Lei feriehus i Svalebølle - Book her

Feriehus i Svalebølle, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Svalebølle ligger i naturskjønne omgivelser på Langelands nordøstkyst.

 

Gjestevurderinger fra Svalebølle

 
 

gjester har gitt Svalebølle en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Svalebølle ligger i en landlig, rolig og hyggelig område med vakre, barnevennlige badestrender, samt flere aktivitetsmuligheter og severdigheter for hele familien. Få km herfra ligger Dageløkke med sin idylliske, lille fiskehavn, som summer av aktivitet. Her kan dere nyte stemningen og kjøpe fersk fisk. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i området. I Rudkøbing, 18 km fra Svalebølle, har dere anledning til å shoppe, spise, besøke museer og gå på sightseeing.

 

Strande

Stranden ved Svalebølle har mange sandbanker, og det kan bades og fiskes her. Ved Emmerbølle, 5 km fra Svalebølle, på Langelands vestkyst, finner dere en vakker badestrand med badebro. Dageløkke Strand er også en meget barnevennlig strand. Her er sandet fint og vannet er grunt og stille. Stranden er også velegnet til windsurfing (5 km). På Østkysten finner dere en god og barnevennlig badestrand ca. 7 km mot nord, ved Snøde Hesselbjerg. Umiddelbart nord for Lohals finnes en bred, hvit sandstrand og like bak ligger 'Troldeskoven' (13 km).

Natur

Svalebølle er omgitt av marker og bevokste naturområder. Naturen på Langeland er generelt preget av vakre strender, skog, marker og naturskjønne landskaper. Her finnes så mye skog, at bøken noen steder vokser helt ut til kysten. På grunn av de frodige skogområdene har øya en stor bestand av rådyr. Omkring Tranekær finnes flere skogarealer med merkede turstier. Langs stiene i Åsø skogen kan dere f.eks. oppleve øyas utrolige rike fugleliv. På den sydlige delen av Langeland blir landskapet mer kupert, og her finnes noen fantastiske utsiktspunkter. Fredmosen ved Nordenbro på Sydlangeland er en stor myr med rørskog og et utall av både yngle- og trekkfugler (37 km).

Aktiviteter

Ved havnen i Dageløkke arrangeres det forskjellige aktiviteter. For barna er det lekeplasser både inne og ute. Dessuten er det minigolf-, tennis- samt badmintonbaner til rådighet. Her kan dere også leie sykler. Lystfiskere har gode betingelser her, da det er muligt å fiske direkte fra kysten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Dessuten arrangeres det fisketurer til havs fra havnen i Lohals. Langelands Golf Klub er en 18-hulls golfbane ved Tryggelev (36 km). Fra banen er det flott utsikt over Langelandsbæltet, Hatbakkene og Fredmosen. På Langeland kan dere dessuten seile, windsurfe, dykke, bowle, vandre og sykle. Øya er et ideelt sted for naturelskere, som gjerne vil oppleve øya til fots eller på sykkel. Ta evt. sykkelen med på fergen fra Lohals til Lundeborg på Fyn.

Severdigheter

Opplev det hyggelige havnemiljøet i den maleriske havnen i Dageløkke, få km fra Svalebølle. Her summer det av aktiviter hele sommeren. Besøk evt. lysfabrikken Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke. Det røde Tranekær Slot (8 km) ligger høyt oppå en bakke og med utsikt over byens gamle hus i bindingsverk. I slottsparken finner dere 'Ticon', hvor kunstnere stiller ut spennende naturkunst. På souvenier-museet Souvenariet ved slottet kan dere oppleve nye og gamle souvenirs fra hele verden. Tranekær Slotsmølle fra 1846, som er fredet, er stadig i drift. Ved Mølles finnes også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Tobaksladen ved Tranekær ble brukt til å tørke tobakksblader i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprinnelig stil, og det er gratis adgang.

Utfluktsmål

Besøk den 700 år gamle byen Rudkøbing, som har bevart sine originale, vakre hus. Her finner dere den gamle bydelen, idylliske små gater med runde brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn (18 km). Langeland Museum i Rudkøbing stiller ut oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, og sølvtøy. I Rudkøbing finner dere dessuten følgende spennende severdigheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skogbruksmuseum), samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Besøk Svendborg, som har bevart sin gamle bykjerne med smale snirklete gater, torg og gårdmiljøer, og med preg av byens historie som går helt tilbake til den tidligere middelalder. Her finner dere bl.a. også Valdemars Slot (38 km). Det tidligere militæranlegget Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan dere oppleve kanoner, bunkers og en utstilling om Den kalde krigen (44 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Svalebølle

Søk feriehus