Lei feriehus i Svanninge - Book her

Feriehus i Svanninge, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Svanninge ligger ved de naturskjønne Svanninge Bakker på Sydfyn, 3 km nord for Fåborg.

 

Gjestevurderinger fra Svanninge

 
 

gjester har gitt Svanninge en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet ved Svanninge ligger i et av Fyns vakreste områder, Svanninge Bakker, med en enestående utsikt over vidstrakte områder og med Lillebælt i horisonten. Naturen som omgir Svanninge er preget av flotte skogområder, sjøer, fine badestrender og et fuglereservat. Svanninge ligger sentralt plasert på Fyn, og har kort avstand til større byer, aktiviteter og severdigheter for hele familien. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i området, men bare 3 km herfra ligger den gamle, hyggelige byen Fåborg, hvor dere finner et livlig handelsliv, små hyggelige gater, mange kunsthåndverkere, flere kulturelle severdigheter, samt gode spisesteder.

 

Strande

Da Svanninge ligger et par km inne i landet, finnes det ingen strand direkte ved sommerhusområdet, men bare få km herfra er det flere, gode og barnevennlige badestrender. Alle strendene her har virkelige gode forhold for windsurfing. Klinten Strand i Fåborg er en vakker sandstrand med sandbunn, dypt vann og Blått Flagg (ca. 3 km). Hesseløje Strand ved Fåborg har fint sand, grunt vann og sand-/stenbunn. Med sitt grunne vann er stranden meget barnevennlig (ca. 3 km). Strandholmen ved Faldsled by er en barnevennlig sand- og stenstrand med grunt vann (7 km). En lignende strand finnes ved Bøjden, men her er stranden lengre (10 km). Sinebjerg Strand er også en god og barnevennlig badestrand, og her kan dere leie båter og kajakker (8 km mot syd). Ved området 'Knold' ved Dyreborg finner dere en strand med flott sand, friskt og dypt vann samt en badebro (9 km).

Natur

Svanninge Bakker, også kalt 'De Fynske Alper', ligger like nord for Fåborg. Området er et vakkert og kupert skoglandskap med lyngkledde bakker og et nett av sykkel- og turstier. Dessuten finnes det et utsiktstårn med en utstilling om Svanninge Bakker. Sollerup Skov, et par km nord for Svanninge, ligger i et naturskjønt og kupert terreng. Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. høyeste punkt, som rager 128 meter opp over havet, og ¿Dronningeruten¿ fører dere dit opp (8 km). I Dyreborg Skov mot øst kan dere se dådyr, og ellers nyte den vakre naturen og spesielle stemningen (9 km). Nørre Sø ved byen Korinth er omgitt av skog, og en ca. 6 km lang sti fører dere hele veien rundt sjøen (9 km). Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, hvor omkring 50 forskjellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en merket tursti, og fra et observasjonsskjul har dere mulighet for å oppleve fuglelivet på nært hold (10 km).

Aktiviteter

Golfspillere har anledning til å prøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en av Danmarks vakreste baner med 18 utfordrende hull. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige delen av Svanninge Bakker. Omegnen er meget naturskjønn og innbyr til sykkel- og gåturer langs mange stier. Ønsker dere å seile på Lillebælt, kan dere leie båt og kajakk i Sinebjerg, 9 km mot syd. Det er gode betingelser for windsurfing hele veien langs Horne Lands kyst. Området er ideelt for lystfiskere, da mulighetene er virkelige gode langs hele kysten på Horne Land på grunn av det fiskerike vannet. Dere kan også ta en fisketur med kutter fra Fåborg til havs. I Fåborg kan dere spille tennis i naturskjønne omgivelser, spille petanque og minigolf samt benytte byens svømmehall med bl.a. varmtvannsbasseng, sauna og solarium. Fra Bøjden går fergen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan dere ta fergen til øyene Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Severdigheter

Grubbe Mølle ved Svanninge er en nyrestaurert hollandsk vind- og vannmølle i funksjon. Her males fortsatt korn og dere kan få informasjon om arbeidet og historien bak møllen. I den gamle byen Fåborg kan dere oppleve den hyggelige stemningen og besøke noen av byens mange severdigheter, som f.eks. den vakre kjøpmannsgården 'Den Voigtske Gård', restene av en festning fra middelalderen, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests fengselsutstilling, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv og Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (3 km). På Hvedholm Slot i nærheten finnes en vinkjeller og en butikk med kunsthåndverk (4 km). Kaleko Vandmølle ved Fåborg er Danmarks eldste fungerende vannmølle, som ligger vakkert til i sine opprinnelige omgivelser (6 km). I Horne finnes Fyns eneste rundkirke, som er bygd som befestningskirke omkring år 1100 (6 km).

Utfluktsmål

På det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup finnes bl.a. flotte hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (23 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en skjønn naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhull og volierer (30 km). Fun Park Fyn i Aarup er vannland, dyr fra bondegård, samt diverse fornøyelser for hele familien. Når inngangen er betalt, er alle fornøyelser gratis (37 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgling på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og vertshus. I Odense Zoo kan dere bl.a. oppleve en spesiell sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med lek, teknikk, opplevelser, oppdagelser og nostalgi.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Svanninge

Søk feriehus