Lei feriehus i Helligsø - Book her

Feriehus i Helligsø, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Helligsø er beliggende på Sydthy ved Limfjorden og med kort avstand til Vesterhavet.

 

Gjestevurderinger fra Helligsø

 
 

2 gjester har gitt Helligsø en gjennomsnittlig vurdering på 4,50 av 5 stjerner.

 

Eign

Området rundt Helligsø byr på en avvekslende natur. Det barske, golde og vinnblåste landskapet ved vestkysten står i sterk kontrast til den frodige naturen rundt fjorden. Begge landskaber innbyr imidlertid til flotte naturopplevelser og gode aktivitetsmuligheter. Helligsø er et ideelt feriested for lystfiskeren og naturelskeren. Byen Hurup, som ligger 10 km nord for Helligsø, er en deilig handelsby, og her finner De spisesteder og gode spesialvare- og dagligvarebutikker.

 
Lang badestrand og grønne områder med skog ved feriehusene i Helligsø Petanquebane og benker bak stranden i feriehusområdet Helligsø Lyngkledde naturlandskaper bak kysten i Helligsø Velbeliggende feriehus, lige bak stranden i Helligsø
 

Strande

Et par km fra Helligsø finner De Draget Strand, som med det lave vannet sitt er veldig barnevennlig. Vannet er klart, og den ca. 1 km lange stranden og bunnen består av sand og mange stein. Vil De oppleve Vesterhavets brede hvite sandstrender, så ligger Agger Tange Strand bare 14 km fra Helligsø. Den hvite sandstranden har Blått Flagg. Stranden er ca. 100 meter bred og består av sand og stein. Vannet er klart, og bunnen er av sand og stein. Det er gode bade- og oppholdsmuligheter i ly av de mange høfdene. Men det blir fort dypt, og det kan ofte være bølger og sterk strøm.

Natur

Ydby Hede er et flott naturområde med et utall av vandre- og sykkelstier, beliggende et par km øst for Helligsø. På den motsatte kysten av Helligsø (11 km) ligger det vakre området Dover Odde og Dover Plantage. Den nærliggende Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skog, sjøer og hede- og klitarealer. Det finnes 5 forskjellige merkede vandreruter i området.

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter i fjorden, Vesterhavet, sjøer, bekker og Put&Take fiskesjøer. Bl.a. er det populært å fiske fra høfdene ved Agger og i ferskvannssjøen Flade Sø. Det er også gode muligheter for vandre- og sykkelturer langs de mange merkede rutene i det naturskjønne landskapet rundt Helligsø. For golfspilleren er det ikke langt til gode baner i henholdsvis Struer (32 km) og Lemvig (44 km). I Hurup har De mulighet for å spille tennis og benytte en svømmehall.

Severdigheter

Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling av kjempehøyer. (6 km) Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevart kjøpmannsgård. Her får De et autentisk inntrykk av kjøpmannsgårdens rolle i gamle dager. På 2. etasje i bygningen er det skiftende utstillinger. (11 km) Opplev en storslått utsikt over landskapet fra den 37 m høye tidligere kornsilo i Doverodde. Thy er gjenerelt rik på interessante museer og spennende utstillinger av lokale kunsthåndverkere.

Utfluktsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler og pirat-, leke- og vannland med forskjellige aktiviteter. (38 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort. (54 km) Vejlerne, som ligger nordøst for Skyum, er Nordeuropas største fuglereservat. Her kan De fra de mange utsiktstårnene følge med i fuglelivet. (ca. 70 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Helligsø

Søk feriehus