Lei feriehus i Hvidbjerg, Thyholm - Book her

Feriehus i Hvidbjerg, Thyholm, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Byen Hvidbjerg ligger på halvøyen Thyholm i den vestlige delen av Limfjordslandet, ut mot Nissum Bredning.

 

Gjestevurderinger fra Hvidbjerg, Thyholm

 
 

4 gjester har gitt Hvidbjerg, Thyholm en gjennomsnittlig vurdering på 4,25 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet ved Hvidbjerg ligger ute ved kysten, vest for byen. Her er luften frisk og naturen er ren. Her kan De fiske, vandre, sykle eller bare slappe av i de rolige omgivelsene. I Thyholms kirker og museer kan De lære mere om det tidligere fisker- og bondesamfunnet på stedet. Thyholm er bunnet sammen med fastlandet i det nordvestlige hjørnet og med hjelp av en bro over Oddesund mot syd. Det er flere spisesteder og gode innkjøpsmuligheter i Hvidbjerg.

 

Strande

Stranden vest for Hvidbjerg er fin Limfjordsstrand med grovt sand, litt stein og rent vann. Vannet er lavt, og det gjør stranden veldig barnevennlig. Ønsker De å bade ved Vesterhavets brede hvite sandstrender, så ligger Agger Tange Strand bare 34 km fra Hvidbjerg. Den hvite sandstranden har Blått Flagg. Stranden er omkring 100 meter bred og består av sand og stein. Vannet er klart, og bunnen er av sand og stein. Det er gode bade- og oppholdsmuligheter i ly av de mange høfdene. Men det blir fort dypt, og ofte kan det være bølger og sterk strøm.

Natur

Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort lavt plantasjeområde med lau- og nåletrær. Ved Odby, 6 km syd for Hvidbjerg, finner De en imponerende og markant kystklint, som strekker seg langt mot nord. Munkholm Odde på nordsiden av Thyholm er et stort, fredet areal med strandeng og et meget rikt og allsidig fugleliv.

Aktiviteter

Den deilige og avvekslende naturen innbyr til gåturer, sykkelturer og picnics i det fri. Det er mulig å leie båt flere steder på Thyholm. Det er gode fiskemuligheter mange steder på Thyholm, bl.a. ved Oddesund, ca. 10 km syd for Hvidbjerg. Golfspillere har mulighet for å besøke Struer Golfklubs baner. (21 km)

Severdigheter

Ved 'Den hellige Kilde' ved byen Helligkilde, 3 km syd for Hvidbjerg, kan De oppleve en kilde, der store mengder kalt, klar vann spruter opp av jorden hele året rundt . Thyholm Egnsmuseum/ Apotekergården i Søndbjerg er et lite museum, som er innrettet i en gammel apotekergård. Her fortelles om egnens kultur og historie. (8 km) I Kutter- og Bunkermuseet ved Oddesund vitner store bunkersanlegg og en utstilling om besettelsen under 2. verdenskrig. (10 km) Den flott beliggende herregården Hindsels kan ses utefra på den nordlige delen av Thyholm.

Turer

En demning fra Thyholm til øya Jeginnø, hvor blant annet er verdt å besøke stranden ved Bøhl og Jeginn Tap, en lang, smal odde med fine muligheter for å bade og som har en særpreget natur (5 km - til demningen). Når dere holder ferie i feriehus i Hvidbjerg, Thyholm, kan dere også besøke handelsbyen Holstebro som byr på butikker, spisesteder, kunst og kultur i den sjarmerende bymidten (36 km). Dere kan også ta på dagstur til frilandsmuseet Hjerl Hede og se de gamle husene, gårdene, verkstedene og hagene som ofte blir livaktiggjort (43 km). Eller dere kan kjøre til Nykøbing Mors og besøke Jesperhus. Her kan dere nyte de fargestrålende blomsterhagene, se tropiske dyr eller forlyste dere i vannland, lekeland og mye mer (46 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Hvidbjerg, Thyholm

Søk feriehus