Lei feriehus i Tårup - Book her

Feriehus i Tårup, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Tårup Strand er et stille og hyggelig ferieområde med god strand ut mot Storebælt.

 

Gjestevurderinger fra Tårup

 
 

26 gjester har gitt Tårup en gjennomsnittlig vurdering på 4,15 av 5 stjerner.

 

Eign

Landsbyen Tårup ligger på Fyns østkyst, like ut mot Storebælt, 12 km syd for Nyborg og Storebæltsbroen. Sommerhusområdet Tårup Strand ligger et par km fra landsbyen, mellom Kongshøj Strand og Slude Strand i et rolig og fredelig område, her kan dere høre fuglene synge. Et ideelt feriested for naturelskere og lystfiskere. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i Tårup.

 
Utsiktsbenk på et grønt område ved feriehusene og stranden i Tårup Badebroer langs kysten ved feriehusområdet i Tårup Badebro på steinstranden i ferieområdet Tårup Historisk bindingsverkshus med stråtak bak feriehusene i Tårup
 

Strande

Det er en fin sandbadestrand med enkelte stener og Blått Flagg ved Tårup. Stranden er svært barnevennlig, da vannet er stille og grunt. De som liker å bade på dypere vann, kan benytte en av de 2 badebroer ved stranden. Det er også mulig å seile ut fra stranden i en liten båt. Fra stranden kan dere skimte Storebæltsbroen i det fjerne.

Natur

Tårup er omgitt av vakker natur med mange grønne områder, bl.a. Tårup Lundeskov. Den svært sjeldne klokkefrosken holder til omkring Klokkesøen ved Tårup Strand, og dere kan høre den kvekke på varme dager på forsommeren. Litt utenfor Tårup renner Kongshøj Å helt til Kongshøj Mølle. Kajbjerg Skov ligger helt ut til kysten på Østfyn. Her finnes sjøer og merkede vandreruter.

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter i Kongshøj Å, fra kysten eller ute på havet. Den beste strekningen er fra Tårup Strand til Kajbjerg Skov. Dere kan også sette en mindre båt på vannet fra kysten. Østfyn har sin egen regionale sykkelrute, nr. 50, som går igjennom den vakre, østfynske naturen. Golfspillere har anledning til å prøve den flotte Nyborg Golfbane, som ligger helt ned til Nyborg Fjord. Banen har internasjonal standard.

Severdigheter

Tårup Kirke er bygd av landsbyens håndverkere i 1883, og er dermed kommunens yngste kirke. Kongshøj Mølle ligger i idylliske omgivelser og er stadig i funksjon. Ved møllen finnes en 7 m høy mølledemning, en mølledam og en foss. Dessuten er det nylig anlagt en vannpassasje med ny fisketrapp ved Møllen.

Utfluktsmål

Nyborg er en hyggelig by med gamle, pittoreske renoverte hus, vollene som innbyr til vandreturer, mange kulturelle tilbud, samt gode spisesteder og innkjøpsmuligheter. Besøk evt. Nyborg Slot, som er Danmarks eldste kongeborg fra år 1172. Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. (21 km) I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan dere komme i kontakt med f.eks. marsvin fra utendørs bro eller fra den lange undervannstunnelen. (30 km) Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgling på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og vertshus. (50 km) Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. (50 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Tårup

Søk feriehus