Lei feriehus in Ballum - Book her

Feriehus in Ballum, Jyllands vestkyst, Danmark til utleining!

Når dere holder ferie i et feriehus i Ballum, er dere omgitt av Nationalpark Vadehavet, sluser og marsklandskap. Her kan dere nyte en unik natur med åpne vidder, se store fugleflokker eller besøke noen av områdets mange severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Ballum

 
 

139 gjester har gitt Ballum en gjennomsnittlig vurdering på 4,22 av 5 stjerner.

 

Eign

Området omkring Ballum et barskt, men rikt og enestående naturlandskap ¿ et ideelt feriested for fugleinteresserte, lystfiskere og naturelskere. Området er et rolig feriested, som ligger tett ved severdigheter og demningen, som fører over til Vadehavsøya Rømø. Ballum består av 7 små, hyggelige landsbyer, og her finner dere innkjøpsmuligheter og et par spisesteder.

 
Marsklandskap ved Vadehavet og Ballum Den hyggelige, gamle bydelen i Ballum Ballum Sluse ved utløpet av Brede Å Idyllisk vadehavslandskap bak Ballum Sluse
 

Strande

Ballum ligger helt ut til Vadehavet, og 14 km herfra ligger den nærmeste sandstrand, Emmerlev Klev. Her er stranden barnevennlig med sandbunn og grunt vann. Dessuten er det herfra en fantastisk utsikt over Vadehavet og øyene Sild og Rømø. Hvis dere vil oppleve Vestkystens store, brede, hvite sandstrender, så ta den korte tur til Rømø, hvor Lakolk Strand ligger, en av Europas vakreste og bredeste strender (23 km).

Natur

Opplev et særpreget naturlandskap med marsken og Vadehavet, noe lignende finnes ikke andre steder i verden. Det er enger og elver mot nord, heder mot syd og hav mot vest. Opplev marsken til fots eller på sykkel og bli fascinert av den barske, men utrolig dyrerike natur. Hvis dere er heldige kan dere få se seler som oppholder seg i de vestligste deler av Vadehavet. Ballum Enge ligger like bak Vadehavets diker, og her kan dere se svaner, gjess og viper. Hver vår og høst kan dere også oppleve dette uforglemmelige fenomen: En million stær samles kort før solnedgang, og utfører et drama på himlen, i følge den lokale befolkning.

Aktiviteter

Det finnes flere golfbaner i området omkring Ballum og resten av Sønderjylland, bl.a. i Tønder, Arrild, Toftlund og Ribe. Ballums beliggenhed ved Vadehavet, elver og sjøer gir gode muligheter for lystfiskeren. Skjønne opplevelser venter langs de mange vandre- og sykkelstier som er avmerket i områdets spesielle natur.

Severdigheter

Beveg dere inn i jernalderens verden i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk. Senteret rommer bl.a. et museum, en jernaldergård, graver og underjordiske ganger. (12 km) Højer Mølle- og Marskmuseum ligger i Danmarks største hollandske mølle og viser en utstilling om springflo og livet i marsken. (19 km) Besøk Rømø som har Europas bredeste sandstrand og deilig badevann. (21 km) Ta evt. på en dagstur til den tyske grensen, som ligger ca. 25 km fra Ballum. Den gamle middelalder- og renessanse slottskirken i Møgeltønder (25 km) og slottsparken omkring Schackenborg er også et besøk verd.

Utfluktsmål

Besøk Tønder og opplev den hyggelige stemningen i Danmarks eldste kjøpstad med interessante, historiske museer og mange gode spisesteder (31 km). Besøk evt. kulturbyen Løgumkloster og gå på oppdagelse i det spennende klosteret, som ble oppført av munker på 1100-tallet (32 km). Eller se de gamle slottsruiner ved Trøjborg, og det sies at tidligere eiere spøker om natten. Lek viking for en dag på Lustrupholm VikingeCenter i Danmarks eldste by Ribe, og møt bl.a. vikingtidens smeder, buemakere, vevere og kokker og se deres familier og hjem (33 km). LEGOLAND, ca. 93 km fra Ballum, er bygd av 50 mio. byggeklosser. Her finnes en mengde aktiviteter å velge mellom for hele familien.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus in Ballum

Søk feriehus