Lei feriehus in Rømø, Vadehav - Book her

Feriehus in Rømø, Vadehav, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Feriehusområdet Vadehav på Rømø er beliggende på de naturskjønne plantasjene på øya med stier, bakker og sjøer. Når dere holder ferie i et feriehus i Vadehav på Rømø, bor dere i et attraktivt ferieområde, tett både på Vadehavet og Vesterhavet. Rømø, Vadehav er et opplagt feriemål for den aktive familien.

 

Gjestevurderinger fra Rømø, Vadehav

 
 

158 gjester har gitt Rømø, Vadehav en gjennomsnittlig vurdering på 4,56 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Det rolige og naturskjønne ferieområde Østerhede ligger på Rømøs østkyst, like ut mot Vadehavet. Fra de fleste sommerhus i det deilige ferieområde Østerhede er det utsikt over havet. Sommerhustomtene er store og området er preget av kupert klitt- og lynglandskaper med trær samt et rikt fugleliv. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Østerhede. Området er rikt på aktiviteter og kun 3 km herfra byr Havneby på et hyggelig havneområde, gode innkjøpsmuligheter, spisesteder og en helt spesiell, fredelig øyhavns-atmosfære. Rømø er forbundet med fastlandet via en 10 km lang demning. Den deilige natur, den lange, brede sandstrand, Vadehavet, Vesterhavet, den friske havluft, det rike fugle- og dyreliv, de velbevarte rømøgårder, museene og den hyggelige stemning gjør Rømø til en interessant feriedestinasjon.

 
Feriehusene i Rømø, Vadehav er omgitt av meget naturskjønne hedeområder, som fører ned mot Vadehavet Redningsstasjonen ved Rømø, Vadehav fungerer i dag som øyas brannstasjon Når dere holder ferie i Rømø, Vadehav bor dere ved skjønne plantasjer med sjøer og vandrestier Feriehusene i Rømø, Vadehav er beliggende i naturskjønne hedelandskaper
 

Strande

Vannet er ikke velegnet til bading utenfor for Østerhede, men det finnes en lille sandstrand, som egner seg godt til solbading. Her kan du nyde utsikten over Vadehavet og finde strandskaller. Omkring 7 km mot vest finner du en av Europas vakreste badestrender. På den 15 km lange Lakolk Strand er det muligheter for å kjøre bil helt ned til strandkanten. Dog er det også bilfri områder både i den nordlige og sydlige del av stranden. Den barnevennlige, fine, helt stenfri sandstrand har lavt vand, sandbunn, klitter og Blått Flagg. Det usedvanlige ved stranden er, at den er meget bred - mellom 1,5 og 6 km - hvilket innbyr til diverse strandaktiviteter. F.eks. er petanque, kittebuggykjørsel, drageflyvning og brettseilin meget populære aktiviteter. Det er stor forskjell på høyvann og lavvann, og 2 ganger i døgnet skifter vannstanden markant. Vær derfor forsiktig med å parkere bilen for tett på vannet.

Natur

Naturen, som omgir Østerhede, er meget avvekslende og preget av trær, klitter, hedelandskaper med lyng, Vadehavet og et lille stykke sandstrand. Bak Østerhede ligger Vråby Plantage med bakker og snode stier, den 18 m høye utsiktspunkt 'Stagebjerg' og en markert vandreruter. Mot nord finner du Kirkeby Plantage med furutrær, en høy utsikts-klitt samt flere ride- og vandrestier. Tvismark Plantage ved demningen byr også på en vandrerute og et utsiktspunkt. Den nordlige del av øya er lakt ut som fuglebeskyttelsesområde for de mange vadefugler i Vadehavet. Også seler holder til her på øya, og innen for de seneste år er flere kaskelotthvaler strandet på Rømø. Rømø består av 90% naturområder med store hedeområder og klittplantasjer, hvor trær og busker vitner om den barske vesterhavsvinden. Overalt på øya kan du oppleve en rik bestand av dyr og fugler.

Aktiviteter

Hos Kommandørgården Wellnesscenter ved Østerhede kan du hygge deg med dampbad, tyrkisk hamambad, massasje, lysterapi, zoneterapi, ansiktsbehandlinger osv. Hos Rømø Islendercenter, ved Wellnesscentret, kan både nybegynnere og øvede ryttere ta med på ridetur i skogen, i klittene, i marsken, på stranden og over hedene. Rømø Mini-golf, sør for Østerhede, byr på 18 forskjellige baner, petanque og krokett-anlegg. Den brede Lakolk Strand innbyr til aktiviteter, så som surfing, drageflyvning, kittebuggykjørsel samt vandre- og rideturer. Dessuten kan du prøve å gå på havbunnen og finne spennende ting, som tidevannet har brakt med seg. For lystfiskere er det gode fangstmuligheter i Rømø Lystfiskerparadis i Juvre. Den deilige lystfiskersjø er lett tilgjengelig, også med f.eks. barnevogn og kjørestol (9 km). Hvert år arrangeres det dragefestival, jazzfestival, løp, ringridning og diverse andre aktiviteter på øya.

Severdigheter

Rømø Sommerland ved Østerby er en aktivitetspark med 40 forskjellige aktiviteter for hele familien, bl.a. vannland og minigolfbane (1 km). Rømø Kirke ligger bak Østerhede og er tett forbundet med sjøfarten. Inne i kirken finnes en del modellskip og utenfor kan du se de gamle hvalfangergraver 'Kommandørstenene' (1 km). Natursenter Tønnisgård ved Tvismark er innrettet i en gammel stråtekt Rømøgård, og viser utstillinger om Rømøs natur og kultur (6 km). Nationalmuseet Kommandørgården ved Toftum er en totalt restaurert gård fra 1748, som viser den velstand, som kommandørene brakte til Rømø (8 km). Danmarks eldste og minste skole ligger også i Toftum. Den historiske skole ble benyttet i årene 1784-1874. I Juvre kan du også oppleve et havegjerde, som er lavet av hvalunderkjever i 1772 (9 km). Rømø Mini Museum i Lakolk forteller om Rømøs natur gjennom tiden og tidevannets innflytelse (10 km).

Utfluktsmål

Skærbæk Museum er et lokalhistorisk museum, som er innrettet i en tidligere kjøpmannsgård fra 1909. Her illustreres egnens kultur og historie (21 km). Beveg deg inn i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Senteret rummer bl.a. et museum, en jernaldergård, graver og underjordiske ganger (22 km). Besøk kulturbyen Løgumkloster og gå på oppdagelse i det spennende kloster, som ble oppført av munker i 1100-tallet (39 km). Lek viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks eldste by Ribe, og møt bl.a. vikingetidens smeder, buemakere, vevere og kokker og se deres familier og hjem (40 km). I Tønder kan du oppleve den hyggelige stemning i Danmarks eldste kjøpstad med de interessante, historiske museer og de mange gode spisesteder (48 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Rømø, Vadehav

Søk feriehus