Lei feriehus i Jegindø - Book her

Feriehus i Jegindø, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Limfjordsøyen Jegindø er en stille, rolig og naturskjøn øy med en fisker-/bondekultur og en stemningsfull havn.

 

Gjestevurderinger fra Jegindø

 
 

1 gjester har gitt Jegindø en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Jegindø er ca. 6 km lang og 3 km bred, og øyen er bunnet sammen med Limfjords-halvøyen Thyholm via en demning. Opplev den hyggelige atmosfæren på havnen, der det alltid er aktivitet. Her kan De innimellom kjøpe friskfanget fisk. Bortsett fra fiskebåtene og lystbåtene finner De desuten et spisested, en lekeplass, en petanque-bane og et lite museum ved havnen. Det er deilige utsikter over Limfjorden næsten overalt på øyen. Her er luften frisk og naturen ren. På Jegindø kan De fiske, vandre, sykle, besøke museer eller bare slappe av i de rolige omgivelsene. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer på øyen. Herifra er det 6 km til Hvidbjerg, som byr på flere spisesteder og gode innkjøpsmuligheter, og 24 km til Struer, der De finner butikker, restauranter, severdigheter og Limfjordens største lystbåthavn.

 

Strande

Ved fergestedet ligger stranden Bøhl, som er en av Limfjordens beste badestrander med grovt sand og lavt, klart vann. Det er også deilig sandbadestrand ved den lange, smale odden Jegindø Tap, på sydsiden av øyen. Det finnes flere, men mere steinete strender, på øyen. Ønsker De å bade ved Vesterhavets brede hvite sandstrander, så ligger Agger Tange Strand bare 36 km fra Jegindø. Den hvite sandstranden har Blått Flagg. Stranden er omkring 100 meter bred og består av sand og stein. Vannet er klart, og bunnen er av sand og stein. Det er gode bade- og oppholdsmuligheter i ly av de mange høfdene. Men det blir fort dypt, og ofte kan det være bølger og sterk strøm.

Natur

Jegindø er preget av flate enger og våtområder, som flere steder på nordøyen er fredet. Her beiter kreaturer og det finnes også et rikt fugleliv her. Øyen har hverken høye punkter, skog, sjøer eller bekker, men byr bare på stille, fredelig, ren og uspolert natur og deilige badestrander. Ved Jegindø Tap kan De ved lavvann vandre en hel km ut på havbunnen. Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort lavt plantasjeområde med lau- og nåletrær (7 km). Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skog, sjøer og hede- og klitarealer (10 km). På Venø kan De oppleve en vakker og veldig skiftende natur. Her finnes det et sjeldent rikt fugle- og dyreliv, og øyen er især kjent for de mange enestående sommerfuglesortene sine (27 km).

Aktiviteter

Når De er på øyferie på Jegindø kan De fiske langs øyens kyster eller fra havnen, leie en båt, spasere eller ta på sykkeltur rundt øyen. Golfspillere kan prøve banen hos Struer Golfklub. Klubben tilbyr både en flott, lett kupert 18-hullers sea-side bane og en 9-hullers Pay & Play bane (24 km).

Severdigheter

Ved havnen ligger det lille fiskerimuseet 'Æ Fywerhus', der det utstilles minner fra øyens gamle fisker- og bondekultur. En moderne jernskulptur foran museet er en severdighed i seg selv. Øyens tidligere elverk fungerer i dag som museum. Se bl.a. de gamle maskinene og generatorene på det interessante museet. Ved 'Den hellige Kilde' ved byen Helligkilde, syd for Hvidbjerg, kan De oppleve en kilde, der store mengder kalt, klart vann spruter opp av jorden (5 km). Thyholm Egnsmuseum/ Apotekergården i Søndbjerg er et lite museum, som er innrettet i en gammel apotekergård. Her fortelles om egnens kultur og historie (6 km). I Kutter- og Bunkermuseet ved Oddesund vitner store bunkersanlegg og en utstilling om besettelsen under 2. verdenskrig (13 km).

Turer

Besøk Struer med Limfjordens største lystbåthavn, hyggelig byliv og mange gallerier og severdigheter. Det kulturhistoriske museet Struer Museum er innredet i byens eldste eiendom, Torngård, og her kan dere bl.a. se en gammel bondestue, en utstilling med flaskeskip og en oldtids-utstilling (24 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor dere kan røre en hai og holde en krabbe i hånden, Kystcentret som er et spennende opplevelses- og formidlingssenter samt Sneglehuset; et hus som er vakkert pyntet med millioner av skjell både innvendig og utvendig (45 km). I Vinnerup, 46 km fra Jegindø, kan dere oppleve en intakt og levende landsby fra gamle dager på frilandsmuseet Hjerl Hede. I Jesperhus kan hele familien få en hyggelig og fornøyelig dag. Her kan dere nyte synet av vakre blomster, se dyrene i junglezoo, leke i lekeland, bade i vannland og mye mer (52 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Jegindø

Søk feriehus
 
  •  

   Jegindø Ferieleilighet, Jegindø

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   40 m till vann
   Reg. nr.: 31-2009

    
   1 uke fra NOK 3625,-