Lei feriehus i Søby, Ærø - Book her

Feriehus i Søby, Ærø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Hold ferie i den hyggelige byen Søby på Ærø, omgitt av strand, skog og severdigheder.

 

Gjestevurderinger fra Søby, Ærø

 
 

gjester har gitt Søby, Ærø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Søby, Ærøs minste og mest sjarmerende by, er beliggende på nordvestkysten av øya – rett ut til Østersjøen. Bak kysten er byen omgitt av skog. Søby byr på landsbystemning med bindingsverkshus, en barnevennlig sandstand samt en hyggelig og moderne marina og havn. Søby har et levende kunst- og kulturliv samt flere forretninger og spisesteder. Byens vartegn er Søby Mølle - en nydelig, stråtekket mølle fra 1881. Når dere er på ferie i Søby kan dere vandre og sykle i deilige omgivelser, padle havkajakk eller spille golf på en av Nordeuropas nydeligst plasserte seaside- golfbaner. Er dere lystfiskere, finner dere veldig fine forhold på kysten til Søby. Dere kan også gå på oppdagelse i de mange lokale produktene, som dere finner i butikker, gårdbutikker og veiboder over alt på Ærø. Eller dere kan besøke Ærøs kunstnere i de åpne galleriene og verkstedene deres.

 
Salt- og pepperbøssen, som fungerer som fyrtårn ved innseilingen til Søby Havn på Ærø Den idylliske Søby Mølle i sentrum av byen Toppen av Skjoldnæs Fyr fra 1881 på Ærøs nordvestkyst, nær Søby Den velholdte herregård Søbygaard, rett sør for Søby
 

Strande

Søby Strand ligger sentralt i byen og byr på sandbunn samt lavt, rolig og barnevennlig vann. Stranden ligger avskjermet i en bukt ved et lite nes. Her kan dere benytte en badebro, hvis dere har lyst til å springe i vannet, og broen kan også benyttes, hvis dere skal ut og padle havkajakk. På den østlige delen av Ærø kan dere ta en tur på den hvite sandstranden, Erikshale Strand, og oppleve de karakteristiske, små badehusene i muntre farger.

Natur

Søby er omgitt av nydelig og frodig natur. I utkanten av byen ligger Låddenbjerg Plantage, som grenser opp til det spennende naturområdet Vitsø. Her finner dere mange gode vandrestier. Fuglereservatet Næbbet ved Skjoldnæs Fyr er et interessant område for fugle-, plante- og naturelskere. Her kan dere blant annet oppleve andefugler, vadefugler og rastefugler. Området er også et populært lystfiskerområde. Voderup Klint på Ærøs sydkyst er et av de smukkeste stedene på øya. Klinten består av flere platåer, som fremstår som store trappetrinn. Fra klinten kan dere nyte en fantastisk utsikt over havet, og i klart vær kan dere se helt til Als og Nordtyskland.

Aktiviteter

Dere finner mange gode fiskeplasser, som f.eks. Næbbet, rett rundt Søby. Dere kan fiske fra kysten hele året rundt og her er det mulig å fange havørret, torsk, hornfisk og flatfisk. Prøv å følge den 36 km lange Øhavsstien, som går fra Søby til Marstal. Stien byr på fred, ro og mange flotte utsikter. Det lave vannet rundt Søby er også veldig passende til å padle havkajakk. Dere kan benytte havkajakkbroen ved Søby og delta i kurs hos Havkajak Center Marstal. Dessuten kan dere wind- og kitesurfe her. Ærø Golf Klub er en av Europas mest naturskjønt beliggende seaside-golfbaner. Golfbanen er en unik og høytliggende 18-hulls bane med utsikt over Det Sydfynske Øhav til 3 sider. Gjestespillere er velkomne og klubbens 9-hulls bane er åpen for alle. Størrelsen på øya, ca. 30 x 8 km, gjør den ideell til sykkelturer. Dere kan følge 5 forskjellige ruter rundt på den vakre øya. Ved den årlige havnefest og Single Folk festival i Søby kan dere opleve masse liv, stemning og musikk.

Severdigheter

Opplev byens vartegn, den nydelige, stråtekte Søby Mølle fra 1881, som ligger midt i Søby. Hos Ærøshoppen i Søby kan dere prøve å dyppe stearinlys selv. Hos Sæberiet, rett uten for Søby, kan barna få prøve å lage såpefigurer i skoleferien. Søbygård er et herregårdsanlegg med jaktslott og avlsbygninger fra middelalderen og renessansen, og gården er omgitt av en vollgrav med vindebro. Søbygård er nydelig restaurert og inneholder en kafé og et aktivitetssenter, og hver sommer kan dere se kunstutstillinger her. Tett ved Søby ligger Nordens smukkeste fyr, Skjoldnæs Fyr fra 1881. Fyret er bygget i granitt, og er omgitt av strand, et fuglereservat og Ærø Golf Klubs bane. Tar dere de 57 trinnene opp i fyrtårnet, kan dere nyte en fantastisk utsikt over Østersjøen, Lillebelt og Det Sydfynske Øhav.

Utfluktsmål

Ta en tur til den idylliske kjøpstad Ærøskøbing, som byr på en flott, gammel bymidte, en hyggelig lystbåthavn, Ærøskøbing Bymølle samt Ærø Museum. Museet viser blant annet utstillinger om steinalderen, sjøfarten og jordbruket på Ærø. En del av museet er Flaske-Peters Samling, som består av flere hundre flaskeskip – og mange, som er veldig gamle (15 km.). I den gamle sjøfartsby Marstal kan dere oppleve en sjarmerenne bymidte og en stemningsfull lystbåthavn. Marstal Søfartsmuseum viser spennende ting fra søfartens historie i mer enn 30 utstillingslokaler. Her kan dere blant annet også se en kabyss, mange kahytter og en førsteklasses dekksalong, og gå ombord på et skip (24 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Søby, Ærø

Søk feriehus