Lei feriehus i Bovbjerg - Book her

Feriehus i Bovbjerg, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Bovbjerg er et kunstnermiljø, med ren luft, imponerende klinter og storslått utsikt over Vesterhavet.

 

Gjestevurderinger fra Bovbjerg

 
 

10 gjester har gitt Bovbjerg en gjennomsnittlig vurdering på 4,70 av 5 stjerner.

 
youtube
 

Eign

Bovbjerg ligger like ved landsbyen Ferring, 10 km syd for ferieområdet Vejlby Klit og 14 km vest for handelsbyen Lemvig. Bovbjerg er et stille og populært feriested med et rikt kunstnermiljø, et museum, et galleri, samt et par forretninger og spisesteder. Ved de bratte klintene ligger det røde Bovbjerg Fyr som er 26 m høyt. Fyret er det høyeste punkt i området og herfra er det mulig å se så langt som 35 km. Her kan dere fiske, bade, spasere, sykle, fly med drager, hangglide, paraglide eller besøke museer.

 
Skulptur av en mann ved Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Det karakteristiske røde fyrtårnet i Bovbjerg Skulptur av en kvinne ved Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg Utsiktsbenk, hvor dere kan nyte utsikten over Bovbjerg og Vesterhavet
 

Strande

Stranden er en bred sandstrand med 30-40 m høye klinter. Det er trapper ned til stranden. Drageflyging, hanggliding, paragliding og flyging med små modellfly er populære aktiviteter her. Det er ikke tillatt, heller ikke mulig å kjøre bil på stranden.

Natur

De karakteristiske skrenter ut for Bovbjerg strekker seg over ca. 3,5 km. Langs hele kysten er det en storslått utsikt over havet, enten dere går-, sykler- eller kjører. Omkring den 5 km lange Ferring Sø, som ligger like nord for Bovbjerg, er det store våtområder med et rikt fugletrekk. Mellom Vesterhavet og Ferring Sø er det ca. 1,5 km. Den 6,7 ha store Klosterhede Plantage med skog- åpne hedearealer og elvedaler, ligger 10 km inne i landet.

Aktiviteter

Området innbyr til gåturer på stranden, langs klintene og ved Ferring Sø. Her er det mange vandre- og sykkelturer å velge mellom. En av de mest populære er ¿udsigtsruten , som går fra Ferring by, langs kanten av klinten, forbi Bovbjerg Fyr, ut til Trans Kirke og tilbake langs stranden. På grunn av de høye klintene er hanggliding og paragliding populære aktiviteter her. For lystfiskeren er det gode muligheter for napp enten i havet, i fjorden eller i Vejlby Klit Fiskesø. Lei evt. deres egen båt og seil en tur på Ferring Sø. Dessuten er det mulig å surfe i området.

Severdigheter

Bovbjerg har alltid hatt et rikt kunstnermiljø. Galleriet Det Gule Hus stiller ut oljemalerier, akvareller, grafikk, skulpturer, keramikk m.m., Glasshytten viser en allsidig glassutstilling og Pegasus er en utstilling av malerier fra området. I et par av kystinspektoratets flotte gamle arbeidshus er det nå innrettet et spennende minimuseum, som forteller om områdets historie og utvikling langs kysten. Det røde 26 m høye fyrtårn i Bovbjerg er områdets høyeste punkt og herfra er det mulig å se så langt som 35 km. Vest for fyret ligger en usedvanlig velbevart gravhaug fra bronsealderen ¿Hesthøj¿. I Ferring ligger Jens Søndergaard Museet ytterst på klinten. Her malte kunstneren bilder av området og i særdeleshet havet i ro og opprør. I den lille landsbyen finnes dessuten et geologisk minimuseum, noen få forretninger og en liten romantisk kirke. I Vejlby Sommerpark kan dere fiske, leie ridehester, kjøre på frontbikes, spille minigolf og besøke dyrene i parkens kjæledyrszoo.

Turer

Handelsbyen Holstebro ligger 56 km fra Bovbjerg og har mange spennende spesialbutikker og fine handlemuligheter i den bilfri bymidten. Byen byr også på masse kunst og kultur, hyggelige kaféer og et nydelig miljø langs vannløpet. 60 km mot nord kan dere oppleve den flotte naturen i Nationalpark Thy. Dere kan også ta på en endagstur til frilandsmuseet Hjerl Hede i Vinnerup. Her kan dere få oppleve et idyllisk landsbymiljø med dyr, åkerbruk, butikker, smier og mye annet. Frilandsmuseet arrangerer mange events og levendegjørelser i løpet av året (60 km). Rundt 100 km fra Bovbjerg kan dere oppleve Jesperhus på Mors. Parken byr på et vell av blomster, severdigheter, dyr og lekeområder. En tur på ca. 135 km fører dere til en av de største attraksjonene i Danmark, nemlig LEGOLAND, der hele familien kan hygge og more seg med de mange imponerende forlystelsene.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Bovbjerg

Søk feriehus
 
  •  

   Bovbjerg Feriehus, Bovbjerg

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 2   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   75 m till vann
   Reg. nr.: 20-4023

    
   1 uke fra NOK 4708,-
    
  •  

   Bovbjerg Ferieleilighet, Bovbjerg

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 20-3061

    
   1 uke fra NOK 3339,-
    
  •  

   Bovbjerg Ferieleilighet, Bovbjerg

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 20-4811

    
   1 uke fra NOK 3472,-