Lei feriehus i Troense - Book her

Feriehus i Troense, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Den idylliske gamle skipperbyen Troense ligger på nordøstsiden av øya Tåsinge, like ut mot det vakre blå Thurøsund.

 

Gjestevurderinger fra Troense

 
 

gjester har gitt Troense en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

I den hyggelige og sjarmerende gamle byen Troense finner dere bl.a. vakre gater med hus i bindingsverk fra 1700-tallet som er fredet, en populær lystbåthavn, butikker og et par spisesteder. Troense ligger sentralt til med severdigheter og utflukter for hele familien. Bl.a. ligger Valdemars Slot mindre enn 1 km fra Troense, og Svendborg med sin gamle, velbevarte bykjerne og smale snirklete gater, torg og gårdmiljøer bare 7 km herfra.

 

Strande

Det er gode bademuligheter og vakker strand ved Valdemars Slot Strand, Slotshagen. Stranden har dessuten Blått Flagg.

Natur

Det finnes mye gammel og vakker skog på Tåsinge, bl.a. Stenodde Skov, Tvede Skov og Nørreskov. Fra kirketårnet i Bregninge Kirke, som ligger 4 km fra Troense og på øyas høyeste punkt, er det en storslått utsikt over området. I Nørreskov ved Bregninge finnes bl.a. en jettestue og fire hauger. Monnet er et fredet område på Sydtåsinge, og her finner dere strandenger, vejler og et rikt fugleliv. Opplev Ingershøj, er med sin høyde på 7 meter og 41 meter i diameter en av Danmarks største gravhauger. Herfra har dere en av øyas beste utsikter over det Sydfynske Øhav. Tåsinge er generelt en vakker øy med en flott uberørt natur. Her kan dere oppleve øyer, holmer, skog, høye hekker, fynske hager, idylliske landsbyer og duftende fruktplantasjer.

Aktiviteter

Det går an å fiske fra kysten ved Troense eller fra anløpsbroen ved Valdemars Slot. Dessuten er det gode fiskeplasser ved Svendborg og Thurø demningen Golfspillere bør prøve Svendborg Golfklubs bane, som er en vakker og variert parkbane i et lettere kupert terreng, omgitt av skog og marker og med utsikt over Det Sydfynske Øhav. I Svendborg finnes dessuten et stort bowlingsenter med gokartbane, samt et vannland med alle fasciliteter for hele familien. Er dere interessert i å utforske Tåsinges natur på sykkel, kan disse sykler leies i Troense. I Troense kan dere dessuten leie kanoer og kajakker.

Severdigheter

I Troense kan dere finne gater med tallrike hus i bindingsverk som er fredet fra 1700-tallet. Gå ikke glipp av et av Danmarks vakreste slott, Valdemars Slot, like ved Troense. Slottet er bygd på 1600-tallet, og huser i dag flere museer. Opplev bl.a. kunst-, møbel- og jaktrofeesamlinger, samt det spennende leketøysmuseumet. Nær slottet finnes en av landets eldste vannmøller, Ventepose Mølle, også opprinnelig fra 1600-tallet. Møllen er i dag fredet og eies av Valdemars Slot. På museet Troense Søfartssamlinger finner dere spennende utstillinger av skip og fotos av skip fra tidligere tider. Besøk Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling, og få her bl.a. historien om det sagnomspundne kjærlighetsdrama mellom linedanseren Elvira Madigan og løytnanten Sixten Sparre, som i 1889 gikk i døden sammen i Nørreskoven syd for Valdemarsslot.

Utfluktsmål

Besøk Svendborg, som har bevart sin gamle bykjerne med smale snirklete gater, torg og gårdmiljøer - og med preg av byens historie, som går helt tilbake til den tidligere middelalder. Det er masse av kulturelle opplevelser, gode shoppingsmuligheter og utallige spisesteder. Imponerende lyssetninger, dramatiske film, lyd og bilder gjør besøket på Naturama i Svendborg til en unik og sansepirrende opplevelse i dyrenes verden (7 km). I sommermånedene seiler det flotte veteranskip 'Helge' fra 1924 i fast rute mellom Svendborg, Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten og Valdemars Slot - en uforglemmelig opplevelse. Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg (21 km). Langeland er med sin vakre natur og mange severdigheter også et besøk verd. Øya innbyr til en kjøre-, sykkel- eller vandretur i landskapet. Hvert år i juli avholdes Langelandsfestivalen, som trekker mere enn 20.000 besøkende til øya (21 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Troense

Søk feriehus