Lei feriehus i Houvig - Book her

Feriehus i Houvig, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Houvig er et skjønt ferieområde ved Vesterhavet med en bred sandstrand, sanddyner og deilige feriehus i et kupert klittlandskap bak stranden. Feriehusutleie er populært i Houvig, ettersom dere her bor i naturskjønne og ugenerte omgivelser, men allikevel tett på bylivet i Søndervig.

 

Gjestevurderinger fra Houvig

 
 

156 gjester har gitt Houvig en gjennomsnittlig vurdering på 4,70 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Sommerhusene ligger i et lett kupert klittområde mellom Vesterhavet og Stadil Fjord. Den vakre strand, den spesielle beliggenhet mellom hav og fjord, de varierte naturskjønne landskaper og de mange aktivitetstilbud gjør, Houvig til et attraktivt feriested. Her kan dere bade, sykle, spasere eller bare hygge dere i de rolige omgivelser. I Søndervig, som ligger 3 km fra Houvig, er det gode handlemuligheter, flere spisesteder samt et par barer og et diskotek.

 
En sommerdag på stranden i Houvig Stranden i Houvig er en bred sandstrand med mange bunkere og høye klitter Bunkerne på stranden i Houvig kan gi le og barna kan klatre på dem Feriehusene i Houvig er beliggende i det naturskjønne og kuperte klittlandskapet bak stranden
 

Strande

Stranden er en sandstrand med klitter. Områder med sten kan også forekomme. Det er ikke tillatt å kjøre bil på stranden. Den vakre, brede stranden innbyr til både bading, soling eller til lange spaserturer.

Natur

Naturen omkring Houvig er preget av klittlandskaper, lyngheder, skog og plantasjer. Stadil Fjord ligger like bak Houvig inne i landet. Her kan dere oppleve den helt spesielle vestjyske åpne natur. Det flate landskapet er atskilt fra Vesterhavet av klitter, og det er en enestående utsikt over både fjord og hav herfra. Den nordlige delen av fjorden har vært drenert og dyrket fra 1950- til 1990-årene. Nå har naturen tatt over igjen med åpent vann, siv og enger - og fugler, dyr og planter er på god vei tilbake.

Aktiviteter

Området rundt Houvig har mange aktivitetstilbud. Ta evt. på sykkelturer, prøv windsurfing i fjorden eller på havet, ta på fisketur eller besøk et vannland. Ringkøbing Fjord er et av de mest kjente områder for windsurfing i Nordeuropa. De store områder med grunt vann og gode vindforhold gjør det både lett og gøyalt å lære surfing i trygge omgivelser. Rundt Stadil Fjord er det sykkel-, gå- og ridestier til rådighet.

Severdigheter

Houvig festningen er en levning fra 2. verdenskrig og flere bunkers fra det tidligere anlegget ses på stranden. Om sommeren arrangeres det guidede turer i festningsanlegget. På Strandgården, som ligger tett ved Houvig, fortelles det om hvordan livet formet seg i klittene før i tiden. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen opplever dere en blanding av livlig aktivitet og rolig sjarm. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, som bl.a. forteller historien om fiskens vei fra Vesterhavet til forbrukeren.

Utfluktsmål

Egnsmuseet Abelines Gård er en hundre år gammel strandfogdgård på Holmsland Klit. Den gamle, vakre byen Ringkøbing med sine røde tegltak og gamle brostensbelagte gater, ligger ca. 11 km fra Houvig og er et besøk verd. LEGOLAND, ca. 90 km fra Houvig, er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her er en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombinert løvepark og zoo. Møt flere enn 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store arealet.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Houvig

Søk feriehus