Lei feriehus i Thurø - Book her

Feriehus i Thurø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Prøv en øy-ferie på den vakre og fredelige øya Thurø, som ligger ut for Svendborg i Storebælt.

 

Gjestevurderinger fra Thurø

 
 

12 gjester har gitt Thurø en gjennomsnittlig vurdering på 4,42 av 5 stjerner.

 

Eign

I det sydøstlige hjørne av Fyn forbinder en liten demning fastlandet med den naturskjønne øya Thurø. Feriehusene på den rolige, hyggelige og familievennlige øya Thurø ligger i skjønne omgivelser. Her finnes skog, vakre strender, et rev, en naturskapt bukt og gode aktivitetsmuligheter for både barn og voksne. I Thurø by finnes det dagligvarebutikker samt flere spisesteder.

 
Skog og grønne områder med feriehus bak stranden ved Smørmosen på Thurø Den lange badebroen ved Smørmosen på ferieøya Thurø Utsikt mot stranden og skogen ved ferieområdet Smørmosen på Thurø Lekeplass og grønne områder bak stranden ved Smørmosen på Thurø
 

Strande

Ved Thurøs østside, som vender ut mot Storebælt, finnes det vakre friarealet ¿Smørmosen¿ med flott sandbadestrand, friskt og rent vann, en 40 m lang badebro med rutsjebane, barnelekeplass - alt til fri benyttelse. Stranden har dessuten Blått Flagg. Likeledes finnes det en god badestrand ved Thurø Rev, i det sydøstlige hjørne av øya.

Natur

Litt syd for 'Smørmosen' ligger Østerskoven, som går helt ned til vannet. Her finner dere flere merkede turstier. På den sydøstlige spissen avThurø ligger Thurø Rev. Revet er et stykke fredet og særpreget natur med enger, små bekker og lavgrunne sjøer. Om sommeren er det et rikt fugleliv her. Fredsskoven på Grasten er øyas vakreste skog med både bøke- og granskog. På skogens sydside går steile leirskrenter ned mot vannet, og herfra har dere utsikt mot Tåsinge og Langeland. Øya er nesten delt av Thurø Bund, en naturskapt havn, hvor mange lystseilere ankrer opp for natten.

Aktiviteter

Øyas kyststrekninger har en sjelden naturskjønnhet, og kan/bør oppleves til fots eller kanskje på hesteryggen. I området 'Smørmosen' ligger også Thurø Minigolf, som består av 20 håndstøpte sementbaner som er kunstnerisk utformet. Det store friarealet, som ligger i forbindelse med minigolfbanen, tilbyr gratis aktiviteter for barn og voksne. For lystfiskere er det gode fiskemuligheter ved Thurø demningen. På begge sider av demningen finner dere små plattformer, hvor det er plass til 1 eller 2 lystfiskere. Golfspillere bør prøve Svendborg Golfklubs bane, som er en flott og variert parkbane i et lettere kupert terreng, omkranset av skog og marker og med utsikt over Det Sydfynske Øhav. I Svendborg finnes dessuten et stort bowlingsenter med gokartbane samt et vannland med alle faciliteter for hele familien. (8 km)

Severdigheter

Ved Gambøt finner dere Thurø Sejlklub med mange fortøyningsbroer, samt en del små fiskehytter foran steileplassen. Thurø Kirke ble bygd i 1639 på foranledning av kong Christian IV's svigermor, Ellen Marsvin. Her finner dere flere interessante kunstverk. Kirken er plassert på et av øyas høyeste og vakreste punkter, 25 m over havet, og herfra er det skjønn utsikt over land og vann.

Utfluktsmål

Besøk Svendborg, som har bevart sin gamle bykjerne med smale snirklete gater, torg og gårdmiljøer - og med preg av byens historie, som går helt tilbake til den tidligere middelalder. Det er masse av kulturelle opplevelser, gode innkjøpsmuligheter og utallige spisesteder. (8 km). Gå ikke glipp av et av Danmarks vakreste slott, Valdemars Slot, like ved Troense på Tåsinge. Slottet er bygd på 1600-tallet, og huser i dag flere museer. Opplev bl.a. kunst-, møbel- og jakttrofesamlinger samt det spennende leketøysmuseum. (16 km) I nærheten av slottet ligger Ladet Kirke, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravd. I sommermånedene seiler det flotte veteranskipet "Helge" fra 1924 i fast rute mellom Svendborg, Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten og Valdemars Slot - en uforglemmelig opplevelse. Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte vannborg i renessansestil. (26 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Thurø

Søk feriehus
 
  •  

   Thurø Feriehus, Thurø

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   50 m till vann
   Reg. nr.: 71-5006

    
   1 uke fra NOK 5386,-