Lei feriehus i Doverodde - Book her

Feriehus i Doverodde, Limfjordslandet, Danmark til utleining!

Doverodde er en tidligere ladeplass ved Limfjorden i det historiske Sydthy.

 

Gjestevurderinger fra Doverodde

 
 

6 gjester har gitt Doverodde en gjennomsnittlig vurdering på 4,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Fortidens stemning preger stadig Doverodde, som ligger idyllisk mellom hav og fjord. Byen har bl.a. en hyggelig lystbåthavn og et kjent museum, og den er omgitt av fjord, marker, naturlandskap og plantasjer. Her er det gode muligheter for å bade, fiske, surfe, vandre, ride og sykle i den storslådde naturen. Byen Hurup, som ligger 6 km fra Doverodde, er en deilig handelsby med spisesteder og gågate.

 

Strande

Doverodde Strand er en fin Limfjordsbadestrand, som er beliggende nord for lystbåthavnen. Vil De oppleve Vesterhavets brede hvite sandstrender, så ligger Agger Tange Strand bare 20 km fra Doverodde. Den hvite sandstranden har Blått Flagg. Stranden er omkring 100 meter bred og består av sand og stein. Vannet er klart, og bunnen er av sand og stein. Det er gode bade- og oppholdsmuligheter i ly av de mange høfdene. Men det blir fort dypt, og ofte kan det være bølger og sterk strøm.

Natur

Området rundt Doverodde byr på en veldig variert natur med fjord, marker, eng, rørskog, bekker, sumper osv. Her finnes desuten et rikt fugle- og dyreliv med sjeldne fugler, padder og krypdyr. Doverkil, den innerste delen av fjorden, er fredet og omgitt av strandenger og høye skråninger. Den vakre Dover Plantage er et frodig område på 200 ha. Langs stiene i skogen kan De oppleve en liten skogsjø og en kilde. Ydby Hede er et flott naturområde med et utall av vandre- og sykkelstier, beliggende et par km vest for Doverodde. Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skog, sjøer samt hede- og klitarealer. Det finnes 5 forskjellige merkede vandreruter i området. Rønhede Plantage har en bålplass, noen småsjøer og flere vandreruter. (15 km mot nord)

Aktiviteter

Det er bra fiskemuligheter i fjorden, Vesterhavet, sjøer, bekkler og Put&Take fiskesjøer. Bl.a. er det populært å fiske fra høfdene ved Agger og i den 661 ha store ferskvannssjøen Flade Sø. I Snedsted og Vestervig kan De leie ridehester. For golfspilleren er det ikke langt til gode baner i henholdsvis Struer (36 km) og Lemvig (48 km). I Hurup har De mulighet for å spille tennis og benytte en svømmehall.

Severdigheter

Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevart kjøpmannsgård. Her får De et autentisk inntrykk av kjøpmannsgårdens rolle i gamle dager. På 2. etasje i bygningen er det skiftende utstillinger. Ved Limfjordscentret står den 37 m høye tidligere kornsiloen. Herifra har De en storslådd utsikt over landskabet. Heltborg Museum er innrettet i en gammel skole og inneholder bl.a. minnestuer og maleri- og kunsthåndverksutstillinger med motiver fra egnen. (5 km) Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling av kjempehøyer. (5 km) Thy er gjenerelt rik på interessante museer og spennende utstillinger av lokale kunsthåndverkere.

Utfluktsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med fargerike blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. vakre tropefugler og pirat-, leke- og vannland med diverse aktiviteter. (28 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort. (58 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Doverodde

Søk feriehus