Lei feriehus i Vedersø Klit - Book her

Feriehus i Vedersø Klit, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Vedersø Klit ligger mellom Nissum Fjord og Ringkøbing Fjord og betraktes som et av vestkystens vakreste feriesteder.

 

Gjestevurderinger fra Vedersø Klit

 
 

gjester har gitt Vedersø Klit en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

I dette hyggelige og naturskønne ferieområde finder I smuk natur, dejlige badestrande, kulturelle seværdigheder samt gode indkøbs- og aktivitetsmuligheder. Området har været benyttet som sommerhusområde siden 30¿erne, og allerede dengang blev det bestemt, at der kun måtte opføres de grundmurede, stråtækte feriehuse, som i dag karakteriserer området.

 
Den brede sandstranden med klitter og bunkere i Vedersø Klit Adgang til den deilige sandstranden bak de høye klittene i Vedersø Klit Bunker på stranden i Vedersø Klit Feriehusene i Vedersø Klit ligger rett bak strandens høye klitter og sjømerket
 

Strande

Stranden ved Vedersø Klit er en 5 km lang, hvit sandstrand med høye klitter og Blått Flagg. Her er det sandbunn og rent, dypt badevann. Stranden er bilfri.

Natur

De vakre sandstrender langs vestkysten innbyr uansett været til lange gåturer. Få km nord for Vedersø Klit ligger Husby Klitplantasje bak de høye strandklitter. Her kan du oppleve en meget variert natur med bl.a. ek-, bøk-, furu- og grantrær. Langs de avmerkede vandrestier venter enestående naturopplevelser. I Husby Plantage finnes også en meget populær badesjø. Tett på plantasjen ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvannssjøer i området. Her finnes et rikt fugleliv. Den lavvannede Nissum Fjord er et viktig ynglested for vadefugler og flere steder langs Nissum Fjord kan du oppleve fredede reservater med et utrolig rikt fugle- og planteliv.

Aktiviteter

Ved Vedersø Klit finnes bl.a. tennis- og minigolfbaner samt et utendørs badeland. Vedersø Ridecenter tilbyr rideturer på stranden eller inne i landet. Det er gode surfmuligheter ved Vesterhavet, men er du mere til rolig vand, kan det også surfes på Nissum Fjord. For lystfiskere er det mulighet for å fiske fra kysten, i fjorden samt i områdets Put & Take fiskeparker. En av landets beste golfbaner ligger ved Holstebro, ca. 30 fra Vedersø Klit. Den vakre seasidebane ved Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig er også vært å avprøve.

Severdigheter

Vedersø kirke er kjent for sin tidligere sogneprest Kaj Munk. Historien om Kaj Munk kan oppleves på områdets museum, og hans gravsted kan fremdeles ses ved kirken. På tangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord ligger Thorsminde - en gammel fiskerby med bl.a. Danmarks første strandingsmuseum St. George, hvor du kan få et innblikk i dagligdagen ombord på de engelske kriksskipene 'St. George' og 'Defence'.

Turer

Når dere holder ferie i feriehus i Vedersø Klit, kan dere besøke den sjarmerende byen Ringkøbing med gamle hus, brosteinsbelagte gater og et hyggelig havnemiljø (25 km). Ta på en opplevelsesrik dagstur til frilandsmuseet Hjerl Hede, hvor dere kan se, hvordan håndverkere demonstrerer de gamle håndverkene på verkstedene, se bonden passe dyrene og åkrene sine eller husmoren bake brød. Et besøk på Hjerl Hede er både lærerikt og hyggelig for hele familien (53 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vedersø Klit

Søk feriehus