Lei feriehus i Thorsminde - Book her

Feriehus i Thorsminde, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Torsminde ligger i det naturskjønne Vestjylland, på tangen mellom Vesterhavet og Nissum Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Thorsminde

 
 

4 gjester har gitt Thorsminde en gjennomsnittlig vurdering på 4,75 av 5 stjerner.

 

Eign

Torsminde er omgitt av et deilig naturlandskap, og her har du mulighet for både å slappe av og å være aktiv. I byens havn kan du se når fiskeskøytene kommer inn med dagens fangst, evt. kjøpe friskfangede fisk og nyte det hyggelige havnemiljø. Når du går tur på molene, kan du oppleve utsikten både over fjord og hav. I Torsminde er det gode innkjøpsmuligheter og en deilig restaurant, hvor det er en fantastisk havutsikt. Det er 46 km til Holstebro, hvor du finner et utall butikker, kaféer og spisesteder.

 
I Thorsminde finner dere en deilig Vesterhavsstrand med høye klitter Thorsmindes deilige, brede sandstrand med høye klitter Anker og kanon foran Strandingsmuseet og stranden i Thorsminde Lystfiskere på moloene i Thorsminde
 

Strande

Ved Torsminde finner du deilige Vesterhavsstrender med grovt sand, klitter og dypt vann. Spesielt nord for havnen er stranden god og har dessuten Blått Flagg. Foretrekker du mindre og mere barnevennlige strender, finner du dette ved Nissum Fjord. Her er sandet fint og vannet lavt. Fjorden er dessuten også meget velegnet til brettseiling.

Natur

Naturen omkring Torsminde er preget av grønne områder, fjord og hav. Området ved Nissum Fjord har et rikt dyre- og fugleliv. Fjandø er en liten øy i bunnen av Nissum Fjord, utenfor fastlandet, som er et fuglereservat og ferdsel på øya er ikke tillatt i sommermånedene. I Husby Klitplantage, 14 km mot sør, finnes mange deilige, avmerkede vandreruter. Plantasjen strekker seg fra havet og inn i landet og derfor kan du oppleve et meget variert landskap. Tettest på havet består plantasjen av klitter og hedelandskap, og lenger inn i landet avløses den av furuskog og senere frodig løvskog. I plantasjen finnes dessuten en deilig badesjø.

Aktiviteter

I Torsminde er det mange gode muligheter for lystfiskere. Du kan ta med fiskeskøyta ¿Midboen¿ ut på havet, kaste snøret ut i Nissum Fjord eller i Vesterhavet fra molene og havnen. Ved Fjand, få km sør for Torsminde, finner du dessuten en god fiskepark, Fjand Fiskepark, samt et røkeri. Det er flere gode golfbaner i området, bl.a. Holstebro Golfklub og Holmsland Golfklub ved Søndervig. Torsminde byr også på en svømmehall med sauna. Det er gode surfmuligheter ved Torsminde, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Det finnes flere gode sykkel- og vandreruter i området. Stranden er, uansett årstid, alltid ideell til vandreturer.

Severdigheter

Byens kjennetegn er en havfrue, skapt av en lokal billedhugger, som illustrerer lengselen etter fiskernes hjemkomst. Besøk evt. strandingsmuseet 'St. George' i Torsminde, som gir et innblikk i dagligdagen ombord på de engelske krigsskip 'St. George' og 'Defence'. Museet ble grunnlagt etter en av verdens største skipsulykker i 1811. Her forliste de to engelske skip, og mere en 1000 mann omkom utenfor Torsminde. Hør den tragiske historie og se gjenstander fra de to skip. Blant de spennende funn er kanoner, gullmynter, musikkinstrumenter og våpen. Torsminde Kirke er rett spesiel, da den er innrettet i et tidligere redningshus. På den store herregård Nr. Wosborg fra middelalderen kan du oppleve dagligdagen på en dansk bondegård.

Turer

I Thyborøn finner dere både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet med aktiviteter, utstillinger og akvarier. Her kan dere få klappe en hai, lage et tordenvær selv eller starte en tornado her (41 km). Den gamle kjøpstad Ringkøbing er en hyggelig by med brosteinsbelagte gater og et sjarmerende havnemiljø (42 km). Ringkøbing Museum utstiller funn fra en jernalderboplass i Fjand, bl.a. en kjent, forkullet dør. Ta på en dagstur til frilandsmuseet Hjerl Hede og besøk en gammel landsby med verksteder, gårder med dyr og åkrer, butikker med varer fra gamle dager og mye mer (64 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Thorsminde

Søk feriehus
 
  •  

   Thorsminde Feriehus, Thorsminde

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   25 m till vann
   Reg. nr.: 20-7016

    
   1 uke fra NOK 5663,-
    
  •  

   Thorsminde Ferieleilighet i by, Thorsminde

    

   Soveplasser: 2   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : 1   •   100 m till vann
   Reg. nr.: 20-7017

    
   1 uke fra NOK 2321,-