Lei feriehus i Sædding Strand - Book her

Feriehus i Sædding Strand, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Ferie i Sædding Strand betyr badestrand, nydelig natur og Esbjergs mange severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Sædding Strand

 
 

8 gjester har gitt Sædding Strand en gjennomsnittlig vurdering på 4,13 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet Sædding Strand er rett nord for Esbjerg med utsikt over Ho Bugt, Fanø og Esbjergs store havn. Sædding Strand er kjent for sin 9 meter høye skulpturgruppe Mennesket ved Havet, Esbjergs vartegn. Sædding Strand er en egn med helårshus og feriehus bak den deilige stranden. En gresskledd skrent går ned til stranden. På toppen av skrenten er det en sti langs vannet, der dere kan se det fine, rødstripede Sædding Strand Mellemfyr og mange mannskapsbunkere, der én er innredet som museumsbunker og utstilt på Fiskeri- og Søfartsmuseet. I Sædding ligger Sædden Kirke, en spesiell, rød mursteinsbygning med enestående arkitektur. Egnen er fin til utleie av feriehus på grunn av strendene, naturen og mange severdigheter. Her kan kjøpes dagligvarer og spises på egnen, bl.a. på en kafé og isbar i Hjerting, men det er også masse butikker, kaféer, restauranter og severdigheter i Esbjerg, 6 km sørover.

 

Strande

Den 3 km lange Sædding Strand i Ho Bugt ligger mellom de hvite skulpturene mot sør og Hjerting Strandpark mot nord. Stranden byr på grunt og stille badevann av god kvalitet samt sandbunn og gresskledde skrenter med beplantning bak stranden. Fra stien, som følger skrenten langs med havet, går det trapper ned til stranden. Fra Sædding Strand kan dere se en enestående flott solnedgang. Har dere lyst på å oppleve de fantastiske brede, hvite sandstrendene med sanddyner ved Vesterhavet, kan dere ta til Fanø Bad på Fanø (9 km) eller til Hvidbjerg Strand ved Blåvand (32 km).

Natur

Tett på Sædding Strand ligger Nørreskoven, en nydelig og hyggelig bøkeskog med rådyr. Naturparken Marbæk ligger litt nordover. Området er en del av Nationalpark Vadehavet og byr på vekslende natur med hede, skog, eng, kyst og fuglereservat. Herer det utsikt til øya Langli i Ho Bugt. Dere kan gå til Langli ved ebbe via en 4 km lang ebbevei, som er markert med pæler på havbunnen, eller kjøre med på en traktor til øya. Veien til Langli starter ved Nyeng i Sønderho. Dere kan besøke Langli fra midt i juli til midt i september, og se skarer av rastende og ynglende fugler og vakker natur. På den fredede halvøya Skallingen kan dere vandre og sykle på mountainbike i ødemarken, bade fra den gode stranden, gå på jakt etter rav og se et utall av fugler. På sydspissen kan dere også være heldige å se seler (33 km). Besøk også plantasjene i Hjerting, Guldager og Solbjerg. På plantasjene ved Vejers kan dere se landets største bestand med kronhjorter (29 km).

Aktiviteter

Området rundt Sædding Strand innbyr til gode naturopplevelser, som f.eks. spaserturer langs kysten, i en av de naturskjønne plantasjene bak kysten, i naturområdet Marbæk eller ut til øya Langli. Dere kan også ta på seiltur i Ho Bugt og se det hele fra vannsiden. Like bak kysten kan dere kjøre i go-kart og bowle i Funworld. Lystfiskere har gode betingelser her. Dere kan fiske fra kysten eller fra en av de mange Put & Take fiskesjøene bak kysten. Prøv f.eks. Nebel Sø Put and Take, Ho Fiskesø eller Broeng Fiskepark. Golfspillere kan spille på banene hos bl.a. Breinholtgård Golf Klub, Esbjerg Golfklub og Blåvandshuk Golfbane. Svømmestation Danmark i Esbjerg byr på et deilig vannland med mange fasiliteter.

Severdigheter

Ved stranden ligger Sædding Strand Mellemfyr - et fint, fredet, rød- og hvitstripet ledefyr, som er det nest eldste jernfyr i Danmark. De 9 meter høye, kritthvite betongskulpturene, Mennesket ved Havet, forestiller 4 menn som sitter og skuer ut over havet. Skulpturene, som også blir kalt De 4 hvide mænd, er Esbjergs vartegn og ble oppført i 1995 i anledning av byens 100-års jubileum. Kunstneren bak verket er billedhuggeren Svend Wiig Hansen. Rett bak de hvite skulpturene i Sædding ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor dere kan se skiftende utstillinger, oppleve havets dyr i det store saltvannsakvariet, møte selene i selariet og se de bli fôret, se flotte ande- og vadefugler i den utendørs Vadehavspavillon og delta i festlige aktiviteter. Ved Sædding Strand kan dere også se en stripe bunkere på det grønne området mellom veien og stranden. Esbjerg byr på severdigheter som Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg Museum, Musikhuset Esbjerg og mange kunstgallerier (6 km).

Utfluktsmål

Natur- og kulturformidlingssentret Myrthuegård i naturområdet Marbæk viser utstilling om området, og dere kan lære mer om egnens natur og historie samt delta i morsomme aktiviteter for hele familien (14 km). Fra Esbjerg kan dere sejle til Fanø på 12 minutter og oppleve den nydelige og sjarmerende øya i bil eller på sykkel. Her finner dere gamle, idylliske bymiljøer med stråtekte hus, skjønne, brede badestrender, en enestående natur og en rekke interessante severdigheter. I den lille, hyggelige Blåvand Zoo, mellom Blåvand og Ho, kan dere oppleve en lang rekke ulike dyr. Dere kan bl.a. klappe gjeiter, kjæle med kaniner, ri på ponny og leke på lekeplassen. Blåvand Zoo er den eneste zoo i Danmark, der dere kan oppleve hvite løver og røde kjempekenguruer (31 km). Ta på tur til LEGOLAND, hvor hele familien kan hygge seg, beundre de mange LEGO-figurene og prøve de mange forlystelsene. Uansett om dere ønsker rolige barneaktiviteter eller vill action, finner dere det her! (59 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sædding Strand

Søk feriehus
 
  •  

   Sædding Strand Feriehus, Sædding Strand

   8 Omtaler


    

   Soveplasser: 2   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   500 m till vann
   Reg. nr.: 27-1080

    
   1 uke fra NOK 3327,-