Lei feriehus i Kølkær - Book her

Feriehus i Kølkær, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Landsbyen Kølkær ligger midt i det grønne Jylland, like ved Søbys gamle brunkullsleirer, Søby Sø og byene Ikast og Herning.

 

Gjestevurderinger fra Kølkær

 
 

gjester har gitt Kølkær en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Kølkær er omgitt av skjønne, frodige og rolige naturomgivelser. Her kan dere nyte en avvekslende natur, utforske de gamle brunkullsleirer, bade i Søby Sø, fiske i elvene omkring, eller ta en utflukt til en av severdighetene i nærheten. Det er butikker og spisesteder i Kølkær. Landsbyen ligger like ved Ikast (11 km) og Herning (14 km), som begge byr på interessante severdigheter, aktiviteter og shopping.

 

Strande

Havet ligger ikke i umiddelbar nærhet av Kølkær, men det er gode bademuligheter i den barnevennlige Søby Sø, et par km fra Kølkær. Søby Sø er kjent for sitt rene og ytterst fristende vann. Det er ca. en times kjøring fra Kølkær til Vesterhavet. Det er f.eks. 68 km til den vakre, lange og brede stranden med fint sand, klitter og Blåt Flag ved Søndervig. Det finnes også gode badestrender ved Ringkøbing Fjord, som ligger ca. 50 km fra Kølkær. Ved Bork Havn Strand kan dere lære windsurfing.

Natur

Kølkær er et helt fantastisk naturområde med bl.a. sjøer, elver, skog, marker og gamle kullgraver. Fra ¿Udkigspunktet¿ kan dere se hele landskapet ovenfra. Søby Sø har et skjønt og rent badevann. Kølkær er kjent for å ha landets høyeste temperatur om sommeren og den laveste om vinteren pga. sin beliggenhet midt i Jylland. Fjederholt Å renner rett forbi Kølkær, og de vakre naturomgivelsene i Fjederholt Ådal er et besøk verd. Nær Kølkær ligger Birkebæk Plantage, som er et opplagt utfluktssted med sine mange skogstier og gode utsiktspunkter. Ved dette skogområde kan dere dessuten oppleve de tre hauger 'Hjortsballehøje¿ fra bronsealderen. Rett utenfor Herning ligger et vakkert område med højmose. Benytt en fin dag med frisk luft på Knudmosens 6 km lange vandrestier.

Aktiviteter

Midtjyllands mange elver og sjøer er et paradis for lystfiskere. Ingen andre steder i landet finner dere så mange uforstyrrede steder, hvor dere kan fiske, bl.a. i Fjederholt Å. Det finnes dessuten flere fiskeparker i nærheten av Kølkær, f.eks. Højkilde Lystfiskersø og Silstrup Put & Take. Området kan by på flere gode golfbaner, bl.a. ved Herning og Ikast. I Herning og Ikast har dere anledning til å spille tennis, squash, bowle, kjøre gokart og klatre m.m. Herning har også et stort innendørs fornøyelses- og aktivitetsland ¿Hoppeloppe Land¿. Her finner dere gøyale og spennende fornøyelser for barn i alle aldre. Det interessante landskapet omkring Kølkær innbyr til vandreturer eller en dukkert i Søby Sø.

Severdigheter

Hedelandsmuseet i Kølkær viser en mindre samling av gamle landbruksmaskiner og husgeråd. Brunkullsleirene i Søby, som sist i 40- og fram til 70-årene forsynte det meste av Danmark med kull, består i dag av 1500 ha. land med enestående natur, brunkullsgraver og et museum, som er innrettet i en av de opprinnelige boliger (3 km). Besøk ¿hedens hovedstad¿, den hyggelige byen Herning, som bl.a. er kjent som tekstil-, messe- og kulturby. Her finner dere en lang rekke gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, gode muligheter for shopping og diverse spisesteder (14 km). Skarrild Kirke er en av Danmarks eldste, og på kirkegården ligger gravene til engelske piloter fra et nedskutt krigsfly (17 km). Den tidligere herregård Skarrildhus, i dag flott restaurert, ligger ned mot Karstoft Å, med en fin rhododendronpark og en idyllisk, gammel vannmølle.

Utfluktsmål

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan dere oppleve, kjæle med og fore flere enn 700 dyr fra allverdens land (23 km). Et av områdets mest berømte og naturskjønne utfluktsmål er det 147 høye Himmelbjerg ved Silkeborg. Her fra toppen og fra tårnet, er det en praktfull utsikt over landskapet (40 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant ville dyr og kommer helt innpå både neshorn og løver (41 km). LEGOLAND er bygd av 44,5 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien (52 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kølkær

Søk feriehus