Lei feriehus in Fanø, Nordby - Book her

Feriehus in Fanø, Nordby, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Feriebyen Nordby preges av mange nydelige hus fra 1800-tallet og naturskjønne omgivelser.

 

Gjestevurderinger fra Fanø, Nordby

 
 

3 gjester har gitt Fanø, Nordby en gjennomsnittlig vurdering på 4,67 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Den maritime Nordby ligger på østsiden på Fanø, rett over for Esbjerg, og er den største byen på Fanø. Nordby er karakterisert av et idyllisk bymiljø med smale gater og hus med stråtak. Her finner dere mange museer og gallerier samt restauranter, kafeer og butikker. Langs havnepromenaden kan dere se et stort antall vadefugler og ofte ligger selene og soler seg på sandbanken Søjorde, cirka 50 meter fra havnen. Nordby er omgitt av vakker og uspolert hede med sanddyner med et rikt dyreliv. Fra det høye punktet Kikkebjerget kan dere nyte den fantastiske utsikten over Nordby, feriehusområdet og innseilingen til Esbjerg. Den 56 km2 store øya ligger tett på fastlandet, og fergeturen fra Esbjerg til Fanø tar bare 13 minutter.

 
Fanø, Nordby byr på idylliske hus og brosteinsbelagte gater Skulptur i Nordbys lystbåthavn med Fanøfærgen og Nordbys havnepromenade i bakgrunnen Seler på en sandbanke ut for havnepromenaden på Fanø, Nordby Stråtekte hus i Nordbys små gater
 

Strande

Et par kilometer vest for Nordby ligger det bred, hvit sandstrand med sanddyner og Blått Flagg. Stranden er veldig barnevennlig i kanten, ettersom sandbunden skrår ganske lett ut i havet. Her kan dere bade, sole dere og surfe, men også dyrke strandseilas og fly med drage, ride, plukke opp rav og gå tur. Fra Fanø Bad og sørover er det tillatt å kjøre bil på stranden. Nord for Fanø Bad må dere kun ferdes til fots eller på sykkel. Helt mot nord ligger den sandede halvøya Søren Jessens Sand som fremstår som en liten sandørken. Her ligger det også mange bunkere fra 2. verdenskrig, og noen av disse bunkeranleggene kan man gå inn i.

Natur

Den enestående naturen på Fanø er preget av klittlandskap, hedearealer med lyng, diker, marsk, sanddyner, strand, Vesterhav og Vadehav. Nordby er omgitt av lett kuperte naturarealer, der dyr som rådyr, fasaner, kaniner og rever holder til. Dere kan også se store flokker med fugler, blant annet mange sjeldne fuglearter, samt en stor bestand med seler på sandbankene på kysten. Midt på øya ligger det enestående naturområdet Fanø Klitplantage. Området består av sanddyner, eng, sjøer, tett vegetasjon og utsiktspunktet Pælebjerg. Her finner dere mange merkede vandre- og ridestier, en deilig skoglekeplass med benker, bålplasser og grillhus samt en deilig hundeskog, der dere kan lufte hundene deres uten å forstyrre Fanøs dyreliv. Dersom dere besøker Fanø Klitplantage i august, kan dere glede dere over synet av blomstrende lyng. På nordspissen til Fanø ligger øyas sandørken, Søren Jessens Sand, og her er det populært å gå tur.

Aktiviteter

I Nordby kan dere bowle, gå på museer og gallerier, eller gå tur mellom de historiske husene og nyte stemningen. På stranden like i nærheten kan dere drive med alle tenkelige strandaktiviteter. Tett på Nordby kan dere spille golf på den over 100 år gamle golfbanen Fanø Golf Links som ligger i et naturskjønt og kupert område med sanddyner og lyng og med utsikt over Vesterhavet. Fanø har et fint utbygget nett med sykkelstier som gir dere mulighet for å få oppleve øya på en veldig behagelig måte. Dere kan også vandre og ride på de merkede stiene på den nydelige klittplantasjen midt på øya. Klittplantasjen har dessuten en skoglekeplass med en forhindringsbane og en sanseplass, der barna kan leke, samt en hundeskog, der hundene deres kan løpe løs og boltre seg med andre hunder. Lystfiskere kan prøve fiskesjøen i Rindby eller ta på havfiskeri med kutter fra havnen i Nordby. Herifra kan Dere også ta på seiltur til selbankene.

Severdigheter

Fanø er rik på kunsthåndverkere, og dere kan blant annet besøke gallerier, lysstøperier og ravsliperier på øya. I Nordby finner dere et kunstmuseum samt eignsmuseet Fanø Museum som viser et typisk Fanøhus fra rundt år 1700. Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, som også ligger i Nordby, har en samling med seilskip og klesdrakter. Hannes Hus i Sønderho er et beskjedent og nesten intakt hjem fra 1700-tallet.

Utfluktsmål

Esbjerg byr på et levende by- og kulturliv med mange gallerier, museer og skulpturer. Besøk for eksempel Fiskeri- og Søfartsmuseet og den karakteristiske skulpturen Mennesket ved Havet. Opplev en rekonstruert vikinglandsby i Ribe VikingeCenter. Se vikingene arbeide, lage mat på bål og utføre andre aktiviteter (32 km). Den hyggelige handelsbyen Ribe, Danmarks eldste by, er også verdt et besøk. I LEGOLAND finner dere aktiviteter, fart og spenning for hele familien. Møt isbjørn og pingviner i Polarland, riddere, pirater, cowboys, indianere og mye mer (65 km). I Givskud Zoo kan dere kjøre rundt blant løver, sjimpanser, gorillaer, sebraer og mange andre dyr og oppleve dem på helt tett hold. Underveis kan barna boltre seg på det store lekeområdet og ta en tur med safaritoget (85).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Fanø, Nordby

Søk feriehus
 
  • Inklusiv sluttrengjøring
    

   Fanø, Nordby Feriehus, Fanø, Nordby

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : no   •   900 m till vann
   Reg. nr.: 28-1202

    
   1 uke fra NOK 8374,-