Lei feriehus i Dejbjerg - Book her

Feriehus i Dejbjerg, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

I Dejbjerg kan De oppleve kulturhistorie i særdeles naturskjønne omgivelser

 

Gjestevurderinger fra Dejbjerg

 
 

gjester har gitt Dejbjerg en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Dejbjerg ligger 7 km nordvest for Skjern og 5 km fra Ringkøbing Fjords østkyst. Dejbjerg er kjent for den gamle kulturen sin og de berømte, 2000 år gamle Dejbjerg-vogner fra steinalderen. Det finnes dessuten flere gravhøyer i området rundt Dejbjerg. Ferieområdet er omgitt av en deilig natur og er spesielt velegnet for lystfiskere, kultur- og naturelskere. Søker De gode badestrender og familieseverdigheter, finnes disse også innenfor overskuelig rekkevidde. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Dejbjerg, og de nærmeste større byer, Skjern (7 km), Tarm (13 km) og Ringkøbing (21 km) byr på gode innkjøpsmuligheter og flere spisesteder.

 
Feriehusene i Dejbjerg ligger tett på Dejbjerg Golfklub Dejbjerg er omgitt av skjønne skogområder Dejbjergs golfbane byr på utfordringer for alle Den historiske Bundsbæk Mølle er beliggende nær feriehusene i Dejbjerg
 

Strande

Dejbjerg ligger ca. 5 km fra Ringkøbing Fjord som byr på gode, bilfri badestrender med stille og lavt vann, så derfor er de veldig barnevennlige. Det er dessuten også særdeles gode muligheter for å surfe på fjorden. Cirka 30 km fra Dejbjerg ligger Søndervig og Vesterhavet, hvor De finner lange, fine og hvite sandstrender med klitter, bølger og Blått Flagg.

Natur

Dejbjerg er omgitt av en usedvanlig skjønn natur. Midt på det flate Vestjylland stikker Skovbjerg Bakkeøy opp over smeltevannssletten fra istiden som danner Skjernå-dalen. Landskapet byr bl.a. også på skog, landbruksjord, hede med flere gravhøyer samt Dejbjerg Plantage ved Velling Bugt med et utrolig fugleliv. Om høsten kan De bli betatt av den vakre, blomstrende lyngen som dekker hedeområdene rundt Dejbjerg. Det er flere gode utsiktspunkter i området, der De kan nyte utsikten over Ringkøbing Fjord og klittene i bakgrunnen. Skjern Å og Skjern Enge har likeledes et enestående fugleliv. Skjern Å er Danmarks mest vannrike elv med mange sving og slyng. Det fredede fuglereservat Tipperne på Tipperhalvøen i bunnen av Ringkøbing Fjord er et mekka for fugleelskere (43 km).

Aktiviteter

Dejbjerg er kjent for den flotte, 18-hullers golfbanen sin som kan benyttes hos Dejbjerg Golf Klub. Golfspillere kan derutover prøve banene hos f.eks. Åskov Golfklub ved Sønder-Felding (26 km) eller Holmsland Klit Golfklub ved Søndervig (30 km). De naturskjønne omgivelser innbyr til vandre-, sykkel- og rideturer året rundt. Området byr på en del Put & Take fiskesjøer, men det er også mulig å fiske i Ringkøbing Fjord, Skjern Å og Fahlbæk Sø. Ringkøbing Fjord er et av de meste kjente windsurfing-områder i Nordeuropa. De store, lavvannede områder gjør det både lett og morsomt å lære å surfe i trygge omgivelser. Utstyr til surfing kan leies ved windsurferskolen i Bork Havn (32 km).

Severdigheter

Dejbjerg Jernalder er et jernaldermuseum med rekonstruksjoner av hus, vogner osv., utstillinger av gjenstander fra jernalderen samt levendegjøring av jernalderfamilier, håndverk og aktiviteter i sommerperioden. Her kan De bl.a. selv skyte med jernalderbue og lage lærvarer og treredskaper. Den idyllisk beliggende Bundsbæk Mølle fra 1843 ved Dejbjerg Plantage har blitt restaurert og fremstår som da møllen var i drift og inneholder en utstilling. Opplev når det blir malt korn og bakt brød i steinovnene og smak på resultatet etterpå (3 km). På Dansk Veteranfly Museum, nord for Stavning, kan De oppleve Danmarks største samling av det dansk fremstillede KZ-fly (5 km). Bousøgård ved Stavning er en typisk vestjysk gård fra det forrige århundre. Den firelengede, stråtekte gården rommer et pottemakerverksted. I forbindelse med verkstedet finnes et museum for dansk dekorert keramikk, og i den gamle låven er det innrettet et stort kunstgalleri (5 km).

Utfluktsmål

Besøk den gamle, flotte kjøpstad Ringkøbing med de røde tegltakene og de gamle brosteinsbelagte gatene. Her finnes også severdigheter samt et hyggelig by- og havnemiljø (21 km). I Jyllands Park Zoo ved Videbæk kan De møte over 700 dyr og fugler fra all verdens land og barna kan fore dem (28 km). I Bork Vikingehavn går De 1000 år tilbake i tiden. Opplev vikingskipene i havnen, vikinggården og utstillingen. Området blir levendegjort i høysesongen (30 km). Tippene er et fredet fuglereservat i bunnen på Ringkøbing Fjord. Fugler fra hele Skandinavia tar opphold her på deres reiser mellom vinterkvarter og yngleplasser. Et storartet natursceneri venter Dem (44 km). Besøk den hyggelige by Herning som bl.a. er kjent som tekstil-, messe- og kulturby. Her finner De bl.a. gallerier, Steen Steensen Blicher Museet samt Brunkulsmuseet i Søby (48 km). LEGOLAND - ¿Den morsomste lekeplass for hele familien¿ - byr på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye mer (65 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Dejbjerg

Søk feriehus