Lei feriehus i Lem - Book her

Feriehus i Lem, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Lem ligger naturskjønt til øst for Ringkøbing Fjord - mellom Ringkøbing og Skjern.

 

Gjestevurderinger fra Lem

 
 

gjester har gitt Lem en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Landskapet, som omgir Lem, er variert med bl.a. eng, skog, hede, elv og fjord. Fra Lem er det ca. 5 km til den østlige bredd av Ringkøbing Fjord. Lem er kjent for sitt gamle smiehåndverk, og den vakre naturen omkring byen innbyr til ferie, til tross for byens industri. Området er spesielt velegnet for lystfiskere og naturelskere. I byen er det fine butikker og flere spisesteder. De nærmeste større byer er Skjern (13 km) og Ringkøbing (18 km).

 

Strande

Ca. 5 km fra Lem ligger Ringkøbing Fjord, som byr på barnevennlige badestrender med rolig og grunt vann. Det er dessuten gode muligheter for surfing på fjorden. 25 km fra Lem ligger Søndervig og Vesterhavet, her finner dere lange, fine sandstrender med klitter og Blåt Flag.

Natur

Lem er omgitt av vekslende naturområder med bl.a. plantasjer og hedeområder. I Dejbjerg Plantage, litt syd for Lem, og ved Velling Bugt, vest for Lem, kan dere oppleve et utrolig fugleliv. Dejbjerg har et helt usedvanlig skjønn natur. Midt i det flate Vestjylland rager Skovbjerg Bakkeø opp over smeltevannssletten fra istiden, og som utgjør Skjernå-dalen. Dejbjergs kuperte terreng er preget av skogarealer og hedestrekninger. Her finnes flere imponerende gravhauger. Fra de høyeste punkter i området er det utsikt over Ringkøbing Fjord. Skjern Å og Skjern Enge har også et enestående fugleliv. Skjern Å er Danmarks mest vannrike med mange svinger og bukninger. Tipperne er et fredet fuglereservat, som ligger på Tipperhalvøya i bunnen av Ringkøbing Fjord. Fugler fra hele Skandinavia tar et opphold her på sine reiser mellom vinterkvarter og yngleplasser. Et storartet natursceneri venter dere (50 km).

Aktiviteter

I byen finner dere en petanquebane, som kan fritt benyttes. Området byr på mange Put & Take fiskevann, men dere kan også fiske i f.eks. fjorden, Skjern Å og Fahlbæk Sø. Golfspillere kan prøve banene hos f.eks. Dejbjerg Golf Klub ved Skjern, Åskov Golfklub ved Sønder-Felding eller Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig. Søndervig Badeland byr på aktiviteter for hele familien. Ringkøbing Fjord er et av de mest kjente windsurfingområder i Nordeuropa. De store områder med grunt vann gjør det både lett og gøyalt å lære surfing i trygge omgivelser. Utstyr til surfing kan leies ved windsurferskolen i Bork Havn.

Severdigheter

Smedenes Hus i Lem er et spennende museum. Med sine skiftende utstillinger og arrangementer viser det byens industrihistorie. Dejbjerg Jernalder er et jernaldermuseum med rekonstruksjoner, utstillinger og levendegjøring av familier, håndverk og aktiviteter fra jernalderen(13 km). Den gamle, vakre byen Ringkøbing med sine røde tegltak og de gamle brostensbelagte gater, ligger 18 km fra Lem og er et besøk verd. Her finner dere også spennende severdigheter, butikker og et hyggelig by- og havnemiljø. På Dansk Veteranfly Museum, nord for Stavning, kan dere oppleve Danmarks største samling av KZ-fly som ble framstilt i Danmark (ca. 8 km). Bousøgård ved Stavning er en typisk vestjysk gård fra det forrige århundre. Den har fire bygninger, med stråtekte tak og inneholder et pottemakerverksted. Ved verkstedet finnes et museum for dansk dekorert keramikk, og i den gamle låve er det innrettet et stort kunstgalleri (ca. 9 km).

Turer

I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan dere se over 700 dyr og fugler fra all verdens land, og barn kan fôre dem (27 km). I Bork Vikingehavn er dere 1000 år tilbake i tiden. Opplev vikingskipene i havnen, vikinggården og utstillingen. Vikinghavnen levendegjøres i høysesongen (35 km). Besøk den hyggelige byen Herning, hvor dere blant annet kan besøke gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og Brunkulsmuseet i Søby (47 km). Når dere holder ferie i et feriehus i Lem, er det opplagt å ta på tur til LEGOLAND®. Her kan hele familien få en hyggelig og fornøyelig dag blant de mange LEGO®-kreasjonene (67 km). På frilandsmuseet Hjerl Hede kan dere besøke en autentisk landsby med hus, gårder, verksteder, butikker, husdyr og mye mer (69 km). Og i GIVSKUD ZOO kan dere kjøre rundt blant dyr fra hele verden, klatre, leke og enda oppleve en dinosaurutstilling (77 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Lem

Søk feriehus