Lei feriehus i Møgeltønder - Book her

Feriehus i Møgeltønder, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Deilig ferie Sønderjylland - lei feriehus i Møgeltønder

 

Gjestevurderinger fra Møgeltønder

 
 

26 gjester har gitt Møgeltønder en gjennomsnittlig vurdering på 4,73 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille landsbyen Møgeltønder i Sønderjylland er Danmarks kanskje mest kjente landsby. Det skyldes ikke bare den nydelige Slotsgade, de idylliske gamle husene og de hyggelige butikkene, men i høy grad også den tidligere royale tilknytning til det danske kongehus med Schackenborg Slot.  Det er ikke uten grunn, at mange turister besøker Møgeltønder hver sommer, hvor de nyter byens sjarm og et stykke sønderjysk bløtkake. Leier dere feriehus i Møgeltønder kan dere bruke ferien på grensehandel, en tur til Vadehavet eller et besøk i nabobyen Tønder.

 

Strande

Leier dere feriehus i Møgeltønder og får lyst til å ta en tur på stranden, kan dere kjøre i retning av Højer, som stranden Emmerlev Klev ligger litt nord for. Det er en barnevennlig strand med sandbunn og lavt vann. Dere kan også ta til Rømø, hvor dere finner Nordeuropas bredeste badestrand med plass til både badegjester, surfere og strandseilere.

Natur

Naturen på den sønderjyske vestkysten er helt enestående, og Vadehavet og kyststrekningen fra den tyske grensen i sør og opp til Blåvandshuk er blitt lagt ut til Nationalpark Vadehavet. Her kan dere nyte en variert og barsk natur med sanddyner, marskområder og strandeng. Det næringsrike Vadehav skaper et rikt dyre- og planteliv. Området er et paradis for fugleentusiaster og naturelskere. Det fascinerende naturfenomenet Sort Sol, der store flokker med stærer flyr i flokk, kan oppleves om våren og på høsten i Sønderjyllands marsk.

Aktiviteter

Området ved Møgeltønder er attraktivt for lystfiskere, som finner gode fiskevann både ved Videåen, Bredeå, Vadehavet og Put and Take-fiskesjøer. Syklister har fine muligheter for å komme ut på spennende sykkelturer, f.eks.kan dere ta på ''den kongelige marskrute'', som er en 41 km lang sykkelrute som går gjennom marsklandet og grenselandet. Vil dere virkelig ha opp pulsen, så kan dere slå dere løs på naturfitnessbanen i slottsparken i Møgeltønder.

Severdigheter

Møgeltønder er en severdig liten, sjarmerende by med gamle hus, brosteinsbelagte gater, det flotte Schackenborg slott, Slotsparken og den gamle middelalder- og renessanse slottskirken. Besøk Trøjborg Slotsruin ved Visby og se de fascinerende ruinene av det majestetiske slottet som bl.a. har tilhørt Dronning Margrethe den I. Det er gratis å besøke slottsruinen (11 km).  Besøk Højer by, og se dikene, som skiller Vadehavet fra marsken. Dere kan bli klokere på livet i marsken gjennom tidene på Mølle- og Marskmuseet, som er innredet i Højer Mølle, som er Danmarks største hollandske mølle (11 km).  Ta en tur over den dansk- tyske grensen og besøk Nolde Museet i Neukirchen (13 km). I Danmarks eldste kjøpstad Tønder finner dere kafeer, spisesteder og butikker på de stemningsfylte, brosteinsbelagte gatene, samt Tønder Museum og Tønder Kunstmuseum (8 km).

Utfluktsmål

Ta til den deilige ferieøya Rømø i Vadehavet og nyt den brede sandstranden, gå på oppdagelse i de to hyggelige byene Havneby og Lakolk, hvor dere finner kafeer, spisesteder og butikker. Dere kommer til Rømø via en 9,2 km lang demning (47 km). Hjemsted Oldtidspark er en jernalderlandsby med arbeidende verksteder, hvor man viser datidens håndverk. På museet kan dere se utstillinger om oldtiden og arkeologiske funn fra stedet (31 km). Det er kjøreturen verdt å ta til fornøyelsesparken LEGOLAND, hvor hele familien kan hygge seg sammen, prøve de forskjellige aktivitetene og bli imponert over alle de flotte figurene bygget i legoklosser (112 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Møgeltønder

Søk feriehus