Lei feriehus i Starup - Book her

Feriehus i Starup, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

I Starup finner dere hyggelig landsbystemning i nydelig og vekslende natur.

 

Gjestevurderinger fra Starup

 
 

gjester har gitt Starup en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den hyggelige landsbyen Starup ligger i hjertet på midt-vestjylland, omgitt av deilig, frodig natur med daler, åker med avgrøde og beitende dyr, eng, myr, skog og plantasjer. Den idylliske Holme elven løper rett forbi Starup og den naturskjønne kyst-til-kyst-stien mellom Vejle og Blåvand går langs elven forbi Starup. Starup ligger tett på byer som Grindsted (15 km), Varde (25 km), Billund (27 km) og Esbjerg (35 km), så fra Starup er det kort avstand til butikker, spisesteder, severdigheter, fornøyelser og strand. Dere kan også handle inn dagligvarer i Starup.

 

Strande

Dere kan ta en dukkert i Kvie Sjø, som byr på rent vann, sandbunn og en badebro. Vannet er grunt og derfor veldig barnevennlig (15 km). Bred og hvit Vesterhavsstrand med fint sand, klitter og Blått Flagg finner dere blant annet på Henne Strand og Vejers Strand, begge 50 km fra Starup. Henne Strand er bilfri, men bilkjøring er tillatt på den sørlige delen av Vejers Strand. Den nordlige delen er forbeholdt syklister og fotgjengere. Et redningskorps overvåker stranden i høysesongen.

Natur

En av de reneste elevene i Danmark, Holme Å, snor seg langs Starup i et nesten uberørt naturlandskap. Langs elven er det rikt dyre- og planteliv. I tillegg er Starup omgitt av enger, myr, skog og nydelige plantager, blant andre Skovsende, Haldbjerg, Vrenderup og Starup Plantage - alle med et mangfoldig dyreliv. Den rekreative Kvie Sjø er en av de reneste sjøene i Danmark, og her kan dere oppleve en helt unik natur. Et deilig sted å bade og vandre (15 km mot nord).

Aktiviteter

Holme Å byr på fortreffelige fiskemuligheter, men dere kan også leie en kano og seile på den idylliske elven. Ansager Å mellom Varde og Grindsted har veldig mye bekkørret, og Grindsted Å egner seg fint til fluefiskeri. Dere kan følge en bit av den 120 km lange turstien som starter i Vejle, går forbi Holme Å og ender i Blåvand på Vesterhavet. Langs stien finner dere fred, ro og uberørt natur. I Hellehallen kan dere svømme og dyrke mosjon (7 km). Ved den smukke Kvie Sjø kan dere vandre, bade, benytte en lekeplass eller holde piknik (15 km). Golfspillere kan prøve banene hos Gyttegaard Golf Klub ved Hegnsvig (24 km) og Breinholdtgård Golf Center ved Esbjerg (35 km).

Severdigheter

Den største severdigheten i Starup er den flotte naturen med dal, skog og hede som omgir landsbyen. S. Syllatzes kilde er en hellig kilde fra middelalderen og som etter sagnet har en helbredende virkning. Dere kan komme ned til kilden via en trapp bak Starup Kirke, som ligger veldig vakkert på en liten topp på en eng, syd for Holme Å. I Tambour Have i Nordenskov ved Karlsgårde Sjø kan dere nyte roen og synet av de mange, nydelige havemotiver (15 km). Ved Karlsgårde Sjø finnes det en kopi av den lille havfrue - av tre. Janus Bygningen i Tistrup er et kunstmuseum for moderne billedkunst, skulptur og kunsthåndverk. Her kan dere oppleve spennende, skiftende utstillinger (23 km).

Utfluktsmål

LEGOLAND® er bygget opp av 50 mill. byggeklosser. Her finnes det mer enn 50 festlige aktiviteter for hele familien. Opplev f.eks. sjørøverne i Piratland, en tur i Frog Hopper i Miniland samt Byggemand Bob og vennene hans (28 km). Besøk Esbjerg og opplev kunstmuseet, skulpturen ’Mennesket ved Havet’, galleriene, mange spennende butikker og gode spisesteder (35 km). På Esbjergs Fiskeri- og Søfartsmuseum kan dere oppleve fargestrålende fisk og farlige haier i de store akvariene. På Esbjerg Havn kan dere ta på en hyggelig havnerundtur. Fra Esbjerg kan dere seile til Fanø på 10 min. Øya er med sine gamle, idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtekte hus, flott natur og enestående badestrender sandelig verdt et besøk. Givskud Zoo er en kombinert løvepark og zoo. Møt mer enn 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store arealet (47 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Starup

Søk feriehus