Lei feriehus i Ulfborg - Book her

Feriehus i Ulfborg, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Ulfborg er naturskjønt og ligger mellom Nissum Fjord, Vesterhavet og Husby Klitplantasje.

 

Gjestevurderinger fra Ulfborg

 
 

gjester har gitt Ulfborg en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ulfborg er en vestjysk provinsby med gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder. Byen ligger litt sørøst for Nissum Fjord, med de mange, idylliske fiskelejer og fredede fugleområder, og ca. 12 km fra Vesterhavet. Byen er omgitt av rolige og vakre skogs, hede- og plantasjeområder, som gjør Ulfborg til et ideelt feriemål for naturelskere og fugleinteresserte. På grunn av Ulfborgs sentrale beliggenhet i Vestjylland, er det kort avstand til strand, natur, aktiviteter og severdigheter for hele familien.

 

Strande

Det er ingen strand direkte ved Ulfborg, men en kort kjøretur på ca. 12 km bringer deg til Vesterhavets lange sandstrender. De nærmeste er strendene ved Vester Husby og Vedersø Klit, som begge har fint sand, høye klitter og Blått Flagg, men du finner også gode badestrender ved Thorsminde, Bjerghuse, Fjand og Spidsbjerg.

Natur

Omkring Nissum Fjord, som er et viktig yngleområde for trekkfugler, finner du flere viltreservater og fredede fugleområder. På den ubebodde øy Fjandø, i bunnen av Nissum Fjord, kan du se sauene gresse. Ulfborg er omgitt av store naturområder med hede og skog. Opplev evt. den vakre natur langs de mange avmerkede vandreruter i Husby Klitplantage og Stråsø Klitplantage. Et par km vest for Ulfborg ligger Husby Sø og Nørre Sø, som er de eneste ferskvannssjøer i området. Her finnes også et rikt fugleliv.

Aktiviteter

I Ulfborg Svømmesenter finner du aktiviteter for hele familien; bl.a. en 40 m lang vandrusjebane, vipper, badstu og solarium. Det er gode betingelser for brettseiling i Vesterhavet utenfor Ulfborg. De mange hede- og naturområder omkring Ulfborg og Nissum Fjord er ideelle til vandre-, sykkel- og rideturer. Det er mulig å leie ridehester i området. For lystfiskeren er det gode muligheter i havet, i fjorden, i de omkringliggende elver samt i områdets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan avprøve Thorsminde Midt-I Golfbane eller den flotte banen hos Holstebro Golfklub.

Severdigheter

Den lille, beskjedne Ulfkær Kirke i Ulfborg er bygget i 1900 av byens innbyggere og ligger i sentrum av byen. Kirke har et klokkespil, som er usedvanlig for en kirke av den størrelse. 7 km nord for Ulfborg finner du områdets eneste bevarte herregård Nørre Wosborg, som i dag fungerer som museum. Herregården er mere end 700 år gammel og ligger omgitt av en vollgrav. Både herregården og den tilhørende park er vært et besøk. Strandgården i Ulfborg er en gammel, fredet klittgård, som utstiller gamle landbruks- og fiskeredskaper, det er mere en 100 år gamle (9 km). Vedersø Egnsmuseum er et lokalhistorisk museum med bl.a. en minnestue for Kaj Munk (11 km). De mange små, idylliske fiskeleier omkring Nissum Fjord, bl.a. Nr. Fjand, Nørhede Vest og Felsted Kog er vært et besøk.

Turer

Besøk kjøpstaden Ringkøbing med en sjarmerende havn og en hyggelig bymidte (21 km). Handelsbyen Holstebro ligger 23 km vekk og byr på butikker, spisesteder, spennende kunst og deilige parker langs vannløpet. På Strandingsmuseet St. George i Thorsminne kan dere få et innblikk i dagligdagen ombord på de engelske krigsskipene St. George og Defence. Hovedattraksjonen på museet er de mange dykkerfunnene som er berget direkte fra vrakene (23 km). I den sjarmerende og velbevarte landsbyen på Hjerl Hede Frilandsmuseum kan dere oppleve, når de gamle håndverkene blir utført, at kjøpmannsbutikken selger varer fra gamle dager, at kyrene blir mjølket og mye mer (41 km). I den barnevennlig Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan dere se dyr og fugler fra all verdens land, og barn kan hjelpe med å fôre de. Dessuten kan dere seile, ride og kjøre med tog i den hyggelige zoo (41 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Ulfborg

Søk feriehus