Lei feriehus i Lønne - Book her

Feriehus i Lønne, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Lønne ligger rett syd for Ringkøbing Fjord og fugleområdet Tipperne, ved Blåbjerg Plantage og bare et par km fra Vesterhavets vakre sandstrender.

 

Gjestevurderinger fra Lønne

 
 

gjester har gitt Lønne en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Lønne er omgitt av hav, fjord, et fredet fugleområde samt vakre klitt, heder og plantasjer. Den vakre naturen innbyr til vandre- og sykkelturer samt windsurfing, seilsport og bading. Området er et populært, rolig og naturskjønt feriested. Det finnes severdigheter og masse aktiviteter å velge mellom for alle i familien. Det er kun få km for å gjøre innkjøp.

 

Strande

Den vakre hvite sandstranden med høye klitter ligger ca. 3 km fra feriehusområdet ved Lønne. Stranden er lang, bred og barnevennlig. Her er det stor plass til aktiviteter på stranden, og windsurfing og fly med drager er meget populært her.

Natur

Rett bak Lønne ligger den vakre Blåbjerg Klitplantage; et stort, fredet naturområde med praktfulle klitter, blå sjøer, lyngkledde hedearealer og en praktfull skog. Fra Det Blå Bjerg, 64 m.o.h., landets høyeste klitt, kan dere nyte den storslåtte utsikten over Vesterhavet. Her finnes også et rikt fugleliv og en stor bestand av kronhjort. Vandre- og sykkelstier går gjennom skogen. Tipperhalvøya ligger i den sydlige enden av Ringkøbing Fjord og er rasteplass for tusenvis av vadefugler, ender og gjess, som kan beskues fra et fugletårn på stedet. Mot nord ligger den smale landtangen Holmsland Klit, hvor dere kan se klitter og hav mot vest og Ringkøbing Fjord mot øst. Nær Nymindegab finnes store hedearealer, her finnes det karakteristiske lyngfargede landskapet. På den fredet og uberørte Lønborg Hede, nord for Lønne, finnes et rikt fugle- og planteliv.

Aktiviteter

Windsurfere finner noen av Europas beste forhold langs havet og fjorden i Ringkøbing. De store områder med grunt vann gjør det både lett og gøyalt å lære surfing i trygge omgivelser. Her finnes dessuten flere surfeskoler. For lystfiskeren er det mange muligheter i området omkring Lønne. Det kan fiskes i havet, fjorden samt i områdets sjøer og elver. Innenfor en radius av ca. 10 km finnes det dessuten 4 gode Put & Take fiskevann. Har dere lyst til en tur på havet, arrangeres det havfisketurer fra Hvide Sande (26 km). I Blåbjerg Plantage finner dere fred, ro og storslåtte muligheter for opplevelser i den skjønne natur langs de mange skog- og naturstier ¿ hvor dere enten kan sykle eller gå. Ca. 100 km stier fører gjennom plantasjen og helt ut til stranden. Det finnes fire 18-hulls golfbaner i området; ved Henne, Ho, Varde og Esbjerg.

Severdigheter

Blåbjerg Egnsmuseum i Nr. Nebel forteller omegnens historie fra oldtiden og fram til våre dager (4 km). På hvalmuseet i Nymindegab kan dere se skjelettet av en 12 m lang kaskelotthval, som strandet her i 1990 (5 km). Ved Nymindegab er den gamle redningsstasjon i dag blitt gjort om til et interessant museum, hvor dere kan høre historier om skip som er strandet på vestkysten ved Nymindegab gjennom tidene. 11 km syd for Lønne ligger den hyggelige og stemningsfulle feriebyen Henne. Her finnes lysstøperier, glassblåsere, ravsliperier, antikvitetsforretninger, flere restauranter og kaféer, samt et diskotek. Dessuten er det fullt mulig å benytte vannland og minigolfbane. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøya i bunnen av Ringkøbing Fjord. Fugler fra hele Skandinavia tar opphold her på deres reiser mellom vinterkvarter og yngleplasser. Et storartet natursceneri venter dere her (11 km).

Utfluktsmål

Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen hersker en blanding av livlig aktivitet og rolig sjarm. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, som bl.a. forteller historien om fiskens vei fra Vesterhavet til forbrukeren. I Hvide Sande arrangeres det dessuten fiskeauksjon for turister (26 km). Besøk Esbjerg og opplev kunstmuseet, Fiskeri- og søfartsmuseet, galleriene osv. (46 km). Fra Esbjerg kan dere også komme til Fanø på 10 min. Øya er med sine gamle, idylliske bymiljøer og karakteristiske, stråtekte hus, sin flotte natur og enestående badestrender absolutt et besøk verd. LEGOLAND er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien (80 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant ville dyr og kommer helt innpå både neshorn og løver (87 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Lønne

Søk feriehus