Lei feriehus i Fjaltring - Book her

Feriehus i Fjaltring, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Fjaltring er en liten vestjysk landsby, som ligger i et rolig og naturskjønt område, like nord for Nissum Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Fjaltring

 
 

gjester har gitt Fjaltring en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Fjaltring ligger ved en deilig vesterhavsstrand i et fredfylt område. Byen er kjent for sin gamle, vakre kirke, og sitt kultursenter som ligger i en velbevart strandgård. Dere kan få kjøpt dagligvarer i området, men de gode butikkene finner dere i byene Lemvig (17 km), Struer (43 km) og Hostebro (44 km), som dessuten tilbyr aktiviteter, severdigheder og spisesteder.

 
Den brede sandstranden ved Fjaltring Adgang til stranden ved Fjaltring gjennom de høye klittene Utsikt mot sør ved Fjaltrings sandstrand med høye klitter Fjaltring byr på en bred sandstrand og høye klitter
 

Strande

Fjaltring har en riktig god og barnevennlig sandstrand med klitter og stenhøfder. Stranden er ideell til bading, avslapping, strandaktiviteter og spaserturer. Etter høyvann er det mulig å finne rav her. Det er også populært å fiske fra høfdene. Det er ikke tillatt å kjøre bil på stranden.

Natur

Fjaltring ligger høyt i et flatt område med lav, spredt vegetasjon. Landskapet varierer mellom hedesletter, klitter og bratte skrenter ut mot kysten. Det åpne landskapet gir et godt utsyn over Vesterhavet og området. Ved de store våtområder omkring den 5 km lange Ferring Sø, ca. 6 km nord for Fjaltring, er det et stort fugletrekk. Mellom Vesterhavet og Ferring Sø er det bare ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skogarealer, åpne hedearealer og elvedaler ligger ca. 10 km inne i landet.

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter fra høfdene ved stranden, i Nissum Fjord samt i Vejlby Klit Fiskesø. Lei evt. deres egen båt og seil en tur på Ferring Sø. Det er god anledning til surfing ved Fjaltring, både på Vesterhavet og på Nissum Fjord. Den vakre naturen omkring Fjaltring kan også oppleves på en av områdets sykkel- eller vandreruter. Golfentusiaster kan spille på banene hos Holstebro Golfklub, Holmsland Klit Golfklub i Søndervig, Lemvig Golfklub og Struer Golfklub.

Severdigheter

Den vakre, gamle Fjaltrings Kirke fra 1100-tallet ligger bare få meter fra Vesterhavet og på kirkegården kan dere se 2 skulpturer i granitt. I utkanten av Fjaltring ligger det kjente kultursenter Tuskær, hvor dere bl.a. kan overvære skiftende utstillinger. I Bovbjerg, få km nord for Fjaltring, finner dere et rikt kunstnermiljø, et museum, et galleri, samt et par forretninger og spisesteder. Det røde 26 m høye Bovbjerg Fyr som ligger ved bratte klinter, er områdets høyeste punkt og herfra er det mulig å se 35 km utover. I Ferring, 6 km mot nord, ligger Jens Søndergaard Museet ytterst på klinten. Her malte kunstneren bilder av området og spesielt havet i ro og opprør. I den lille landsbyen finnes dessuten et geologisk minimuseum, noen få forretninger og en liten, romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark, 15 km mot nord, kan dere fiske, leie ridehester, kjøre på frontbikes, spille minigolf og besøke dyrene i parkens kjæledyrszoo.

Turer

I Thyborøn kan dere oppleve både Kystcentret Thyborøn og Jyllands Akvariet (30 km). Begge steder finner dere aktiviteter, utstillinger og akvarier. Dere kan klappe en hai, selv lage tordenvær eller starte en tornado. Handelsbyen Holstebro ligger 44 km vekk og byr på spesialbutikker, fine handlemuligheter, kunst (herunder Alberto Giacomettis berømte bronseskulptur "Kvinde på Kærre", kultur, hyggelige kaféer og et nydelig miljø rundt vannløpet. Ta en tur inn i landet til det interessante Hjerl Hede Frilandsmuseum. Her kan hele familien nyte synet av den flotte landsbyen med hager, dyr og åkrer, og følge hverdagens gjøremål. Barn kan leke, være med på aktiviteter, kjøre tur i hestevogn og mye mer (64 km). Lidt lengre borte, på Limfjordsøya Mors, kan dere besøke den blomstrende forlystelsesparken Jesperhus som byr på lekeland, vannland, Junglezoo, nydelige blomster, shows og mye mer (81 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Fjaltring

Søk feriehus