Lei feriehus i Svelmø - Book her

Feriehus i Svelmø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Hold ferie i feriehus på Svelmø

 

Gjestevurderinger fra Svelmø

 
 

gjester har gitt Svelmø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Svelmø er en ubebodd perle i Det Sydfynske Øhav på ca. 30 ha, som gir dere mulighet for å holde en unik ferie i feriehus. Dere bor omgitt av Det Sydfynske Øhav og Svelmøs nydelige natur. Dere har havutsikt og kan se til det fynske fastlandet på den ene siden og Avernakø til den andre siden. Øya er perfekt, hvis dere vil vekk fra hverdagens kjas og mas og slappe av på egne premisser uten at noe eller noen forstyrrer dere. Her har dere tid til å nyte freden og roen i naturen og komme helt ned i gear. 
 
Svelmø består av to øyer, Lille Svelmø og Store Svelmø, og de to øene er forbundet av en smal tange. Begge øyer er privateid. Selvom øyene er privateid, så er det tillatt å ferdes på uoppdyrkede arealer og langs stranden.

Dere kommer til Svelmø med traktor. Når dere leier feriehus på Svelmø, hjelper lokalbyrået dere med transporten til øya.

 

Dyreliv

Det er et rikt fugleliv på Svelmø, hvor bl.a. rødnebbterner, stormmåker og hettemåker har kolonier. Sandsvaler yngler i klintene på Store Svelmø, hvor svalene graver ganger i klintene på 50 - 120 cm. For enden av gangene ligger redene deres godt beskyttet mot rovdyr. Sandsvalen er fredet og den er med sine 12 cm Danmarks minste svaleart. Tårnfalken, som gjerne ruger i hulrom, benytter de gamle gangene til sandsvalene, og dere kan derfor også se tårnfalker, som yngler i klinterne på Store Svelmø. Svelmø tiltrekker dessuten mange andre slags fugler, som enten benytter øya som hvilested eller søker føde. Dere kan være heldige å se f.eks. grågås, myrsnipe, gråhegre og siland. 

Store Svelmø er en moreneøy med bakker, hvor en del av jorden er dyrket og hegnet til beitende dyr. Det høyeste punktet på Svelmø er 15 meter over havet overflate. Kyststrekningen består delvis av klinter og to bakkedrag, det sørlige heter Svelmø Trille og Lille Svelmø mot nord, som også er veien til Nab på Fyn, når det er fjære.
Den flate, Lille Svelmø er en 2,5 kilometer lang, smal og snørklet øy. Lille Svelmø er uoppdyrket, og den forandrer seg konstant pga. vær og vind. I løpet av vinteren får sandavleiringer øya til å vokse. 

Aktiviteter

Vannet rundt Svelmø er lavt, hvilket gør det til et slaraffenland for friluftsfolk. Det er især kajakkroere og kitesurfere, som nyter godt av forholdene i havet ved Svelmø. Kitesurferne holder typisk til på fastlandet ut for Svelmø, men deres lek på vannet og i luften bringer dem av og til tett på Svelmø. Kajakkroere nyter å seile rundt i det Sydfynske Øhav, og mange legger turen rundt Svelmø eller tar enda en pause på øya.  
Svelmø er også populær blant lystfiskere og i boken ''117 fine Fynske fiskepladser'' beskrives lystfiskeropplevelsen på øya i rosende vendinger. Lystfiskere finner de beste fiskeplassene på vestsiden av øya og ved Svelmø Trille.

Severdigheter

Svelmø ligger mellom de sydfynske byene Fåborg og Svendborg. Den hyggelige, gamle kjøpstad Fåborg og havne- og sjøfartsbyen Svendborg byr på mange interessante severdigheter, hyggelige kaféer og spisesteder og god stemning.
Besøk Fåborg Arrest, Danmarks eneste, offentlig tilgjengelige arresthus. Den fengslende utstillingen tar dere med på en reise i avstraffelsesmetoder fra middelalderen og opp til i dag.
I Fåborg kan dere også se byen i en miniutgave som den så ut i år 1900, i målestokksforholdet 1:10. På Fåborg Museum kan dere se de fynske kunstneres malerier og skulpturer. Besøk også den nydelige, gamle kjøpmannsgården og restene av en festning fra middelalderen. 
I Svendborgs eldste bygning, Anne Hvides Gård, lærer dere om Svendborgs historie og sydfynsk arkeologi. Dere kan også se den gamle bykjernen med små, hyggelige gater, torg og sjarmerende gårdmiljøer. Fra havnen i Svendborg kan dere ta på seiltur i det Sydfynske øhav. 

Utfluksmål

På det imponerende Egeskov Slot ved Kværndrup kan dere bl.a. oppleve det flotte hageanlegget, en diger labyrint og mange museer (23 km).
Besøk 700 fugler fra hele verden i Frydenlund Fuglepark ved Tommerup, og gå en tur i den flotte naturparken med vannhuller og volierer (32 km).
Naturama i Svendborg er et moderne zoologisk museum, som beretter om dyr og natur med flotte, imponerende utstillinger (20 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Svelmø

Søk feriehus