Lei feriehus i Thyborøn - Book her

Feriehus i Thyborøn, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Ferieområdet Thyborøn er skjønt beliggende ved Vesterhavet og byr på en bred sandstrand med bunkere og høye sanddyner, et hyggelig bymiljø med havn, butikker og severdigheter for hele familien. Feriehusene i Thyborøn er byhus som ligger i gåavstand til by, strand og attraksjoner.

 

Gjestevurderinger fra Thyborøn

 
 

2 gjester har gitt Thyborøn en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Thyborøn ligger på toppen av en smal tange - rett mellom Vesterhavet og Nissum Fjord - i den nordlige del av Vestjylland. I den hyggelige feriebyen finner De en stor fiskerihavn, en stemningsfull marina, gode innkjøpsmuligheter, flere spisesteder og mange, interessante attraksjoner. Det er fergeforbindelse fra Thyborøn til Agger Tange mange ganger daglig. Thyborøn er omgitt av hav, fjord og enestående fugleområder. Her finner De fred, ro, høy himmel og frisk luft fra Vesterhavet. Området henvenner seg fortrinnsvis til familier med barn, lystfiskere og fugleentusiaster. De nærmeste større byer er Thisted (48 km), Hanstholm (60 km) og Skive (78 km).

 
Den brede sandstranden i Thyborøn med bunkere, bølgebrytere og klitter Den deilige sandstranden inn mot Nissum Fjord i Thyborøn Thyborøns hyggelige lystbåthavn, som ligger inn mot Nissum Fjord Det berømte Sneglehus i Thyborøn er dekorert med mange millioner muslingskjell og sneglehus
 

Strande

Tett på havnen i Thyborøn ligger en deilig, barnevennlig badestrand med sandbunn. Stranden er avskjermet av tanger og høfder og bak ligger det små klitter. Vannkvaliteten er bra, hvilket det Blå Flagget da også vitner om, og stranden innbyr til diverse strand- og vannsportsaktiviteter. Etter oppholdet på stranden kan De gå tur på strandpromenaden. Å fly med drake og modellfly er populære aktiviteter på stranden. Dessuten er det ideelt å vandre her på alle årstider.

Natur

Sommerhusområdet er omgitt av rene, uspolerte og enestående naturområder. De varierte naturområdene med bl.a. heteområder og klittplantasjer innbyr til vandre- og sykkelturer - evt. langs vannet. Underveis vil De oppleve noen helt fantastiske utsikter over vannet og området. På Harboøre Tange (mellom Thyborøn og Harboøre) finner De et stort, fredet våtområde, hvor De kan oppleve et rikholdig fugle- og dyreliv. Tar De fergen fra Thyborøn til Agger Tange kan De underveis observere en selkoloni. Agger Tange, på den andre siden fjorden, er likeledes et fugleeldorado. De fredede, lavvannede områder, de store lagunesjøer og vadene på tangens østside gir gode yngle- og fødesøkningssteder for mange vannfugler. Tangen er dessuten en viktig rasteplass for mange fuglearter på vår- og høsttrekk.

Aktiviteter

Thyborøn er et lystfiskerparadis! De kan fiske fra kysten, fra Harboøre Tange, fra høfdene, i kanalen, ved havnen, på havet, ombord på en fiskeskøyte, eller i baklandets Put & Take fiskeparker. Det arrangeres seilturer i fjorden og på havet fra Harboøre havn sommeren igjennom. Golfspillere har mulighet for å prøve banene hos Lemvig Golfklub (24 km), Struer Golfklub (48 km), Nordvestjysk Golfklub i Thisted (48 km) og Han Herreds Golfklub i Fjerritslev (90 km). Området byr dessuten på gode surfmuligheter.

Severdigheter

Kystcentret Thyborøn er Vestkystens største opplevelses- og formidlingssenter for hele familien. Her kan De eksperimentere med bølger, strøm, tidevann, vind, kvikksand og stormfloder samt lære mer om naturens krefter. Sneglehuset er et helt 'alminnelig' hus, som er dekorert med millioner av strandskjell og sneglehus - både innvendig og utvendig. I Jyllands Akvariet kan De klappe en hai på hodet, holde en krabbe, røre ved kranier og knokler fra hvaler, gå ombord i en fiskeskøyte og se en stor samling rav. Thyborøn Fæstningen var et av Danmarks største festningsanlegg og består av restene av 64 bunkers fra 2. verdenskrig. I 'Den gamle Smedie' utstilles kunst og kultur. Thyborøn Ølsamling er en privat samling av mer enn 7000 øl fra 74 land og mer enn 3000 forskjellige bryggerisuvenirer. Fiskeri- og Redningsmuseet informerer om områdets historie innen for fiskeri og redningsvesen. 'De røde barakker' inneholder en maritim utstilling, et glassblåseri, et sukkertøyskokeri og en kafé.

Utfluktsmål

Ta med fergen fra Thyborøn til Agger, som med sin nybyggerstil i en barsk natur danner kontrast til andre Limfjordsbyer. 'De sorte husene' i Agger viser en utstilling om kystsikringens historie (12 km fra fergeleiet). Besøk Harboøre Kirke og Kirkegård, hvor De kan oppleve minnesmerker for omkomne redningsfolk, fiskere samt tyske, engelske og russiske sjøfolk (10 km). I Vejlby Sommerpark kan De fiske, leie ridehester, kjøre på frontbikes, spille minigolf og besøke dyrene i parkens kjeledyrszoo (16 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er Nordens største blomsterpark med fargerige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugler samt pirat, leke- og vannland med diverse aktiviteter (53 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spendende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort (74 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Thyborøn

Søk feriehus