Lei feriehus i Ejerslev, Mors - Book her

Feriehus i Ejerslev, Mors, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Ejerslev ligger i rolige naturomgivelser på nordspissen av Limfjords-øyen Mors, rett ut mot Løgstør Bredning.

 

Gjestevurderinger fra Ejerslev, Mors

 
 

9 gjester har gitt Ejerslev, Mors en gjennomsnittlig vurdering på 4,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille, hyggelige landsbyen Ejerslev er omgitt av fredelig og rekreativ natur. Byen har en liten havn og en imponerende molergrav ut mot fjorden. Sommerhusområdet Ejerslev Lyng ligger vest for landsbyen, ut til en deilig, barnevennlig badestrand. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Sejerslev, 3 km inne i landet, og 18 km mot syd ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byr på mange butikker, spisesteder, severdigheter og en koselig havnestemning. Mors byr på en vakker og veldig skiftende natur. Øyen er preget av mange små landsbysamfunn med en hyggelig atmosfære, og innbyr til ferie med fred og ro.

 
Ejerslev Klint ved den lille havnen i feriehusområdet Ejerslev, Mors Lang badestrand i grønne omgivelser i Ejerslev, Mors Liten, sjarmerende havn ved Ejerslev Klint Den imponerede molerklinten i feriehusområdet Ejerslev, Mors
 

Strande

Ut for Ejerslev Lyng finner De en god og barnevennlig badestrand. Ved Nykøbing kan De bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og barnevennlig badestrand med badebro og Blått Flagg. Den 20 m brede og 20 km lange stranden med sand og stein har lavt, klart vann og en deilig sandbunn. Her er beachvolley en veldig populær aktivitet. Ønsker De å bade ved Vesterhavets brede, hvite sandstrender med bølger og høye klitter, ligger kysten bare cirka 50 km fra Ejerslev.

Natur

Naturen rundt Ejerslev er preget av marker og molergraver. Ved Ejerslev Molergrav kan De oppleve de vakre molerskråningene, som reiser seg steilt fra kysten. Det mest kjente stedet er Hanklit (61 m), som viser en geologisk historie, som går mer enn 55 millioner år tilbake i tiden. Her har man funnet forstenede dyr og planter, som kan oppleves på Molermuseet. De naturskjønne omgivelsene innbyr til traveturer på stranden eller på de merkede stiene gjennom molergravene. Fra øyens høyeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan De nyte en spektakulær utsikt over Mors, Limfjorden og øyene Livø og Fur. Publikumsskogen Legind Bjerge Plantage, rett syd for Nykøbing Mors, er en meget varieret skog med daler, sjøer og høye, gamle trær fra det nordvestlige USA (22 km). For fugleinteresserte er Agerø, som er beliggende syd for Mors, absolutt verdt et besøk. Øyen er rasteplass for flere sjeldne fugler (37 km). Mors og naboøyen Fur er de eneste steder i verden, der det er finnes moler i undergrunnen.

Aktiviteter

For golfspillere er det bra muligheter i nærheten. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlagt på et engareal med et bekksystem. I Gatten finnes Nordeuropas største golfanlegg; Himmerland Golf & Country Club, med utfordringer for såvel øvede som nybegynnere (80 km). Det er ideelle fiskemuligheter langs de vakre limfjordskystene på Mors. Desuten finnes det flere Put&Take fiskesjøer i området, der den nærmeste er Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Mors byr også på sportslige aktivitetsmuligheter som golf, tennis, beach-volley m.m. Mors er som skapt for aktiv ferie, og det er mulig å leie sykler i byen og følge den merkede solskinnsruten rundt øyen (i alt 120 km).

Severdigheter

På Molermuseet i Hesselbjerg kan De se de utrolige funn av 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er gravet ut fra moleren (3 km). 'Skarregaard' er en av de eldste slektsgårdene på Mors, og fungerer i dag som et landbruksmuseum. Her blir De ført flere generasjoner tilbake i tiden. Det omkringliggende landskapet med frodige skoger, grønne marker, sjøer og forhistoriske minner er også en opplevelse (4 km). Kjøpstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Opplev de små, hyggelige gatene i havnekvarteret med de gamle arbeiderboligene. Nykøbing Havn ligger i forlengelse av den stemningsfylte gågaten, og her finner De en deilig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (18 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens eldst bevarte bygning, som ble grunnlagt av johanitterordenen i 1371. I dag utstilles det i de 5 historiske bygningene. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finner De gallerier, utstillinger, samlinger og museer.

Utfluktsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler og pirat-, leke- og vannland med diverse aktiviteter (22 km). Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en av Danmarks eldste herregårder og i dag åpen for publikum. Her finner De bl.a. en utstilling om Tornerose (26 km). Herregården Hessel, den eneste bevarte stråtekte herregården i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan De oppleve, hvordan herskap og tjenestefolk levde i gamle dager (48 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort (60 km). Det vakkert beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og rundt Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljøet. Bl.a. utstilles steinalderfunn fra en kjøkkenmødding, og en rekonstruert boplass viser datidens hytter (65 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Ejerslev, Mors

Søk feriehus
 
  •  

   Ejerslev, Mors Feriehus, Ejerslev, Mors

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 4   •   50 m till vann
   Reg. nr.: 33-6008

    
   1 uke fra NOK 2851,-
    
  •  

   Ejerslev, Mors Feriehus, Ejerslev, Mors

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 12   •   Soverom: 6
   Husdyr tillatt : 2   •   1000 m till vann
   Reg. nr.: 33-6000

    
   1 uke fra NOK 3887,-