Lei feriehus i Tranekær - Book her

Feriehus i Tranekær, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Ta på ferie i et feriehus i Tranekær på Langeland - her er dere omgitt av skjønn natur, god strand og interessante severdigheter. Ferieområdet Tranekær byr på deilige feriehus, bindingsverkshus, et flott slott og en historisk mølle. Nyt roen i feriehuset og ta på turer til Langelands mange attraksjoner derfra.

 

Gjestevurderinger fra Tranekær

 
 

25 gjester har gitt Tranekær en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Eign

Tranekær ligger i et stort og uberørt skog- og naturområde, ca. 7 km nord fra Rudkøbing på Langeland. Byen er kjent for flere gamle hus i bindingsverk og sitt vakre, røde slott, slottshagen og slottsmøllen. Tranekær kan dessuten by på butikker, spisesteder og flere interessante museer. P.g.a. sin beliggenhet er det bare kort avstand til strender mot både øst og vest, samt til de øvrige severdigheter på den vakre øya Langeland.

 
Det nydelige, røde Tranekær Slott på Langeland er åpen for omvisninger Den fine badestranden Løkkeby Strand, ligger på østkysten på Langeland, 3 km fra Tranekær Tranekær er berømt for det nydelige, røde slottet sitt fra 1200-tallet Den velholdte Tranekær Slotsmølle fra 1846 fungerer i dag som et museum
 

Strande

Det er bademuligheter på begge sider av Langeland ut for Tranekær. Ca. 7 km mot syd, tett ved havnen i Rudkøbing, ligger den barnevennlige sandstranden Bellevue Strand. Stranden ut for Helletofte er en vakker sandstrand med litt sten og gress. Vannet er grunt og stille, og stranden er også derfor svært barnevennlig (8 km mot nord). Ved Emmerbølle, et par km lenger mot nord, finner dere likeledes en vakker badestrand med badebro, herfra kan dere hoppe rett i vannet (11 km). Ved Dageløkke Strand, 14 km mot nord, er det gode forhold for windsurfere.

Natur

I Stengade Skov, like ut for Tranekær, vokser det bøketrær helt ut til strandkanten. Flere stier fører fra parkeringsplassen og ut til vannet, hvor dere kan både bade og fiske. Langs stiere i Åsø skogen, tett ved Tranekær, kan dere oppleve øyas utrolige rike fugleliv. Longelse Bondegårdsskov, noen få km syd for Tranekær, er en såkalt 'urørt skog', hvor trærne får lov å eldes. I den østlige delen av skogen kan dere se eiketrær som er 250-år gamle og med stammer på opp til en meters tykkelse. På nordspissen av Langeland ligger Hov, som er omgitt av kupert skoglandskap. En merket rute fører dere gjennom skogen og forbi historiske steder. Ved Hov finner dere også Franke Klint med fyret og Hov Plantage med gamle svarte sommerhus fra før 1920 (25 km). På den sydlige delen av Langeland blir landskapet mer kupert, og her finnes noen fantastiske utsiktspunkter.

Aktiviteter

Ved Tranekær bør dere oppsøke kulturelle severdigheter, samt å bade, sole seg, sykle og gå i den flotte langelandske naturen. Lystfiskere har gode betingelser i området, da dere kan fiske direkte fra kysten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeres dessuten fisketurer på havet fra Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klub er en 18-hulls golfbane ved Tryggelev (22 km). Fra banen er det flott utsikt over Langelandsbæltet, Hatbakkene og Fredmosen. På Langeland kan dere dessuten seile, windsurfe, dykke og bowle. Øya er et ideelt sted for naturelskere, som gjerne vil besøke øya til fots eller på sykkel.

Severdigheter

Det røde Tranekær Slot er Langelands største herregård. Slottet ligger høyt oppå en bakke og med utsikt over byens gamle hus i bindingsverk. Slottsparken er en av Danmarks største parker med mange sjeldne trær, og her finner dere også området 'Ticon', hvor kunstnere stiller ut spennende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan dere finne nye og gamle souvenirs fra hele verden. Tranekær Slotsmølle fra 1846 som er fredet, er stadig i funksjon, og her selges og produseres økologisk mel. Ved Mølles finnes også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Tobakkslåven i Stengade Skov ble brukt til å tørke tobakksblader i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprinnelig stil, og det er gratis adgang.

Utfluktsmål

Besøk den 700 år gamle byen Rudkøbing, som har bevart sine originale, vakre hus. Her finner dere den gamle bydelen, de idylliske små gater med runde brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (7 km). Langeland Museum i Rudkøbing stiller ut oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, og sølvtøy. I Rudkøbing er det dessuten disse spennende severdigheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skogbruksmuseum), samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Galleri Langeland ved Spodsbjerg er samlingssted for 30 av Langelands mange kunstnere og her stilles ut lokal kunst og kunsthåndverk (8 km). 14 km nord for Tranekær kan dere oppleve det hyggelige havnemiljøet i den maleriske havnen i Dageløkke. Det tidligere militæranlegget Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan dere betrakte kanoner, bunkers og en utstilling om Den kalde krigen (30 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Tranekær

Søk feriehus
 
  •  

   Tranekær Feriehus på landet, Tranekær

   6 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   120 m till vann
   Reg. nr.: 75-4015

    
   1 uke fra NOK 3681,-
    
  •  

   Tranekær Feriehus på landet, Tranekær

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   150 m till vann
   Reg. nr.: 75-4014

    
   1 uke fra NOK 3138,-
    
  •  

   Tranekær Feriehus på landet, Tranekær

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 10   •   Soverom: 5
   Husdyr tillatt : 1   •   1500 m till vann
   Reg. nr.: 75-4024

    
   1 uke fra NOK 8782,-
    
  •  

   Tranekær Feriehus, Tranekær

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   2000 m till vann
   Reg. nr.: 75-4021

    
   1 uke fra NOK 5418,-
    
  •  

   Tranekær Ferieleilighet, Tranekær

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   800 m till vann
   Reg. nr.: 75-4004

    
   1 uke fra NOK 6086,-