Lei feriehus i Sønder Omme - Book her

Feriehus i Sønder Omme, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Sønder Omme ligger nydelig på den jyske hede - her finner dere smukk natur, gode fiskemuligheter og hyggelig byliv.

 

Gjestevurderinger fra Sønder Omme

 
 

gjester har gitt Sønder Omme en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sønder Omme ligger midt i Jyllands smukke og uspolerte natur, 9 km nord for Grindsted. Byen er omgitt av åker, elver, plantasjer og grønne områder. Den idyllisk Omme Å snor seg gjennom Sønder Omme. Langs den fiskerike elva har byens borgere anlagt en flott vandresti. Sønder Omme byr på gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder - blant annet den historiske Sdr. Omme Kro og den store, gamle kirken ”lange Maren” fra den tidlige middelalder. Byen er dessuten kjent for sin årlige byfest med musikk, fest og farger – en populær begivenhet, som trekker til gjester fra hele eignen. Området er et ideelt feriemål for lystfiskere og andre, som nyter å være i naturen.

 

Strande

Ettersom Sønder Omme ligger i hjertet av Danmark, har ikke byen noen kyst eller badestrand. Hvis dere har lyst på å bade, kan dere dra ut til Ringkøbing Fjord og nyte det vannet, som er grunt og rolig (40 km). Vesterhavet ligger rundt 60 km vekk eller cirka en times kjøring mot vest og byr på lange, fine sandstrender med sanddyner og Blått Flagg.

Natur

Naturen rundt Sønder Omme er preget av hedeområder, plantasjer, elver, åker og grønne områder. Den nærliggende Sønder Omme Plantage er eignens største plantasje og rommer mer enn 15 ulike treslag. Her kan dere vandre- og sykle langs de merkerede stiene. Grene Sande er et unikt naturområde med innlandsklitter, lyng og skog. Her kan dere vandre, sykle, lufte hunden i hundeskogen, se meterhøye maurtuer, samle mose, lyng, bær og sopp samt nyte det rike fugleliv og lyden av den rislende Grene Å. Det fredede Grene Sande ligger i Gyttegård Plantage mellom Grindsted og Billund (20 km).

Aktiviteter

Med de mange elvene sine er området ideelt for lystfiskere, som kan fiske i smukke og uforstyrrede omgivelser. I Omme Å, som går rett gjennom byen, kan dere blant annet fange bekkørret og harr. Dere kan også fiske i de nærliggende elvene, f.eks. Skjern Å, Grindsted Å, Ansager Å, Grene Å og Karstoft Å. Innen for en radius på 10 kilometer fra Sønder Omme finner dere også 4 Put & Take fiskesjøer. Det er mange fine golfbaner på eignen - alminnelige klubbaner og Pay & Play baner. Besøk for eksempel Par3golf Pay & Play ved Hoven (11 km), Åskov Golfklub i Sønder-Felding (17 km) eller Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod (21 km).

Severdigheter

Den sjarmerende landsbyen Filskov ble kåret til årets landsby i 2003. Her kan dere blant annet se en stor utgravning fra en større bebyggelse på stedet (9 km). På Grindsted Museum kan dere lære mer om lokalområdet og dets historie. Grindsted har dessuten et Besettelsesmuseum, hvor dere kan få innsikt i dagligdagen i besettelsestiden (9 km). Besøk Museumsgården Karensminde ved Grindsted. Dere kan utforske den gamle gården i ro og mak eller oppleve travle aktivitetsdager med mange gjester på stedet (16 km).

Utfluktsmål

Tett på de naturskjønne hedearealene og skogen ned til Karstoft Å finner dere den tidligere herregården Skarrildhus, som i dag er smukt restaurert og omgitt av en deilig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vannmølle (25 km). LEGOLAND® er bygget av 50 mill. byggeklosser og byr på mer enn 50 aktiviteter med fart og spenning. 'Den morsomste lekeplass for hele familien' byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye mer (26 km). Givskud Zoo er en kombinert løvepark og zoo. Her kommer dere helt tett på løver, neshorn, aper, elefanter, sebraer, giraffer, bisoner, alpakkaer, ulv og mange, mange andre ville dyr i de naturlige omgivelsene deres (33 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sønder Omme

Søk feriehus