Lei feriehus i Hoven - Book her

Feriehus i Hoven, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Den sjarmerende landsbyen Hoven i Vestjylland er omgitt av nydelig, uforstyrret hedelandskap.

 

Gjestevurderinger fra Hoven

 
 

gjester har gitt Hoven en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Hoven er en liten, koselig og aktiv landsby i den smukke, vestjyske natur. Byen ligger 17 km øst for Tarm og er omgitt av hede, plantasjer, et utall av elver, marker, grønne områder og småskog. De mange elvene og sjøene på eignen gir gode betingelser for lystfiskere. Hoven har sitt eget landsbymuseum og tett på byen pynter det imponerende Heimdal Gods opp i landskapet. Hoven er dessuten kjent for produksjon av poteter og store dambruk til oppdrett av ørret. Dere kan kjøpe dagligvarer i landsbyen og spise på Hoven Kro.

 

Strande

Ettersom Sønder Omme ligger i hjertet av Danmark, har ikke byen noen kyst eller badestrand. Hvis dere har lyst på å bade, kan dere dra ut til Ringkøbing Fjord og nyte vannet der, som er grunt og rolig (40 km). Vesterhavet ligger rundt 60 km vekk eller cirka en times kjøring mot vest og byr på lange, fine sandstrender med sanddyner og Blått Flagg.

Natur

En 50 kilometer lang strekning med små elver snor seg gjennom den idylliske naturen rundt Hoven. Hoven er omgitt av store, åpne hedearealer og plantasjer. Dere kan blant annet vandre i Sønder Grene Plantasje, Hejmdal Plantasje, Påbøl Plantasje, Hårkær Plantasje, Sønder Omme Plantasje og Tirsbjerg Plantasje, som har Danmarks største bestand med kronvilt. Plantasjene er nydelige på alle tider på året. Både Hoven Å og Omme Å snor seg gjennom den nordlige delen av Hoven. Et utall av andre, fiskerike elver risler gjennom det uspolerte landskapet rundt Hoven. Rett øst for Hoven kan dere se en koloni med gråhegrer. På samme sted yngler det også hønsehauk, grønspetter, svartspetter og ravner.

Aktiviteter

Området er et paradis for lystfiskere, da det er et utall av fiskerike elver og Put & Take fiskesjøer her. Dere kan blant annet prøve Stakroge Fiskesø (8 km), Adsbøl Sø ved Ølgod (12 km), Svanholm Lystfiskersø ved Sønder Felding (12 km) samt Grindsted Fiskesø, Kroager Mergelgrav og Filskov Put & Take - alle ved Grindsted (19 km), Par3golf er en Pay & Play bane, som ligger bare 2 kilometer sør for Hoven. Her kan dere spille alminnelig golf, sparke fotballgolf og spille cygnetgolf med et nett. Dere kan også prøve banene hos Åskov Golfklub i Sønder-Felding (12 km) eller Skærbæk Mølle Golfklub i Ølgod (12 km).

Severdigheter

På Hoven Landsbymuseum kan dere se utstillinger om den vestjyske natur og om hvordan det fattige samfunnet på heden har utviklet seg til å bli en velfungerende landsby. På Grindsted Museum kan dere lære mer om lokalområdet og historien dens. Grindsted har dessuten et Besettelsesmuseum, hvor dere kan få innblikk i dagligdagen i besettelsestiden (19 km). Besøk Museumsgården Karensminde ved Grindsted. Dere kan utforske den gamle gården i ro og mak eller oppleve travle aktivitetsdager med mange gjester på stedet (20 km).

Utfluktsmål

Tett på de naturskjønne hedearealene og skogen ned til Karstoft Å finner dere den tidligere herregården Skarrildhus, som i dag er smukt restaurert og omgitt av en deilig, romantisk rododendronpark med en idyllisk, gammel vannmølle (20 km). LEGOLAND® er bygget av 50 mill. byggeklosser og byr på mer enn 50 aktiviteter med fart og spenning. 'Den morsomste lekeplass for hele familien' byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye mer (36 km). Besøk ’hedens hovedstad’, den hyggelige byen Herning. Her finner dere blant annet en lang rekke gallerier, Steen Steensen Blicher Museet og forlystelsessentret Baboon City (38 km). Givskud Zoo er en kombinert løvepark og zoo. Her kommer dere helt tett på løver, neshorn, aper, elefanter, sebraer, giraffer, bisoner, alpakkaer, ulv og mange, mange andre ville dyr i de naturlige omgivelsene deres (43 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Hoven

Søk feriehus