Lei feriehus i Jørsby, Mors - Book her

Feriehus i Jørsby, Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Jørsby er et hyggelig, fredelig og naturskjønt område på Limfjordsøya Mors.

 

Gjestevurderinger fra Jørsby, Mors

 
 

gjester har gitt Jørsby, Mors en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Jørsby ligger i en sydvendt bukt på den nordlige delen av Mors, 16 km fra Nykøbing Mors. Her er dere omgitt av uforstyrret natur, kyst, grønne områder, åker og frisk luft. Jørsby er en ideell feriedestinasjon hvis dere søker fred og ro og allikevel gjerne vil være tett på byer og attraksjoner for hele familien. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området, og i Nykøbing Mors finner dere butikker, spisesteder, severdigheter og hyggelig havnestemning. Mors byr på en smukk og veldig vekslende natur med blant annet moleirgraver. Øya er preget av slott, gamle herregårder og små landsbysamfunn med en koselig atmosfære, som innbyr til ferie i ro og mak.

 

Strande

Dere kan bade på den deilige, barnevennlige badestranden ved Ejerslev Lyng, 4 km mot nord. Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde er likeledes en fin og barnevennlig badestrand, enda med badebro og Blått Flagg. Den 20 meter brede og flere kilometer lange stranden med sand og stein har grunt, klart vann og en deilig sandbunn. Her er beachvolley en veldig populær aktivitet (17 km). Har dere lyst på å bade fra Vesterhavets brede, hvite sandstrender med bølger og høye klitter, ligger kysten og Vorupør Strand med den lange moloen bare 40 km fra Jørsby.

Natur

Jørsby er omgitt av åker, grønne områder og hav. Rett nord for Jørsby kan dere oppleve flotte moleirskrenter, som hever seg steilt fra kysten, ved Ejerslev Molergrav. Det mest interessante stedet er Hanklit (61 m) med en geologisk historie, som går mer enn 55 millioner år tilbake i tiden. Her har man funnet forsteinede dyr og planter, som kan ses på Molermuseet. De naturskjønne omgivelsene innbyr til en travetur på stranden eller på de merkede stiene gjennom moleirgravene. Mors og naboøya Fur er de eneste stedene i verden, der det finnes moleir i undergrunnen. Fra øyas høyeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan dere nyte en enestående utsikt over Mors, Limfjorden og øyene Livø og Fur. Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage, rett sør for Nykøbing Mors, er en meget variert skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (20 km).

Aktiviteter

Det er fin anledning til å bade, gå tur, sykle, fiske og spille golf på Mors. Dere kan blant annet følge den i alt 120 kilometer lange, markerte solskinnsruten, som fører dere hele øya rundt. Dere kan fiske på øyas nydelige Limfjordskyster eller i en Put & Take fiskesjø på Mors eller Salling. Dere kan for eksempel fange ørret i Morsø Fiskepark ved Nykøbing (19 km). Golfspillere kan prøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing. Den 18-hullers Pay & Play banen og den 9-hullers Par 3 banen er anlagt på et engareal med et system med vannløp - rett ut til Limfjorden. Derfor har banen også fått tilnavnet ’Limfjordens Perle’ (16 km).

Severdigheter

På Molermuseet i Hesselbjerg kan dere se de utrolige funnene av 55 millioner år gamle fossiler, som er gravd ut av moleiren (7 km). Den gamle proprietærgården Skarregaard fungerer i dag som et jordbruksmuseum, hvor dere føres flere generasjoner tilbake i tiden. En natursti fører dere rundt i landskapet med skog, åker, strandeng, sjøer, gravhøyer og borgbanke (7 km). I kjøpstaden Nykøbing kan dere oppleve små, hyggelige gater med gamle arbeiderboliger i havnekvarteret, en stemningsfull gågate og Nykøbing Havn med en deilig, lokal havneatmosfære og mange gode spisesteder (16 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldste bevarte bygning, som ble grunnlagt av Johanitter Ordnen i 1371. I dag blir de 5 historiske bygningene brukt til utstillingslokaler (19 km). Overalt på Mors kan dere besøke gallerier med spennende kunst og kunsthåndverk.

Turer

Ta på dagstur til Jesperhus som byr på moro og hygge for hele familien. Se de fargestrålende blomsterhagene og de tropiske dyrene i junglezoo, mor dere i lekeland, piratland eller vannland (20 km). Det eventyraktige Højriis Slott, sør for Nykøbing, er en av de eldste herregårdene i Danmark. Her kan dere blant annet se en utstilling om Tornerose (24 km). Herregården Hessel på den fredede halvøya Louns er den eneste herregården i Danmark med stråtak. Her kan dere få oppleve, hvordan herskap og tjenestefolk levde i gamle dager (47 km). De gamle dagene kan dere også oppleve i den idylliske og levende landsbyen i Hjerl Hede Frilandsmuseum. Følg med i aktivitetene i hus og hager, på gårder og åkrer samt på verksteder. En hyggelig og lærerik opplevelse for alle i familien (58 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Jørsby, Mors

Søk feriehus