Lei feriehus i Furs Perle - Book her

Feriehus i Furs Perle, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Fur er Limfjordens vakreste øy med molerklinter i nord og strandenger i syd.

 

Gjestevurderinger fra Furs Perle

 
 

gjester har gitt Furs Perle en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den rolige og hyggelige øyen Fur ligger ca. 5 min. seiltur fra byen Branden på nordsiden av Salling. Øyen er rik på forskjellige og enestående landskaper. Bl.a. er øyen et av de få stedene i verden, der det finnes moler. Et ideelt feriested for naturelskere. Furs Lystbådehavn ligger på sydsiden av øyen, like ved fergeleiet. Øyen har, bortsett fra en praktfull natur, også flere spisesteder og gode innkjøbsmuligheter.

 

Strande

Fur har flere gode og barnevennlige badestrender. Vannet er klart og rent og blir bare langsomt dypt, og bunnen består av sand, stein og tang. Hovedparten av strandene er sandstrander med stein og muslingeskaller. I sommerperioden finnes det badebro øst for Stenøre og ved Færker Odde.

Natur

Den 22 km2 store øyen preges i den sydlige delen av et fladt sletteland med strandenger, sjøer og marker, mens den nordlige delen er dominert av en øst-/vestgående bakkerygg, der det er en storslått utsikt over øyen og Limfjorden. På nordsiden finnes desuten bakkelandskaper med gode utsiktspunkter og frittliggende skoger.

Aktiviteter

Fossiljakt er en populær aktivitet her på øyen, og moleret gjør det mulig å finne forsteninger, som er over 55 mio. år gamle. Fur er ideel for windsurfere og lystfiskere. Det er mulig å fiske både i en fiskesjø og langs hele kysten. Øyen har et bra utnyttet stisystem. Langs de 12 km vandrestiene, som starter ved Emmelstenhus på nordsiden av øyen, venter det spennende naturopplevelser. På et af øyens besøkslandbruk kan De oppleve hvordan livet foregår på en gård.

Severdigheter

På det spennende naturhistoriske Fur Museum kan De se samlinger av øyens arkeologiske funn og forsteninger av bl.a. kjempeskillpadder. Gammel Havn er et tidligere fiskerleie, som i dag fungerer som informasjonssenter og museum. De mange gravhøyene og boplassene vitner om aktivitetene i oldtiden. Gravhøyene Stendalhøje, Manhøje og Smedjehøjene er alle plassert på øyens høyeste punkter, der det er praktfull utsikt ut over Limfjorden og området.

Utfluktsmål

Besøk den flott beliggende byen Skive, som er rik på museer og gallerier. Her finnes desuten en sjarmerende lystbåthavn, en koselig gågate med gode innkjøpsmuligheter og flere gode spisesteder (30 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjords-øyen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og lekeland (30 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort (48 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Furs Perle

Søk feriehus