Lei feriehus i Skarrild - Book her

Feriehus i Skarrild, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Skarrild er en liten rolig by som ligger i Jyllands vakre hedelandskap, og er et ideelt feriested for naturelskere og lystfiskere.

 

Gjestevurderinger fra Skarrild

 
 

gjester har gitt Skarrild en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Igjennom Skarrild By renner Skjern Å, den er en av årsakene til det vakre og frodige landskap, som området byr på. For lystfiskere er omegnen omkring Skarrild attraktiv pga. mange sjøer, bekker og elver. Byen ligger ikke langt fra Herning og Brande, som begge tilbyr interessante severdigheter, aktiviteter og shopping.

 

Strande

Fra Skarrild er det ca. en times kjøring til Vesterhavet og f.eks. Nymindegab Strand, her finnes lange, fine sandstrender med klitter og Blåt Flag. Det er også gode badestrender ved Ringkøbing Fjord, som ligger ca. 50 km fra Skarrild. Ved Bork Havn Strand kan dere lære windsurfing.

Natur

Skarrild ligger midt på Jyllands naturskjønne hede, omgitt av skog, elver og sjøer. Skarrild Å renner gjennom byen, og munner ut i den fiskerike Skjern Å, som bukter seg gjennom elvedalen og det fredelige naturområdet. Karstoft Å renner også nær Skarrild. Birkebæk Plantage er et opplagt utfluktsmål. Den ligger i nærheten av Skarrild og har mange gode skogstier og flotte utsiktspunkter. Ved dette skogområde kan dere også se de tre 'Hjortsballehøje¿ fra bronsealderen.

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode muligheter i området, idet både Karstoft Å og Skjern Å er populære fiskesteder. Her kan dere helt uforstyrret nyte den frodige naturen. Fiskesjøene Højkilde Lystfiskersø og Silstrup Put & Take er også et besøk verd. Om det ikke frister med fiske, kan dere leie kanoer og bare nyte den betagende natur fra Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Ved broen i Skarrild er det anlagt rasteplass for kanoer. Området kan by på flere gode golfbaner, og kun få km fra Skarrild ligger Åskov Golfklub. Vakre naturopplevelser venter dere langs naturstiene som er avmerket i skogene, omkring Skarrild.

Severdigheter

Skarrild Kirke er en av Danmarks eldste kirker, og på kirkegården ligger gravene til engelske piloter fra et nedskutt krigsfly (15 km). Opplev folkeminner og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv. I Hesselvig Plantage, et par km øst for Skarrild, ligger Danmarks eneste bevarte tjæreovner. Stedet er i dag et yndet utfluktsmål. Ved de vakre hedearealene og skogen ned til Karstoft Å finner dere den tidligere herregård Skarrildhus, som i dag er pittoresk restaurert. På stedet finnes dessuten en rhododendronpark og en idyllisk, gammel vannmølle.

Utfluktsmål

Besøk 'hedens hovedstad', den hyggelige byen Herning, som bl.a. er kjent som tekstil-, messe- og kulturby. Her finner dere en lang rekke med gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, Brunkulsmuseet i Søby, gode shoppingmuligheter og diverse spisesteder (22 km). I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan dere oppleve, kjæle med og fore de flere enn 700 dyr fra allverdens land (31 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant ville dyr og kommer helt innpå både neshorn og løver (40 km). Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøya i bunnen af Ringkøbing Fjord. Fugler fra hele Skandinavia oppholder seg her på sine reiser mellom vinterkvarter og yngleplasser. Et storartet natursceneri venter dere (50 km). LEGOLAND, ca. 50 km fra Skarrild, er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Skarrild

Søk feriehus