Lei feriehus i Nymindegab - Book her

Feriehus i Nymindegab, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Nymindegab ligger ved Vesterhavet, rett syd for Ringkøbing Fjord, og er porten til landtangen ¿Holmsland Klit¿.

 

Gjestevurderinger fra Nymindegab

 
 

16 gjester har gitt Nymindegab en gjennomsnittlig vurdering på 4,19 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Det gamle fiskerleie er i dag et fredelig og populært ferieområde, både for den som vil slappe av og for den som vil ha en aktiv ferie. Her er både hav og fjord like i nærheten, og dere kan nyte den praktfulle naturen. Fuglereservatet Tipperne finner dere her, og i tillegg mange spennende severdigheter. Det er butikker og spisesteder i Nymindegab. De nærmeste større byer er Skjern og Varde, som begge ligger ca. 30 km fra Nymindegab.

 
I Nymindegab finner dere en bred sandstrand med bunkere og høye klitter Badegjester på den brede badestranden i Nymindegab Rester av Atlantvolder ligger langs med klittene på Nymindegab Strand Den lille, hyggelige havnen ved Nymindegab ligger i bunnen av Ringkøbing Fjord
 

Strande

Nymindegab har en vakker bred og hvit sandstrand med høye klitter. Stranden er ideell for avslapping, soling, en dukkert, strandaktiviteter og vandreturer.

Natur

Landskapet omkring Nymindegab er utrolig variert og helt unikt. Mot nord finner dere den smale landtangen Holmsland Klit, her kan dere oppleve klitter og hav mot vest og Ringkøbing Fjord mot øst. En skjønn gå-/sykkelsti fører gjennom tangen, sommerhusområder, Hvide Sande og helt til Søndervig. Blåbjerg-Nymindegab Klitplantage er en av Danmarks største plantasjer, med lyng, skog og kratt er den som skapt til lange sykkel-, ride- eller vandreturer. Det Blå Bjerg, som plantasjen er oppkalt etter, er landets høyeste klitt, 64 m. o.h. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøya i bunnen av Ringkøbing Fjord. Fugler fra hele Skandinavia tar opphold her på sine reiser mellom vinterkvarter og yngleplasser. Et storartet natursceneri venter dere.

Aktiviteter

Ringkøbing Fjord er et av de mest kjente områder for windsurfing i Nordeuropa, da forholdene her er opptimale. De store områder med grunt vann gjør det både lett og gøyalt å lære surfing i trygge omgivelser. Det finnes flere surfeskoler omkring Nymindegab. Lystfiskere har virkelig gode muligheter her i området. Det kan fiskes langs Vesterhavskysten, i Ringkøbing Fjord, i områdets elver, i Put & Take fiskevann samt fra fiskekutter, som seiler ut fra Hvide Sande. Rideturer langs Vesterhavet kan arrangeres i Haurvig, 14 km mot nord. Dere kan også oppleve den ca. 8 km lange tur fra Nymindegab til Nr. Nebel på en historisk og spesiell måte; med dresin. Det finnes flere golfbaner i området, og Henne Golfklub er den nærmeste (ca. 15 km).

Severdigheter

Den gamle redningsstasjon ved Nymindegab er blitt gjort om til et interessant museum, her kan dere bli informert om skip, som har grunnstøtt på Vestkysten ved Nymindegab gjennom tidene. I Nymindegab kan dere se et par bevis på byens fortid som fiskerleie; små hus, som før ble brukt av fiskerne til oppbevaring av fiskegarn og andre redskaper, samt en gammel fiskekutter. Egnsmuseet Abelines Gård er en 130 år gammel strandfogdgård ved Haurvig på Holmsland Klit. Her kan dere få et innblikk i livet på Vestkysten i første halvdel av 1900-tallet (11 km). Fuglereservatet Tipperne ligger litt nord for Nymindegab i bunnen av Ringkøbing Fjord. Et fuglemekka, hvor tusenvis av trekkfugler kan observeres (11 km). I Bork Vikingehavn kan dere oppleve et rekonstruert vikinghus, samt flere vikingskip(15 km).

Utfluktsmål

Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen hersker en blanding av livlig aktivitet og rolig sjarm. Dessuten arrangeres det fiskeauksjoner for turister her (21 km). Besøk 'Vestjyllands hovedstad' Esbjerg og opplev kunstmuseet, Fiskeri- og Søfartsmuseet, skulpturen 'Mennesket ved Havet', galleriene osv. (50 km). Fra Esbjerg kan dere også komme til Fanø på 10 min. Øya er med sine gamle, idylliske bymiljøer og karakteristiske, stråtekte hus, sin flotte natur og enestående badestrender absolutt et besøk verd. LEGOLAND er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien (84 km). Løveparken i Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Møt flere enn 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store arealet (91 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Nymindegab

Søk feriehus