Lei feriehus i Houstrup - Book her

Feriehus i Houstrup, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Når dere holder ferie i et feriehus i Houstrup, er dere omgitt av Vesterhavet og det grønne klittlandskapet i Blåbjerg Klitplantage. Ferieområdet Houstrup innbyr til hyggelig og aktiv familieferie. Her bor dere midt i naturen og allikevel tett på områdets byer og severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Houstrup

 
 

64 gjester har gitt Houstrup en gjennomsnittlig vurdering på 4,27 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Houstrup er et deilig feriested i fredfylte omgivelser. Sommerhusområdet ligger et par kilometer fra den lange, hvite sandstranden, like bak den vakre Blåbjerg Klitplantage; et stort fredet naturområde med praktfulle klitter, blå sjøer, lyngkledde hedearealer og deilig skog. I Houstrup finnes det dagligvarebutikk, samt en restaurant. 7 km syd for Houstrup ligger den hyggelige og stemningsfulle feriebyen Henne. Her finnes flere restauranter og kaféer samt et diskotek. Dessuten er det mulig å benytte vannland og minigolfbane.

 
Stranden i Houstrup er omgitt av høye klitter og et kupert klittlandskap Den brede og bilfri sandstranden i Houstrup Dere kan nyte utsikten over Vesterhavet og stranden i Houstrup fra de høye klittene Parkeringsplass og blått flagg bak de høye klittene ved Houstrup Strand
 

Strande

Houstrup Strand er en bred, hvit sandstrand med høye klitter. Mellom stranden og feriehusområdet er det et stort fredet hede- og klittområde med åpen furuskog. Biler er ikke tillatt på stranden. Drageflyging er en populær aktivitet her.

Natur

Mellom Vesterhavet og feriehusområdet ligger en av Danmarks største plantasjer, Blåbjerg Klitplantage, som med lyng, skog og kratt er skapt til lange sykkel-, ride- eller spaserturer. Det Blå Bjerg, som plantasjen er oppkalt etter, er landets høyeste klitt med en høyde på 64 m.o.h. Den fredede Lønborg Hede like nord for Houstrup gir en særegen naturopplevelse, da området aldri har vært dyrket. I dette uberørte naturområdet finnes et rikt fugle- og planteliv. Området omkring Houstrup er et mekka for fugleinteresserte. Tipperhalvøya ligger i den sydlige enden av Ringkøbing Fjord og er rasteplass for tusenvis av vadefugler, ender og gjess.

Aktiviteter

I Blåbjerg Plantage finner dere fred, ro og rike muligheter til å oppleve den skjønne naturen langs de mange skog- og naturstier - enten til fots eller på sykkel. Langs havet og fjorden i Ringkøbing finner windsurfere noe av Europas beste forhold. De store områder med grunt vann gjør det både lett og gøyalt å lære surfing i trygge omgivelser. For lystfiskere er det gode muligheter ved kysten, i Ringkøbing Fjord samt i områdets elver og sjøer. Det finnes fire 18-hulls golfbaner i området; ved Henne, Ho, Varde og Esbjerg. Dessuten er kanoseilas, minigolf og ridning populære aktiviteter omkring Houstrup.

Severdigheter

På hvalmuseet i Nymindegab kan dere se skjelettet av en 12 m lang kaskelotthval, som strandet ved Nymindegab i 1990. Blåbjerg Egnsmuseum forteller omegnens historie fra oldtiden og fram til våre dager. I Henne finnes det lysstøperier, glassblåsere, ravsliperier og antikvitetsforretninger. Tirpitz-stillingen i Blåvand er en gjenåpnet bunkers, hvor det vises en utstilling om stillingens rolle i det tyske kystforsvaret.

Utfluktsmål

17 km fra feriehuset deres i ferieområdet Houstrup ligger Tipperne - et fredet fuglereservat i bunnen av Ringkøbing Fjord. I det grunne vannet rundt Tipperhalvøya kan dere se fugler fra hele Skandinavia. Besøk Esbjerg og opplev byens museer og severdigheter (41 km). Fra havnen i Esbjerg kan dere seile med en ferge til den sjarmerende øya Fanø. Her kan dere oppleve idylliske landsbyer med karakteristiske Fanø-hus og enestående natur. LEGOLAND® ligger ca. 75 km fra Houstrup, og en dagstur til Danmarks mest populære forlystelsespark er en god opplevelse for alle i familien. Litt lengre inne i landet kan dere kjøre rundt blant løver og sjiraffer på en safari i GIVSKUD ZOO (91 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Houstrup

Søk feriehus