Lei feriehus i Vårø, Tåsinge - Book her

Feriehus i Vårø, Tåsinge, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

På den hyggelige trakten Vårø på Tåsinge er dere omgitt av fredede fugleområder, skog og vann.

 

Gjestevurderinger fra Vårø, Tåsinge

 
 

gjester har gitt Vårø, Tåsinge en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille landsbyen Vårø ligger på det sydlige Tåsinge som er preget av smale, krokete veier, små koselige landsbyer med dam, nydelig skog, fruktplantasjer, åker, grønne områder, strandenger og hav. Vårø er et opplagt feriemål for naturelskere, fugleinteresserte og lystfiskere. Omtrent 2 km fra Vårø ligger den store, fredede og fuglerike strandengen Monnet og den 8 m høye Vårø Knude, direkte ut til Det Sydfynske Øyhav. Dere kan handle dagligvarer på eignen, og 14 km fra Vårø ligger Svendborg som byr på middelalderstemning, severdigheter og gode innkjøpsmuligheter og spisesteder.

 

Strande

Det er badestrender ved Skovballe (2 km) og på begge sider av Vemmenæshalvøya (8 km), og har Dere lyst på å bade på en barnevennlig sandstrand med hvit sand, sandbunn og grunt vann, kan Slotshagen Strand ved Valdemars Slott (13 km) eller Smørmosen Strand på Thurø (24 km) anbefales. Det er dessuten populært å windsurfe ved Slotshagen Strand.

Natur

Det store, fredede naturreservatet Monnet er et av de største strandengsområdene på Fyn. Eignen kan man besøke mesteparten av året, men da strandfuglene hekker her, er det adgangsforbud på forsommeren. For enden av Monnets flate strandeng ligger den 8 m høye Vårø Knude, hvor man kan nyte utsikten over Det Sydfynske Øyhav. Tåsinge har ikke færre enn 12 nydelige skoger. Ved Nøddeskoven, sør for Valdemars Slott og Stenodde Skov på Vemmenæs vokser bjørken helt ut til kystskråningen. Litt sørvest for Valdemars Slott vokser en av Danmarks eldste og største eik - Ambrosius-eika som måler ca. 7 m i omkrets. På den nordvestlige delen av Tåsinge ligger strandengen Tåsinge Vejle som også byr på et rikt fugleliv. Fra et fugletårn i området kan man følge vandfuglenes ferd. Tåsinge er dessuten kjent for sin tette bestand av rådyr.

Aktiviteter

Tåsinge er et ideelt feriemål for fugleentusiaster som kan følge det spennende fuglelivet på den fredede strandengen Monnet samt på Tåsinge Vejle. Her er det også fine betingelser for lystfiskere, da dere kan fiske i fjord, belt og hav. Nordøstspissen på Vemmenæshalvøya byr på øyas beste muligheter for fiske (9 km). Dere kan leie småbåter på øya og seile rundt i øyhavet ved Tåsinge. Besøk eventuelt noen av de små, ubebodde øyene og nyt den uberørte naturen. De gamle skogene på Tåsinge innbyr til lange vandre- eller sykkelturer. Øya er ikke større enn at Dere kan oppleve den på sykkel. Golfspillere kan prøve en 18-hulls-, en 9-hulls- og en Par 3-bane på Svendborg Golfklub (18 km).

Severdigheter

Ingershøj på den nordlige delen av Tåsinge er en av Danmarks største gravhøyer med en høyde på 7 meter og diameter på 41 meter. Herifra kan Dere nyte en av øyas beste utsikter over det Sydfynske Øyhav (10 km). Opplev et av de vakreste slottene i Danmark, Valdemars Slot, ved Troense (13 km). Slottet ble bygget på 1600-tallet, og rommer i dag flere museer. Tett på slottet ligger en av landets eldste vannmøller, den fredede Ventepose Mølle, også opprinnelig fra 1600-tallet. Besøk den gamle skipsbyen Troense. Her finner dere nydelige gater med fredede bindingsverkshus fra 1700-tallet. Museet Troense Søfartssamlinger viser spennende utstillinger av skip og fotos av skip fra tidligere tider. På Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kan dere få historien om det sagnomsuste kjærlighetsdramaet mellom Elvira Madigan og Sixten Sparre som i 1889 gikk i døden sammen i Nørreskoven sør for Valdemars Slot.

Utfluktsmål

Besøk Middelalderbyen Svendborg som har bevart den gamle bykjernen sin med smale, krokede gater, torg og gårdmiljøer (14 km). På Naturama i Svendborg kan dere oppleve utstoppede dyr i alle avskygninger. Dere kommer blant annet helt tett på hvalskjeletter, bjørn, elg, villsvin, en kjempestor isbjørn samt hundrevis av fugler. Dere kan røre ved dyreskinn og knokler og se Naturamas skiftende utstillinger. Kunstbygningen SAK i Svendborg viser en permanent utstilling av billedhuggeren Kai Nielsen og arrangerer dessuten spennende, skiftende utstillinger året rundt. Besøk noen av de andre interessante øyene i Det Sydfynske Øyhav. Fra Svendborg er det blant andre fergeforbindelse til Skarø, Drejø, Hjortø og Ærø.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vårø, Tåsinge

Søk feriehus