Limfjordslandet - et dansk ferieparadis

Områdene ved Limfjorden er for dere som elsker hyggelige havnebyer, vakker natur og barnevennlige strender.

 

Ved Limfjorden får dere frisk luft, vidstrakte hedelandskaper og et rikt dyreliv. En ferie i feriehus ved Limfjorden byr på gode opplevelser for de som søker rolige omgivelser, kulturopplevelser og nydelig natur. Dere kan for eksempel pakke en nistekurv på kjøkkenet i feriehuset og bare dra ut på den Jyske Hede, som et særlig flott på sensommeren, når lyngen blomstrer.

 

Gjestevurderinger fra Limfjordslandet

 
 

617 gjester har gitt Limfjordslandet en gjennomsnittlig vurdering på 4,34 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Ved Limfjorden finner man stille vann, frisk luft, vidtstrakte hedestrekninger, særpreget natur og et rikt dyreliv. Området byr på flotte naturopplevelser for de som ønsker rolige omgivelser, aktiviteter, vannsport og kulturopplevelser. Opplev f.eks. den jyske hede, som er spesielt flott om sensommeren når lyngen blomstrer. I det kuperte fjordlandskapet ligger det mange barnevennlige strender med langgrunt og stille vann, der de små kan leke i sanden eller lete etter rav.


 

Kultur

Mange steder langs kysten, kan man fornemme den flere hundre år gamle fiskekulturen. De forskjellige lokale muséene gir også et godt inntrykk av området. Designmessig er Limfjordsområdet også helt med. I Struer ligger bl.a. de verdenskjente B&O fabrikkene, og langs Limfjorden kan man se de store vindmølleparkene. Besøk også den lille øya Venø, der det bl.a. er populært å bli gift i kirken, som er Danmarks minste.

Natur

Feriehusutleie i Limfjordslandet gir dere et stort utvalg av deilige sommerhus beliggende midt i Limfjordens varierte natur. Her finner dere eldre sjarmerende feriehus av tre med utsikt over fjorden og helt moderne feriehus med nytt utstyr. Skal dere ha med hunden på ferie, så finner dere lett et feriehus ved Limfjorden, hvor det er tillatt å ha med hund. Leier dere en moderne ferieleilighet med gratis Wi-Fi ved den hyggelige lystbåthavnen i Skive, så er dere tett på butikker og et stemningsfult byliv. Dere kan også holde ferie på en øy på Fur i et feriehus med fjordutsikt. Uansett om dere velger et feriehus eller en ferieleilighet, så er dere garantert ro og avslapping på ferien.

Byer

Havnebyene langs Limfjorden er mange, og de tilbyr alt fra severdigheter og aktivitetsmuligheter til spesialbutikker, gastronomi og natteliv. De fleste byene har sin egen lokale lystbåthavn. Den største av disse finnes i Struer. Skive: Besøk Skive som har en vakker beliggenhet i flotte omgivelser. Byen byr på tallrike muséer og gallerier, og den har en sjarmerende lystbåthavn, en hyggelig gågate med gode handlemuligheter og flere gode spisesteder. Lemvig er en koselig Limfjordsby, som oppstod i middelalderen. Byen er omgitt av vakker natur og kan i tillegg til butikker og spisesteder også by på en flott marina, gode strender og flere muséer.

Aktiviteter

Limfjordslandet byr på mange friluftsaktiviteter, og fjorden er ideell til bading, seiling, surfing og havfiske. For de modige er det muligheter for paragliding, men også dykking, windsurfing og vannski er noen av de sportsgrenene som kan få adrenalinet til å pumpe. Det varierte landskapet tilbyr flotte naturopplevelser langs mange gode vandre- og sykkelstier. Lystfiskerne har også gode betingelser både fra bro, strand, jolle, fiskekutter og i områdets elver, sjøer og Put & Take-fiskesjøer. Dessuten er det flere golfbaner i området, bl.a. ligger Nordeuropas største golfanlegg i Gatten: Himmerland Golf & Country Club.

Utfluktsmål

I Aalborg Zoo kan man oppleve 800 dyr fra hele verden - www.aalborgzoo.dk. Hjerl Hede Frilandsmuseum er et levende museum for hele familien - www.hjerlhede.dk. Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkmine - www.monsted-kalkgruber.dk. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen i Mors byr på mange blomster og vannaktiviteter - www.jesperhus.dk. Opplev steinalderfunn, bl.a. fra en gammel kjøkkenmødding, og en rekonstruert boplass ved Stenaldercentret i Ertebølle. Danmarks største skogsområde, Rold Skov, på ca. 77 km² med kupert terreng, mange sjøer og kilder, varierende skog, rikt dyreliv og tallrike turstier, ligger syd for Aalborg. På øya Fur er det varierte og spesielle landskapet preget av enger, sjøer, jorder, bakker, bratte kystskråninger, skoger og molergraver som er graver av moler, en spesiell leirholdig jord. For fugleinteresserte er Nordeuropas største fuglereservat, Vejlerne, verdt et besøk.

 

Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

 

205 Feriehus i Limfjordslandet

Søk feriehus