Lei feriehus i Kibæk - Book her

Feriehus i Kibæk, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Kibæk ligger ca. 13 km syd for Herning i vakre hedelandskaper.

 

Gjestevurderinger fra Kibæk

 
 

gjester har gitt Kibæk en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Kibæk er en liten provinsby med bare to handlegater, men er omgitt av en vakker og frodig natur med heder, skog og elver. Et ideelt feriemål for lystfiskere og andre som elsker naturen. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i Kibæk. I Herning finner dere interessante severdigheter, butikker og spisesteder. Områdets sentrale beliggenhet i Jylland gjør, at det blir korte avstander til aktiviteter, utfluktsmål og flere byer.

 

Strande

Det er ingen strand direkte ved Kibæk, men det er mulig å bade i Søby Sø, som har deilig og rent badevand. Sjøen ligger ca. 15 km øst for Kibæk. Fra Kibæk er det ca. 60 km til Vesterhavet og f.eks. Nymindegab Strand, hvor dere finner de lange, fine sandstrender med klitter og Blåt Flag. Det finnes også gode badestrender ved Ringkøbing Fjord, ca. 40 km fra Kibæk. Her er vannet mer rolig og grunt enn i Vesterhavet. Ved Bork Havn Strand kan dere bl.a. lære windsurfing.

Natur

Rett forbi Kibæk renner Skjern Å, som gir området en frodig natur. Nær Kibæk ligger plantasjene Harreskov-, Høgildgård- og Birkebæk Plantage. Disse gjør stedet til et opplagt utfluktsmål med sine mange skogstier og gode utsiktspunkter. Her i området kan dere dessuten oppleve de tre 'Hjortsballehøje' fra bronsealderen. Uten for Herning ligger Knudmosen, som også er et vakkert område med gode vandrestier. Kølkær ved Søby Sø er et helt fantastisk naturområde med bl.a. sjøer, elver, skog, marker og gamle kullgraver. Fra 'Udkigspunktet' kan dere få et perspektiv over området sett ovenfra.

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode muligheter i området, idet både Karstoft Å og Skjern Å er populære fiskesteder, hvor dere helt uforstyrret kan nyte den frodige natur. Fiskesjøene Højkilde Lystfiskersø og Silstrup Put & Take er også et besøk verd. Dere kan også leie kanoer og nyte den fantastiske natur fra Skarrild Å, Skjern Å eller Karstoft Å. Golfspilleren har flere muligheter i området omkring Kibæk, da det finnes gode golfbaner ved Ringkøbing, Herning og Ikast. I Herning finner dere mange forskjellige aktivitetsmuligheter, som f.eks. svømmehall, petanque-, beachvolley- og basketballbaner samt 'Baboon City' - et aktivitetsenter for hele familien.

Severdigheter

Opplev folkeminner og krigshistorie på Skarrild-Karstoft museum og lokalarkiv (7 km). Den tidligere herregård Skarrildhus, som i dag er pittoresk restaurert og med en flott romantisk park, ligger naturskjønt til med heder og skog ned mot Karstoft Å. Her finnes også en rhododendronpark og en idyllisk, gammel vannmølle. Besøk 'hedens hovedstad', den hyggelige byen Herning, der bl.a. er kjent som tekstil-, messe- og kulturby. Her ligger en lang rekke gallerier, Steen Steensen Blicher Museet, aktivitetsenteret 'Baboon City', butikker og spisesteder (13 km). Brunkullsleirene i Søby forsynte det meste av Danmark med kull på 40-årene, og fram til 70-årene. De består i dag av 1500 ha. land med enestående natur, brunkullsgraver og et museum, som er innrettet i en av de opprinnelige boliger (15 km).

Utfluktsmål

I Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kan dere se, kjæle med, og fore flere enn 700 dyr fra allverdens land (23 km). Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Her kjører dere rundt blant ville dyr og kommer helt innpå både neshorn og løver (42 km). LEGOLAND er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien (52 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spennende og levende museum for store og små. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden blir levendegjort (63 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kibæk

Søk feriehus