km). Ønsker De å bade på Vesterhavets brede, hvite sandstrander med bølger og høye klitter, ligger f.eks. Agger Strand bare cirka 23 km fra Tæbring.

Natur

Karby er omgitt av marker, skog og den vakre Limfjord. For fugleinteresserte er den lille øyen Agerø absolutt verdt et besøk. Øyen er rasteplass for flere sjeldne fugler (4 km). Sønderherreds Plantage ligger på midten av Mors. Det 630 tdr. lands store området består av furuer, myr, småsjøer og lyngområder. Skogen er desuten kjent for de 2 oldtidshøyene sine, 'Skaarhøje' og 'Kløvenhøj', og de mange forskjellige soppene (10 km). Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage, tett på Jesperhus Blomsterpark, er en veldig variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (20 km). Fra øyens høyeste punkt Salgerhøj (89 m) kan De nyte en spektakulær utsikt over Mors, Limfjorden og øyene Livø og Fur (32 km). Ved Ejerslev Molergrav kan De oppleve de vakre molerskråningene, som reiser seg steilt fra kysten. Ved Hanklit (61 m) vises en geologisk historie, som går mere enn 55 millioner år tilbake i tiden. Mors og naboøyen Fur er de eneste steder i verden, der det finnes moler.

Aktiviteter

I eller rundt Karby er det gode aktivitetsmuligheter. Fjorden innbyr til bading, vannsport, seiling og fiskeri. På land kan De bl.a. vandre, sykle, ride og spille golf. Golfspillere kan prøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et system av bekker. Det er ideelle fiskemuligheter langs de vakre og varierte Limfjordskystene på Mors. Desuten finnes det flere Put & Take fiskesjøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Det kan også anbefales å sykle langs de små og bare lite traffikerte veiene, og herfra nyte de flotte utsiktene over Limfjorden og området. Mors er som skapt til aktiv ferie, og De kan følge den markerte solskinnsruten rundt øyen (i alt 120 km).

Severdigheter

Det eventyraktige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en av Danmarks eldste herregårder og i dag åpen for publikum. Her finner De bl.a. en utstilling om Tornerose (19 km). Kjøpstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Opplev de små, hyggelige gatene i havnekvarteret med de gamle arbeiderboligene. Nykøbing Havn ligger i forlengelse av den stemningsfyllte gågaten, og her finner De en deilig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (20 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldst bevarte bygning, som ble grunnlagt av johanitterordenen i 1371. I dag utstilles det i de 5 historiske bygningene. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finner De gallerier, utstillinger, samlinger, museer og arbeidende verksteder.

Turer

Når dere holder ferie i feriehus i Karby, Mors er en dagstur til Jesperhus et must. Jesperhus er en fargestrålende blomsterpark med tropiske dyr, lekeland, vannland, underholdning og mye mer (20 km). Skarregaard ved Hesselbjerg er en av de eldste slektsgårdene på Mors og fungerer i dag som et jordbruksmuseum (36 km). På Molermuseet i Hesselbjerg nær moleireskrenten Hanklit kan dere se utrolige funn av gamle fossiler (både forsteinede dyr og planter) som har blitt gravd ut av moleiren (36 km). En tur til den gamle landsbyen i frilandsmuseet Hjerl Hede er også en hyggelig og lærerik opplevelse for alle i familien. Her kan dere følge livet og aktivitetene i de gamle husene, butikkene og på verkstedene. Stenaldercentret i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljøet. Dere kan blant annet se steinalderfunn fra en kjøkkenmødding og en rekonstruert boplass (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Karby, Mors

Søk feriehus