Lei feriehus i Gedsted - Book her

Feriehus i Gedsted, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Den lille byen Gedsted ligger i den sørlige ende av Limfjorden, utenfor Louns Bredning.

 

Gjestevurderinger fra Gedsted

 
 

gjester har gitt Gedsted en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Gedsted er en hyggelig, mindre by, som er omgitt av fjord, enger, marker og åpne vidder. Byen ligger høyt, og fra flere steder er det deilig utsikt over engene og fjorden. Den naturskjønne rute 'Marguritruten' fører gjennom Gedsted. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Gedsted, og i handelsbyen Aalestrup, 10 km herfra, finner du flere butikker og spisesteder. Den nærmeste større by er Viborg, 29 km herfra, som byr på shopping, sightseeing, aktivitetsmuligheter og severdigheter for hele familien. Gedsted er et godt utgangspunkt for en aktiv ferie, enten du ønsker å surfe, spille golf, fiske, vandre eller sykle i den varierte natur.

 

Strande

Det er mulig å bade i Limfjorden utenfor Gedsted, men stranden egner seg best til fiskeri. Derimot ligger det en deilig, barnevennlig badestrand med lavt, klart vann et par km sør for Gedsted. Vannet omkring Lovns-halvøya er rolig og barnevennlig, og det er Blått Flagg både ved stranden i Hvalpsund samt ved lystbåthavnen. Det finnes en badebro ved siden av fergeleiet.

Natur

Gedsted omkranses av et åpent landskap med enger, marker og småskog. Fra området er det utsikt over Limfjorden og Louns Halvøya. Louns Halvøya, som ligger få km mot nordvest, er preget av store bakker og kløfter. Det er et rikt dyre- og planteliv i denne enestående natur. Den vakre, gjenskapte sjø Louns Sø har et rikt fugleliv. Navn Sø er totaltfredet og ligger vakker omgitt av moser og heder ved Gatten. I Uhrehøj Plantasje finnes flere fredede gravhøjder. Herfra er det storslått utsikt over landskapet og til dels Limfjorden. Hyllebjerg Bakker er et naturskjønt og kupert hede- og skogsområde ved Hyllebjerg.

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode muligheter her. Det kan fiskes i Limfjorden, i den fiskerike Lerkenfeld Å samt i områdets mange innsjøer og fiskeparker. Området er som skapt til aktiv ferie. Fjorden er ideell til bading, lystseilas, surfing og havfiskeri. Det avvekslende landskap byr på deilige naturopplevelser langs de mange gode vandre- og sykkelruter i området. I Gatten finnes Nordeuropas største golfanlegg; Himmerland Golf & Country Club, med utfordringer får såvel øvede som nybegynnere (31 km).

Severdigheter

Herregården Hessel, den eneste bevarte stråtekte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvøya ved Hvalpsund. Her kan du oppleve, hvordan herrskap og tjenestefolk levet i gamle dager (11 km). Det vakkert beliggende Stenaldersenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra kjøkkenkompost. En rekonstrurert boplass viser hvordan datidens hytter så ut (16 km).

Utfluktsmål

Besøk den vakkert beliggende Skive, som er rik på museer og gallerier. Her finnes dessuten en sjarmerende lystbåthavn, en hyggelig gågate med gode innkjøpsmuligheter samt flere gode spisesteder (33 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er Nordens største blomsterpark med jungelzoo og lekeland (37 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet bliver levendegjort for 150 år siden (53 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Gedsted

Søk feriehus