Lei feriehus i Glenstrup Sø - Book her

Feriehus i Glenstrup Sø, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Glenstrup Sø er Nordjyllands største og dypeste sjø, beliggende syd for Hobro og nær Mariager Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Glenstrup Sø

 
 

gjester har gitt Glenstrup Sø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Området rundt den 4,5 km lange Glenstrup Sø er ideelt for naturelskere og lystfiskere. Sjøen er velegnet for såvel lystfiskeri som seiling og bading, og den er omgitt av en deilig og varieret natur. Naturen rundt Glenstrup Sø byr på et utall av fortidsminner, f.eks. kildefremspring, gravhøyer og restene av et gammelt kloster, som i dag er bygget inn i den nuværende kirken. Fra Glenstrup Sø er det bare ca. 8 km til Hobro, der det bl.a. er flere spisesteder og gode innkjøpsmuligheter.

 

Strande

Det er mulig å bade i den sydøstlige enden av Glenstrup Sø ved Søbjerg. Foretrekker De å bade i havet, ligger den deilige sandstranden ved Øster Hurup ca. 50 km mot nordøst. Denne stranden er pga. det lave vannet sitt veldig barnevennlig og har desuten Blått Flagg.

Natur

Glenstrup Sø er 384 ha stor og opp til 31 m dyp. Bakkedaler, marker, skog og hundredvis av kilder preger området rundt den fiskerike sjøen. Sjøen er også oppholdssted for mange fugler, og fungerer som rastested for flere trekkkfugler. Området har et utall av veier og stier, som innbyr til gåturer.

Aktiviteter

Glenstrup Sø er meget fiskerik og et eldorado for lystfiskere. De kan enten fiske fra sjøbredden eller leie en båt og fiske ute på den opp til 30 meter dype sjøen. Avløpet fra sjøen, Kongsvad Mølleå, er også et godt sted å fiske. Det finnes nær Glenstrup flere gode golfbaner. Ved Rold Skov ligger en deilig bane (36 km), men også mot sydvest ved Viborg og Hjarbæk finnes to gode golfbaner.

Severdigheter

Hobro Museum har til huse i byens eldste hus fra 1821 og danner rammen om egnens lokale kulturhistorie. (8 km) Gassmuseet ligger i de gamle industribygningene på Hobro Havn og forteller om kul- og gassflaskegassens historie. I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er det både aktiviteter og severdigheter, som fører Dem ca. 1000 år tilbake og illustrerer livet på en av datidens største vikingeborger. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsverksgård med en over 200 år gammel vannmølle.

Utfluktsmål

Besøk Verdenskortet i det naturskjønne området ved Klejtrup Sjø. Her kan De oppleve hele verden i miniutgave med bl.a. sjøer, floder og fjellkjeder. (17 km) Opplev også den idylliske gamle kjøpstaden Mariager. Byen er kjent for fjorden, rosene sine, de gamle skjeve bindingsverkshusene og de brosteinsbelagte gatene. (19 km) Danmarks Saltcenter ved Mariager er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema. I Randers Regnskov kan De oppleve junglestier, klipper, krokodiller og vannfall. Randers Regnskov lever opp til navnet sitt. (25 km) Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, de hyggelige gågatene, den livlige atmosfæren på kaféene ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (63 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Glenstrup Sø

Søk feriehus