Lei feriehus i Strynø - Book her

Feriehus i Strynø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Den naturskjønne, rolige og hyggelige Strynø ligger i det Sydfynske øyhav mellom Tåsinge, Ærø og Langeland.

 

Gjestevurderinger fra Strynø

 
 

gjester har gitt Strynø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille øya er 3 km lang og 2 km bred, og ligger ca. en halv times seilas fra Rudkøbing på Langeland. Ved ferge- og lystbåthavnen ligger den gamle, idylliske skipperbyen Strynø by med sine smale gater og flere (gadekær). Her kan dere oppleve en helt spesiell atmosfære, som bare små øyer byr på. Strynø innbyr til fred, ro, hygge og vakre naturopplevelser. Men tillegg til dette byr Strynø også på en fredet mølle, en vakker kirke, en gammel smie og et smakkesenter. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i Strynø by.

 

Strande

På Strynø kan det bades overalt fra kysten, men øyas beste badested finnes på sydsiden av havnen. Der er det også satt opp en badebro. Strendene har overalt grunt vann og stenbunn, men ved fergebroen finnes en liten kunstig anlagt sandstrand.

Natur

Strynø er en flat moreneøy, og øyas høyeste punkt ligger bare 10 m o.h. Strynø er preget av et rikt fugleliv, med skog, marker og strandenger som flere steder går helt ned til vannet. Øya er rik på dammer og (gadekær) med hundrevis av frosker, og deres høylytte kvekking kan høres overalt, især om kvelden. Dessuten lever mange harer og fugler på øya. Strynø utgjør sin egen lille øygård sammen med den tidligere bebodde Strynø Kalv og gressningsholmene Grensholm, Bredholm, Græsholm, Vogterholm og Bondeholm vest og nordvest for øya.

Aktiviteter

Øya gir dere mulighet for å følge 2 merkede vandreruter, som leder dere forbi øyas mest interessante steder og igjennom det naturskjønne landskapet. Hos Smakkecentret kan dere leie både sykler og smakkejoller. Ombord i en smakkejolle kan dere oppleve øyhavet på egen hånd. For lystfiskere er det gode muligheter for fangst hele veien langs øyas kyster. På Langeland kan golfspillere prøve den vakre 18-hulls golfbane hos Langelands Golf Klub ved Humble, 15 km fra Rudkøbing.

Severdigheter

Fra området omkring Strynø Mølle fra 1832, som nå er fredet, er det en flott utsikt mot Ærø, øyer og småholmer omkring. På det maritime museum 'Øhavets Smakkecenter' på Strynø kan dere bl.a. se Fyns største samling av de tradisjonelle smakkejoller. Dessuten leier senteret ut kopier av de originale smakkejoller og naturveileder på stedet informerer om området. Øyas kro er innrettet i den gamle smien, og det er fortsatt mulig å se båter, esser, ambolter og smedens verktøy i kroen. I Strynø Kirke, som er bygd i 1867, kan dere se et lignende tak i Københavns hovedbanegård, da bygningene er tegnet av de samme arkitekter.

Utfluktsmål

Det er flere avganger daglig fra Strynø til Rudkøbing, hvor dere kan få en flott dag i den 700 år gamle maleriske byen som har bevart sine originale, vakre hus. Her finner dere den gamle bydelen, idylliske små gater med runde brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn, samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing stiller ut oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, og sølvtøy. I Rudkøbing er det dessuten følgende spennende severdigheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skogbruksmuseum), samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. 11 km fra Rudkøbing ligger det røde Tranekær Slot. Slottet ligger høyt oppå en bakke og har utsikt over byens gamle hus i bindingsverk. I slottsparken finner dere 'Ticon', hvor kunstnere stiller ut spennende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinner seg i et gammelt bindingsverkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i bruk.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Strynø

Søk feriehus